PJWSTK [1826]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Przedmioty na studiach magisterskich to jakaś farsa ! Nie chodzi mi tutaj o tematykę czy poziom nauczania ale o organizację.

Dlaczego wszystkie wykłady i ćwiczenia z przedmiotów fakultatywnych są w sobotę. Czy to są studia zaoczne czy dzienne/wieczorowe ? To raz.

A dwa, czemu wszystkie są o tej samej porze. Jeszcze jak złośliwe jest napisane:
    Hurtownie danych (HUR) (zalecany dla spec. A-BD, A-IO, D)
    Technologie internetu 2 (TIN2) (zalecany dla spec. A-BD, A-IO)
    Obydwa przedmioty zalecane dla A-BD i A-IO, szkoda tylko, że obydwa są w tym samym czasie i w zajebistej porze sobota godzina 10 i 12.

Oczywiście wszystkie seminaria dla specjalizacji są w też w tym samym czasie. No co za cholera, o co tutaj chodzi ?

Gdzie jest ten wybór przedmiotów ?
    Nie ma żadnego wyboru przedmiotów, bo nie ma fizycznie takiej możliwości. Chyba, że olejemy wykłady. Ok, ale niech mi szkoła zwraca kasę za te wykłady, na których nie mogłem być z powodu tak _CHOREGO_ planu.

Czy samorząd tutaj zagląda ?
    Da się coś z tym zrobić?
  • Anonim

Ja jutro rano lecę z tą sprawą do dziekanatu. To są kuźwa jakieś jaja a nie studia!
  • zxc

Proponuję atak zorganizowany :D
  • Anonim

Dobrze by było, gdyby dziekanat spotkał się z dość stanowczym odzwewem sporej ilości studentów, a nie podania podpisanego przez dwie - trzy osoby ...
  • zxc

Jakies propozycje Doberman?
    Tak tak..wiem..mialam tak do Ciebie nie mowic:D
  • Anonim

Najpierw zobaczymy co mi powiedzą w dziakanacie. Już to widzę: ale tylko przedmioty fakultatywne są w sobotę, a Pan musi wybrać sobie tylko jeden. Jeśli zaś chce Pan uczęszczać na większą liczbę wykładów nieobowiązkowych - to już Pana problem ... Podanie do Drabikowej trzeba będzie pewnie pisać ...
  • Anonim

generalnie to terminy zajec u nas na uczelni sa rewelacyjne, a juz najlepsze jest to ze czesto pokrywaja sie z terminami kursow cisco, ms etc. i trzeba wybierac albo to albo to...

a czy ktos wie czy istnieje cos takiego jak opisy przedmiotow blokowych? plan, dokladna tematyka?

czy wspanialy webmaster strony mgr nie mogl zrobic linka pod nazwa przedmiotu blokowego??

• Anonim

gdzie znajde plan na semstr letni ??? jest gdzies dostepny ?
  • Anonim

plan jak plan : mgr.pjwstk.edu.pl
  • Anonim

przegieli z sobotą ... trzeba intereweniować
  • Anonim

Byłem...Oczywiście panie z dziekanatu zrobiły wielkie oczy twierdząc, że nic nie wiedzą, ale zadeklarowały wyjaśnienie sprawy ...
  • Anonim

Owszem, przegieli ostro :/

Niby wybralem mniejsze zlo, ale za cholere nie mam najmniejszej ochoty w sobote zapieprzac na uczelnie, tym bardziej ze jest sporo terminow wolnych wieczorami w tygodniu...
  • Anonim

Dzwoniłem do MENu i niestety... to że studia są dzienne nic nie oznacza (w sensie ustawy), uczelnia może robić zajęcia kiedy chce.

Także zostaje oprotestowanie tego przez studentów.
  • Anonim

Korespondencja z Pawłem Lenkiewiczem:

"Witam,

w zasadzie są to pytania nie do mnie, tylko do władz uczelni. Ja zajmuję się jedynie stroną techniczną ankiety i nie mam wpływu na plan zajęć.
    Jeżeli chodzi o Pana pierwszą uwagę, to taka sytuacja jest częściowo wymuszona przez studentów. Są to owszem studia dzienne, ale gdy zajęcia są ustalane przed godz. 17, to jest bardzo dużo protestów studentów. Z tego względu ułożenie planu tak, aby wszystkie zajęcia odbywały się w tygodniu po
    17 jest niemożliwe. Dlatego zostają soboty.
    Co do drugiej uwagi, to prześlę Pana wiadomość do prodziekana.

Pozdrawiam,
    Paweł Lenkiewicz

----- Original Message -----
    From: "Michał Szklarzewski" <michal.szklarzewski@pjwstk.ed u.pl>
    To: "'Pawel Lenkiewicz'" <pawell@pjwstk.edu.pl>
    Sent: Wednesday, February 08, 2006 4:44 PM
    Subject: RE: [Stud] Wybór przedmiotów na studiach magisterskich

Witam serdecznie.
    Wraz z kolegami mamy kilka pytań dotyczących przyszłego planu:

1. Czemu wykłady fakultatywne będą odbywać się w sobotę? MEN daje na to
    przyzwolenie, ale przecież my studiujemy dziennie.
    2. Ponadto dlaczego wszystkie 3 wykłady fakultatywne odbywają się tego
    samego dnia o tej samej godzinie (sobota, godz. 10:00)? Skoro możemy wybrać
    sobie więcej niż jedną opcję, fajnie by było mieć możliwość uczęszczania
    zarówno na wykład np. z HUR jak i TIN2.

Pozdrawiam,
    Michał Szklarzewski, s3110"
  • Anonim

No i temat ucichł, wiadomo, trzeba go odświerzyć. Może zrobimy jakieś pismo protestacyjne (?), zbierzemy podpisy i poślemy gdzieś do góry?
  • Anonim

Dziś pod wieczór możemy pomyśleć. Ja nadal się pod tym pomysłem podpisuję.
  • Anonim

Dobra, oto moja propozycja tresci zalażenia:

czy ktos kto zna jezyk polski (w domysle nie autor) moglby to zlozyc po polsku:

,,My - niżej podpisani - studenci studiów dziennych magisterskich PJWSTk zwracamy się z prośbą do dziekanatu (?) uczelni o nieogranizowanie zajęć lekcyjnych w soboty. Mimo, iż ustawodawcy pozostawili uczelniom przywilej organizowania zajęć o niemal dowolnej porze, prośmy o respektowanie formy trybu studiów, które wybraliśmy - studia dzienne. Naszym zdaniem zajęcia na studiach dziennych nie powinny odbywać się w weekendy, w czasie kiedy odbywają się zazwyczaj studia zaoczne.

Rozumiemy, iż bardzo ciężko jest ułożyć plan, który wszystkim będzie odpowiadał, jak również zapewne znajdą się osoby, którym termin sobotni odpowiada. Ale naszym zdaniem w tym dniu powinny odbywać się jedynie ćwiczenia, gdzie każdy student ma możliwość wyboru grupy, na zajęcia, której będzie uczęszczał.

Drugim zastrzeżeniem jaki posiadamy dotyczący nowego planu jest fakt, iż wszystkie wykłady z przedmiotów faktultatywnych odbywają się o tej samej godzinie. Obecny rozkład zajęć uniemożliwia uczęszczanie na kilka przedmiotów fakultatywnych, czyli de facto uniemożliwia wybór kilku przedmiotów fakultatywnych. Naszym zdaniem taka sytuacja jest niedopuszczalna, ponieważ hamuje ona rozwój studentów PJWSTK''.

jakies uwagi/ sugestie?
  • Anonim

My – niżej podpisani – studenci studiów dziennych magisterskich PJWSTK zwracamy się z prośbą do władz uczelni o nieorganizowanie zajęć lekcyjnych w soboty. Pomimo faktu, iż ustawodawcy pozostawiają szkołom wyższym przywilej planowania zajęć o niemal dowolnej porze, prosimy jednak o respektowanie formy studiów dziennych, które wybraliśmy. Naszym zdaniem weekendy są terminem, w którym odbywać się powinny zazwyczaj studia zaoczne.

Zrozumiały jest fakt, iż ciężko jest dostosować plan zajęć tak, by odpowiadał wszystkim studentom, gdyż zapewne znajdą się osoby, którym terminy sobotnie będą odpowiadać, jednakże uważamy, że w tym dniu powinny odbywać się jedynie ćwiczenia na tyle elastyczne, by każdy student był w stanie wybrać grupę, do które będzie uczęszczał.

Drugim zastrzeżeniem jakie posiadamy jest sytuacja, w której wszystkie wykłady z przedmiotów fakultatywnych odbywają się tego samego dnia o tej samej porze. Obecny rozkład zajęć uniemożliwia uczęszczanie na kilka tychże przedmiotów, co koliduje z możliwością wyboru ilości dostępnych wykładów fakultatywnych. Naszym zdaniem taka sytuacja jest niedopuszczalna, gdyż hamuje ona dalszy rozwój studentów PJWSTK.

Co sądzicie?
  • dolec

nie narzekaj. ja narzekalem i na mgr poszedlem na WAT. Organizacyjnie nie dorasta dziekanatowi PolJapu do piet. Moze to trudno sobie wyobrazic ale tak jest
  • Anonim

no i mamy poczatek semestru. chyba juz za pozno na podania i lamenty. cieszmy sie, ze to ostatni semestr :)
  • 1
  • 2
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)