-
Anonim
Jeśli ktoś widzi jakiś powtarzający się problem - prosze dopisać.
• Nie działają mi MMSy. Dlaczego?
Przy pierwszym uruchomieniu telefonu dostałeś(-aś) dwa smsy konfiguracyjne. Czy zostały "zainstalowane"?
• Nie działa mi...
P4 nie gwarantuje podczas testów 100 % jakości usług.
• Jaki jest zasięg P4? Czy w rejonie X komórka będzie działać?
Zasięg P4 jest obecnie taki, jak zasięg Polkomtela (Plus). Możesz to sprawdzić na tej stronie:
http://www.iplus.pl/zasieg.html#map...
Zauważ, że UMTS (3G) dostępny jest jedynie w większych miastach, a z tym też bywa często różnie.
• Co należy zabrać na spotkanie gdzie otrzymam telefon? Jak ono wygląda?
Na spotkanie trzeba zabrać dowód osobisty. Z innymi dokumentami mogą być problemy. Warto nie mieć długów u innych operatorów. Spotkanie trwa od 40 do nawet 90 minut. Osoby które usiądą (Warszawa) w pierwszych rzędach na prezentacji, pójdą w pierwszej kolejności podpisać umowe.
• Czy można przekroczyć kwote 150 PLN?
Na miesiąc dostajemy kwote 150 PLN i nie ma możliwości doładowania. Jedynie w przypadku gdy umowne "złotówki" wydaliśmy na treści ze strony nadchodzi4.com, pod numerem *500 możemy uzyskać ich wielokrotny zwrot - do kwoty 150 PLN. W żadnym wypadku nie zapłacimy z własnej kieszeni.
• Czy można wybrać sobie telefon?
Nie można, jest on narzucany. Jednego dnia jest rozdawany w zasadzie tylko jeden model. Samsung Z370 albo Motorola V3xx. -
Pedros/ Netia S.A./
• Internet w komórce
Nie wszystkie strony da sie otworzyc na net froncie czyli domyślnej przeglądarce w samsungu , można ściągnąc opere mini
(wap.operamini.com->chyba) która to umożliwia przeglądanie praktycznie kazdej strony www (nawet przekraczającej wielkość 500KB) i dopasowuje je to wielkości ekranu . Biorąc pod uwage iż jeszcze nie ma wersji na z370 nalezy sciagnąc opere mini wersje LOW ! W wersji Hi nakładają sie wiersze na siebie ! Wersja mini jest wersją basic i sa w niej problemy ze sciaganiem plikow ale reszta smiga az miło, w tym takze grono . -
Łada from Łorsoł
• Konfiguracja GMAIL w telefonie SAMSUNG
Wchodzimy w
menu->ustawienia->sieci- >ustawienia przeglądarki->opcje->nowy
i tworzymy profil o nazwie np internet albo jak kto woli czyli:
Ustaw nazwę: Internet
Nazwa punktu dostępu: Internet
Typ uwierzytelniania: Brak
Nazwa użytkownika i hasło nie wpisujemy nic
Protokół: HTTP
Adres strony domowej: http://www.project4.pl
Adres serwera proxy: 0.0.0.0
Port: 8080
Czas opóźnienia: 300
I zapisujemy
Teraz wchodzimy w
menu->wiadomości->ustawi enia wiadomości->E-mail->profile e-mail
i wybieramy tam dopiero co stworzony profil Internet
Następnie wchodzimy w menu Konta e-mail i edytujemy jedno z tzw Account
Nazwa konta: Gmail
Serwer SMTP: smtp.gmail.com
Port SMTP: 465
Zaznaczamy opcję Używaj protokołu SSL
Serwer odbierania: wybieramy POP3
Serwer Pop3: pop.gmail.com
Port POP3: 995
Zaznaczamy opcję Używaj protokołu SSL
Zaznaczamy opcję Przechowuj na serwerze
Mój adres: wpisujemy adres mailowy czyli ......@gmail.com
Nazwa użytkownika: wpisujemy ponownie cały adres mailowy a nie tylko login czyli .....@gmail.com
Hasło: wpisujemy hasło jakim logujemy się do poczty
Nie zaznaczamy opcji POP3/IMAP4 przed SMTP
Zaznaczamy opcję Użyj uwerzytelniania SMTP
Zaznaczamy opcję Tak samo jak POP3
Na koncie gmail w zakładce ustawienia-> przekazywanie i pop zaznaczyć aktywny protokół pop!! -
Anonim
prosze nie "śmiecić" w tym temacie. pytania zadawać w innych, a tutaj tylko gotowe odpowiedzi :)
jeśli chodzi o inną poczte niż GMail, prosze poszukać odpowiednich ustawień dla SMTP/POP3. Nie będziemy przecież wypisywać wszystkich możliwych konfiguracji.
Przydałby się opis obsługi poczty dla Motoroli :) -
-
Anonim
komórka jako modem :(
Po rozmowie z BOK pani uświadomiła mi że wykorzystanie telefonu jako modemu jest niestety niemożliwe, dlatego że ta usługa nie jest jeszcze dostępna w P4 -
sivva
co do mms'ów pomaga wysłanie sms'a z hasłem p4 pod numer 9999.Dostajemy wtedy ponownie sms konfiguracyjny,instalujemy a mms'y zaczynaja działać. -
Anonim
* KOMÓRKA JAKO MODEM
Technicznie usługa jest dostępna, tylko została zablokowana na czas testów. -
Marcin Tratatata
Jeśli komuś pojawi się na stronie nadchodzi4.com przy opcji przypomnij hasło pytanie "Nazwa programu?" należy wpisać "buzz" przynajmniej na moim loginie tak było! :)
Wiedza z *500 :) -
Anonim
Konfiguracja Motoroli do odbierania poczty e-mail:
Menu - internet - Sesje danych.
Teraz klikamy "Nowy Wpis":
Domyślne ustawienia to:
Nazwa: Internet GPRS
Strona domowa: http://www.project4.pl
Proxy 1 (puste)
Port: 8080
domena (puste)
DNS: standardowe 000.000.000.000
GPRS APN: INTERNET
Nazwa użytkownika: INTERNET
Hasło: INTERNET.
po zakończeniu, przyciskamy "GOTOWE".
Teraz wchodzimy do menu "Wiadomości" - Opcje - Ustawienia - ustawienia e-mail.
Teraz po kliknięciu w "Ustawienia Konta" mamy możliwość dodawać nowe konta pocztowe.
WAŻNE JEST TO, aby podczas konfiguracji konta w pozycji:
Sesja Danych
wybrać utworzony parę chwil wcześniej "Internet GPRS".
Teraz, o ile dobrze wpisaliście dane dotyczące serwerów pop3, smtp, hasła, loginy itp, możecie swobodnie odbierać pocztę, nawet z kont SSL. -
Pedros/ Netia S.A./
TV W KOMORCE JEST MOZLIWE -tzw transmisja strumieniowa jest mozliwa wystarczy zmienic jej ustawienia znowu z pol WAP na internet(konfiguracje tego profilu znajdziecie w tym watkq tyle ze wyzej) do wyszukiwania tv pomoze program MyWaves ktory mozna sciagnac z wap.getjar.com -
jatsek
>dobra wszystjko pobralem i zmienilem i wyswietla mi sie ze
>przekroczono czas z serwerem czy cos takiego
ale wap na internet trzeba zmienić dopiero w opcjach strumieniowej transmisji a nie w ogólnych. możesz to zrobić jak już odpalisz jakąś stację tv. -
Anonim
KONFIGURACJA MOTOROLI V3XX JAKO MODEMU DO LAPTOPA.
Dziesięć kroków, aby mieć z tym spokój; )
1. Najpierw utwórz sobie profil GPRS w telefonie, według wskazówek, jakie podałem parę postów wyżej.
2. Podłącz telefon do komputera, za pomocą kabla USB lub Bluetooth.
3. Zainstaluj ewentualnie wymagane sterowniki modemu. Jeżeli parujesz urządzenia prze Bluetooth, upewnij się, że podczas wyboru używanych usług, wybrałeś "DialUp Modem".
4. Zakładając, że masz komputer z systemem Windows XP, kliknij prawym na "Mój Komputer" --> Właściwości --> Sprzęt --> Menedżer Urządzeń --> modemy.
5. Na liście znajdź modem, z którego będziesz korzystać do łączenia, u mnie nosi on domyślną nazwę "Modem Bluetooth". Teraz kliknij prawym --> właściwości --> zaawasowane, a w polu "Dodatkowe polecenie inicjujące" wpisz: at+cgdcont=1,"IP","internet" (BEZ TEJ SPACJI MIĘDZY INTER oraz NET)
6. Pozamykaj wszystkie okna ewentualnie potwierdzając dokonane zmiany.
7. Teraz udaj się do folderu "Połączenia Sieciowe", dostępnego w Panelu Sterowania (Widok Klasyczny).
8. Jeżeli na Twojej liście połączeń, w kategorii "Telefoniczne" znajduje się preinstalowane połączenie poprzez modem, który został wybrany w punkcie 5, to fajnie; ) Jeżeli nie, utwórz takowe.
9. Kliknij dwukrotnie na połączenie. Jako Login oraz hasło wpisz: INTERNET . Jako numer telefou wpisz *99***1# . Kliknij połącz.
10. Gratulacje, od tej chwili masz dostęp do internetu w twoim komputerze poprzez GPRS :) -
Anonim
Skonfigurowałem poczte gmail tylko, że... po kliknięciu "pobierz"
wyświetla sie : usługa niedostępna i telefon mi się wyłącza :/ -
Anonim
Z tym to już do serwisu; )
Skorzystaj z tego, że P4 daje nam serwis, o jakim każdy marzy - przynosisz zepsute, po paru minutach wychodzisz z nowym! :) -
Anonim
-
Anonim
A użyj zawartości pudełka, które dostałeś podczas podpisania umowy, znajdź adres centrum obsługi p4 na którymś papierku...
A jeżeli jesteś leniwy i lubisz miłe panie z *500, to masz kolejny powód, żeby do nich zadzwonić; ) -
Dorota
Mam prośbę. Mam prośbę z ustawieniem zmsów:(. Wysyłałam dwukrotnie smsy z ustawieniem i nadal klapa:( pozdrowionka dla wszystkich testowiczów;) -
Anonim
Aby wysłać zdjęcie na bloga via MMS, po prostu wyślij go na numer 2580.
Odośnie drugiego pytania:
Jeżeli masz Motorolę, wejdź w menu --> wiadomości --> wiadomości wap --> (wchodzimy) --> opcje --> ustawienia wiadomości wap -->
I w polu "usługa" wybieramy "odbierz wszystkie".
Nie wiem, jak to w szajsungu wygląda, ale powinno być +- analogicznie. -
Anonim
na podstawie posta:
http://grono.net/users/43090/detail...
• Jak wyłączyć -muzyke na czekanie-?
sms o treści "NIE" na 3000. -
S>T>A>B