-
Uzdi
Witam jestem zainteresowany ta szkołą chciałbym sie dowiedzieć czegoś ciekawego oniej. Chodzi mi o studia zaoczne bo na dzienne mnie niestać. Czy trudno isię dostać czy opłaca się tam wybierać i takie tam bzdety tylko takie od strony uczniów a nie profesorów jak to na dniu otwartym. piszcie wszyscy każda uwaga może być cenna. -
Ufo aka Juggalo
to sa zaoczne?
qrde, a ja przez ostatnie pare lat byUem swiecie przekonany, ze nie ma...ze dzienne, wieczorowe to i owszem, noi nawet tryb internetowy, ale zaoczne? -
Anonim
Zaoczne są od niedawna.
Jak narazie bardzo przyjemnie się studiuje. Zakres materiału przerabianego dość spory. Jak się będziesz chciał czegoś nauczyć to się nauczysz. -
Daniel
Ja Ci powiem tylko jedno, nie popełnij tego błędu co ja, nie idź do tej szkoły, ja tu siedze już 5 rok i wiem jak jest, ludziom pracującym tu zależy tylko na Twojej kasie a nie na nauczeniu Cie czegokolwiek, wierz mi, może to potwierdzić moja cała grupa, poczytaj temat już gdzieś był i tam więcej osób się wypowiadało. -
-
Anonim
>Daniel napisał
> ludziom pracującym tu zależy tylko na Twojej kasie a nie
>na nauczeniu Cie czegokolwiek
Na jakiej specjalizacji jestes? -
Mariusz
>Daniel napisał
>Ja Ci powiem tylko jedno, nie popełnij tego
>błędu co ja, nie idź do tej szkoły, ja
>tu siedze już 5 rok i wiem jak jest, ludziom
>pracującym tu zależy tylko na Twojej kasie a nie
>na nauczeniu Cie czegokolwiek, wierz mi, może to
>potwierdzić moja cała grupa, poczytaj temat
>już gdzieś był i tam więcej osób
>się wypowiadało.
no coz...
zalezy czego sie chcesz nauczyc...
ja tam jestem zadowolony z tego co mi oferuje szkola i z wiedzy jakiej sie tu nauczylem
btw ROBOTYKA rulez :) -
Daniel
-
*** inso ***
Ja mogę powiedzieć to samo co Daniel.
Ta szkoła powinna się reklamować tak:
- jesteśmy zajebiści: nakręcili u nas serial Oficer, oraz kręcą kolejną część Magdy M .... a to wszystko za pieniążki naszych drogich studentów :), a kasy na rozwój kadry z niektórych przedmiotów niestety nie ma. Uczą u nas w 70% dinozaury, które potrafią swoim zapałem zniechęcić :)
To tyle... fakt faktem, że jeżeli masz aspiracje, żeby czegoś się nauczyć i jeszcze nie wiesz czego... to mozesz sporo załapać - ja bym jednak wybrał inną szkołę - nie za tą kasę, nie za te nerwy. -
Ufo aka Juggalo
-
Adam
Studiuję zaocznie i polecam jaknajbardziej tą szkołę. Materiał identyczny jak na dziennych i jeżeli chcesz się nauczyć to się nauczysz.
-
Meny
do tych wszystkich co piszą , że studiowanie na PJ to strata czasu i pieniędzy :
macie może jakieś porównanie? bo ja mam tego niefarta , że mam - siedziałem dwa lata na "renomowanej"(chyba we wszystkich rankingach była wtedy druga po SGH w uczelniach ekonomicznych)
i powiem wam , że różnica jest kolosalna - proponuje wam zajrzeć na stronki państwowych uczelni i popatrzeć na spisy przedmiotów.
Na PJ stosunek bzdetnych przedmiotów do tych wartościowych jest dla nas chyba korzystniejszy - a jeśli chodzi o podejście prowadzących to moim zdaniem do nauki to żaden prowadzący nie zmusi - dla chcącego nie ma nic trudnego - ale to , że zamiast siedzieć i zakuwać jakieś bzdetne przedmioty , które do niczego się nie przydadzą , mamy czas żeby uczyć się czegoś co może się przydać to jest naprawde duży plus.
pozdro -
ale te nie zapomniane chwile na ławkach w słoneczne dnii:)pj w sumie spoko jest, tylko to czesne strasznie wysokie.... nie mowie juz o itnach:)
ah i wiNkiel zamkniĘty:( -
Ufo aka Juggalo
czesne jest zajefakinbiscie wysokie, ale z drugiej strony w zamian dostajemy caUkiem spoko baze sprzetowa (a sa uczelnie, gdzie pUaci sie niewiele mniej niz u nas i studiuje np. psychologie, a prowadzacy wykUad jedzie z rzutnika folii...)
Co do konqrencji: ta uczelnia na Kole (przy PANie), ktorej nazwy zawsze zapominam, porownywalna z nasza (a nie wiem, 3 momentami nie lepsza), noi z tego co sUyszaUem to czesne tam maja o poUowe nizsze niz u nas.../noale na dziedzincu nie maja reflektorkow "designed by porsche"; ))/ -
Anonim
Powinni jeszcze dla niektorych wprowadzić obowiązkowe ćwiczenia/wykłady z języka polskiego :P
-
A
myślę o rozpoczęciu studiów na waszej uczelni zaocznie (z takiego otóż powodu że nie wymaga się matury z informatyki i jakiś tam innych egzaminów) bo zawsze byłam w środowiskach raczej humanistycznych - czy dałabym sobie radę? jaki trzeba mieć stan wiedzy na 1 października?? -
BorysR
Niw wiem jak jest na zaocznych ale z matematyka mozesz miec problemy. :] A reszta w miare do ogarniecia jak cos z kompami robila, jak nie to czeka cie sporo pracy. -
Ufo aka Juggalo
strzelisz sobie w glowe po pierwszym semestrze na pierwszych latach jest duzo matmy -
Mariusz
>♥ Aloha wau iâ `oe ♥ napisała:
>myślę o rozpoczęciu studiów na waszej
>uczelni zaocznie (z takiego otóż powodu że
>nie wymaga się matury z informatyki i jakiś tam
>innych egzaminów) bo zawsze byłam w
>środowiskach raczej humanistycznych - czy dałabym
>sobie radę? jaki trzeba mieć stan wiedzy na 1
>października??
generalnie to do przyjecia na kazdy tryb studiow musisz miec nowa mature z matmy lub infotmatyki! Jezeli nie mialas takiej to musisz pisac test kwalifikacyjny z matmy.
Generalnie na pierwszych 3sem jest troche matmy, potem juz jej nie ma. Stan wiedzy nie musi byc jakis ogromny, ja np nie umielem programowac wogole przed pierwszymi zajeciami. -
Anonim
Nie strzeli sobie w glowe.. zalezy tylko do kogo trafi na cwiczeniach.. wystarczy zmienic grupe:)
Ja skonczylam humanistyczno-artystyczne liceum, gdzie matematyke mialam przez dwa lata z czterech(godzina w tyg), informatyki w ogole:)) i zyje:)) Jest super.
Warto napisac wstepny test z mat. i isc na dzienne.. Zajecia mozna sobie tak ustawic ze mozna i pracowac i studiowac:)) -
A
>pan Marianek; P napisał
>generalnie to do przyjecia na kazdy tryb studiow musisz miec
>nowa mature z matmy lub infotmatyki! Jezeli nie mialas
>takiej to musisz pisac test kwalifikacyjny z matmy.
nie, nawet dzisiaj dzwonilam na uczelnie zeby sie upewnic - na zaoczne wazne zebym wogole miala zdana mature :)
a dzienne odpadaja, bo dziennie studiuje Lingwistyke na UW.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne