Play Mobile [889]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ja dzwonilem pare razy do Polski z Hiszpanii i nie bylo zadnych problemow.

Rzeczywiscie przykra sprawa jest, ze minuty roamingu nie sa sciagane z puli konta. Powinny byc!@
  • ::

Jak to jest z tym roaming'iem? Trzeba go aktywować przed wyjazdem za granice?
  • Anonim

karta/mix tak

abonament nie

karta, jest jakiś koszt aktywowania? I jak go aktywować?
  • Anonim

menu tel. aplikacje sim - tani roaming (w se moze byc w rozrywce to) Darmowo. Dokladniej na stronie playmobile.pl bedziesz mial zapewne

>Użytkownik Sfazowany napisał
    >menu tel. aplikacje sim - tani roaming (w se moze byc w
    >rozrywce to) Darmowo. Dokladniej na stronie playmobile.pl
    >bedziesz mial zapewne

aktywacja jest darmowa, i jak aktywuje roaming to koszt połączenia będę miał: wychodzące 1.50zł/min przychodzące 0.57zł/min tak?
    PS. Jak mam pakiet minut to nie będzie ściągało z pakietu?
  • Anonim

nie bedzie sciagalo, stawka zalezy od tego gdzie wyjezdzasz, tabela jest na stronie playa

>Użytkownik Sfazowany napisał
    >nie bedzie sciagalo, stawka zalezy od tego gdzie wyjezdzasz,
    >tabela jest na stronie playa

Euro Strefa na szczęście :)
  • Asia:)

a ktoś się orientuje czy za granicą działają kody np do sprawdzania stanu konta?
  • Anonim

działają i wciąż są darmowe
  • Asia:)

ooo.... no to czadzior :)
    czyli jest szansa na to, że jakoś przeżyję wyjazd bez większego szwanku i stracenia wszystkiego z konta pierwszego dnia; )
  • Anonim

>Asia:) napisała:
    >ooo.... no to czadzior :)
    >czyli jest szansa na to, że jakoś przeżyję wyjazd bez
    >większego szwanku i stracenia wszystkiego z konta
    >pierwszego dnia; )

Jesli jedziesz do Unii Europejskiej, to nie zbankrutujesz, minuta rozmowy to z tego co pamietam 1,5 (ustawowo nakazen przez Unie - i chyba wszystkie sieci sie musza do tego stosowac) a sms to chyba 50 groszy max, ale z jesli sie myle, to niech ktos pliz poprawi.
  • eM

cześć, mam tel w play fresh na kartę i w poniedziałek wyjeżdzam zagranicę. Powiedzcie mi jak aktywować ten roaming, bo w tel nigdzie nie widzę możliwosci a na stronie playmobile nie widzę znowu żadnego numeru do aktywacji :/ pomocy!
  • Anonim

Jakbys sie odrobine wysilila i wpisala do googla.com

"jak aktywowac roaming w play fresh?"

to by wyskoczyla ci strona:

http://web.playmobile.pl/pl/uslugi/...

a tam jest inforamcja ze roaming:

"Dla kogo:

Usługa dostępna jest dla wszystkich abonentów i użytkowników Play

Aktywacja

Usługę oferujemy Ci w standardzie – nie musisz nic robić, aby ją aktywować."

tyle w temacie. wyszukanie wiadomosci w googlach zajmuje 30 sekund.
  • eM

ja sobie to znalazłam przed Twoim postem. a komentarze są zbędne.
  • Anonim

>Schnee napisała:
    >ja sobie to znalazłam przed Twoim postem. a komentarze są
    >zbędne.

czy ja wiem, czy zbedne? moze sie czegos nauczysz.
    i jeszcze jedno, moze cie rodzice nie uczyli, ale jak ktos cos dla ciebie zrobi, to sie mowi dziekuje.

• Joanna Heilmann

Nie ma bardziej oszukańczej sieci, niż Play. Oferta reklamowa przedstawia same plusy, ale po wniknieciu w szczegoły tej oferty i przerobieniu jej na własnej skórze, wychodzi, że klient jest bity po rogach. Najlepsze, że podpisujesz cyrograf na dwa lata i nie masz wyjscia. W przypadku roamingu najlepiej mieć telefon na kartę - ile załadujesz, tyle wygadasz. W abonamencie w Playu płacisz 50 zł za darmo, bo każdy sms i połączenie jest naliczany dodatkowo. O smsach, które są naliczane także poza abonamentem już nie wspomnę. Nawiasem mówiąc umowa jest spisana na jednej kartce papieru i nie zawiera żadnych szczegółów oferty - regulaminu, cennika, warunków promocji. Bazują na naiwności ludzkiej i skutkach propagandy w mediach. Play zastosował wobec mnie też taki trick: w promocji przez kilka miesięcy były darmowe połączenia do Play i na stacjonarne. Po upływie promocji sieć nadal nie naliczała za połączenia do tych numerów - wynikało po sprawdzeniu rozliczenia połączeń - jednak do abonamentu zaczęto doliczać po 10 zł od każdego "darmowego" numeru. Zostało to zakamuflowane tak, że trudno sie było zorientować, bo ta opłata była rozpisana zawsze na drugiej stronie faktury i to w niejasny sposób!
| |

Playmobile. Dawniej "P4". Grono pracowników, użytkowników i sympatyków nadchodzi4.com i "czwarte...

Fotki

Miejsca grona (0)