-
BEATPORT
Jak jest w Play gdy umowa na okres 24 miesięcy kończy się.....
jaki jest wybór telefonów??? można w pewnym stopniu negocjować najkorzystniejsze warunki nowej umowy...tj więcej minut ...pakiet w play tak jak np mieli testerzy 1000min w Play...
Piszcie co wam zaoferowali i na jakich warunkach ....niedługo spora liczba osób będzie przedłużała
Pozdro -
Leda
-
Anonim
>Tak to ja... napisał
>Jak jest w Play gdy umowa na okres 24 miesięcy kończy
>się.....
>jaki jest wybór telefonów??? można w pewnym stopniu
>negocjować najkorzystniejsze warunki nowej umowy...tj
>więcej minut ...pakiet w play tak jak np mieli testerzy
>1000min w Play...
>
>Piszcie co wam zaoferowali i na jakich warunkach
>....niedługo spora liczba osób będzie przedłużała
>Pozdro
w standardowym cenniku wybór telefonów jest raczej marny. osobiście wziąłem w play drugi abonament i wybrałem samsunga f480 (był jedynym sensownym modelem w momencie podpisywania umowy) czego bardzo żałuję. co z tego że tel ma dotykowy wyświetlacz skoro się zacina często gęsto. bateria trzyma średnio 2,5 dnia co przy dzisiejszych standardach jest śmiechem na sali. dodatkowo strasznie źle słychać przez słuchawkę jakąkolwiek osobę rozmawiającą z tobą.
co do warunków umowy. byli testerzy play mają specjalne abonamenty tzw. limitowane. oni przy przedłużaniu umowy zachowują wszystkie profity z takiej taryfy. jeśli ktoś przedłuża np.: Play Abonament 70 to nie może skorzystać z oferty Play Abonament 70 Limitowana. WERSJE LIMITOWANE ABONAMENTU SĄ ZAREZERWOWANE TYLKO DLA TESTERÓW. jedyna opcja jaka wtedy pozostaje to wybranie One Play 95 lub 145 lub Play Abonament 70, 100, 150 bądź inne...
istnieje też cennik telefonów na życzenie. modele w nim zawarte są najnowszymi na rynku, nie posiadają simlocka, ale jednocześnie pozostają baaardzo drogie (nawet w najwyższych abonamentach przy umowach podpisywanych na 3 lata!).
Ja osobiście, będąc byłym testerem i obecnie (jeszcze!) będąc klientem Play nie przedłużam umowy. Nie podoba mi się obecna oferta, kiepski wybór telefonów w cenniku standardowym i kosmicznie drogie telefony w cenniku telefonów na życzenie. Za telefon który mi się spodobał musiałbym w Play zapłacić przy przedłużaniu umowy na 24 miesiące 949zł podczas gdy ten sam model telefonu w Taryfach Syberyjskich 120 w Plusie kosztuje 299zł, a jeśli przeniosę do nich numer to mam dodatkowe korzyści. Przeczekam jeszcze ostatni miesiąc i powiem GOODBYE PLAY! -
:)
a jaki telefon chcesz ?
Ja jeszcze mysle nad przedłuzaniem umowy(jako byly tester)
chce soniaka c905.
A jak mi nic sensownego nie powiedzą to zmykam z tym numerem do orange badz plusa( drugi abo mam w erze) -
-
Anonim
też tego soniaczka chcę ale oni chcą w standardowym cenniku za niego 949zł w najwyższym abonamencie na 3 lata. mogą ci jeszcze dać 100zł upustu co jest nieopłacalne. z tego powodu spadam z Play do plusa zachowując swój numer. a c905 będę miał za 299 lub nawet mniej. -
Anonim
Bóg stworzył wszystkich jednakowych nikt nie jest "limitowany"
A PLAY traktuje wszystkich po równo tak jak powiedział na początku !
jeśli naprawdę macie lepsze oferty u konkurencji to czemu nie ??
nikt na siłę nie trzyma :P -
Anonim
Witam wszystkich!
Mam pytanie, które coraz bardziej mnie nurtuje. 19 czerwca 2007 roku podpisałem umowę z Play na okres 24 miesięcy. Zbliża się czas końca umowy. Kiedy jednak dokładnie to następuje? W salonie powiedzieli mi, że 19 czerwca, ale przecież od 19 czerwca 2007 24 miesiące mijają 19 maja 2009. Czy nie tak? Może się mylę... A jeśli mam rację, to po nową umowę i telefon mogę zgłosić się 19 marca? -
Anonim
Dobrze Ci powiedzieli, 24 m-ce, to dwa lata. Jak masz 20 urodziny 1 stycznia, to 22 nie obchodzisz chyba 1 grudnia?
Możesz podpisać 3 m-ce wcześniej, czyli 19 marca. -
Asia:)
przepraszam, że zapytam, allleeee....
jak Ty to liczysz, że 24 miesiące Ci wypadają 19 maja 2009?; )
a co do tego na ile wcześniej można przedłużyć - to ja już sama nie wiem; )
niektórzy piszą, że 4 miesiące wcześniej
inni, że 4 miesiące wcześniej ale tylko bez wymiany aparatu, z nowym telefonem - na 2 miesiące wcześniej. -
Anonim
Jak ja przedłużałam, to było na 3 tyg przed końcem umowy i babka mnie pytała czemu tak długo zwlekałam, bo mogłam 3 m-ce wcześniej już przedłużyć. -
BEATPORT
-
Anonim
Miałam abo 50 (70 do wykorzystania), a wzięłam ONE Play 65 i Samsunga F480. Właściwie to moja siostra, ale ja podpisywałam, bo to na mnie jest. Tylko lipę odwalili z tym, że już nie można mieć 65 za 50 :( Szkoda, ale w sumie gdybym nie czekała, to bym mogła wziąć, a sądziłam, że jak poczekam, to mi dadzą lepszą ofertę. I się doczekałam... -
Asia:)
no, ja właśnie nie wiem czy w ogóle przedłużać...
bo jeśli tak - to raczej przy takim abonamencie jak mam w tej chwili (PA 50).
przy tym abonamencie za nokię e51 muszę zapłacić 100 zł, za samsunga f480 - 200zł
a to są w sumie dwa główne telefony, które mnie interesują...
na allegro nową lub prawie nową nokie e51 można już za jakieś 450 zł kupić...
nie wiem czy nie lepiej w takim układzie telefon kupić osobno, i przenieść się na kartę... -
Anonim
Chodziło mi o okres rozliczeniowy, bo pierwszą fakturę płaciłem za czerwiec i za lipiec z góry, czyli ostatnia powinna byc mniejsza chyba? Aha a co do przedłużenia umowy, to dowiedziałem się, że jeśli chcę zmienić telefon, to najwcześniej dwa miesiące przed końcem umowy... -
Lewy
Witam! Ja od prawie 2 lat Mam Play dla FIRM i szczeze mowiac nie jestem z niego zadowolony. Mało Minut i sms, minuty nie przechodzą na nast miesiac... Mam pytanie bo tez zastanawiam sie czy nie zrezygnowac i przejsc do plusa. Czy przy przedluzaniu umowy moge liczyc np. na jakies promocje typu iles tam darmowych minut, 1 numer z polączeniami za darmo, Iles sms czy cos takiego W Play Jest?? Wczesniej bylem w ORANGE to bylo mozna sobie dyskutowac i negocjowac oferty przy przedluzaniu.
Pozatym tak jak wyzej mowią telefony kicha i drogie jak ch... Jedyny sesnowny patent to wziasc od nich cos sprzedac i kupic inny na allegro. Ja tak zamierzam zrobic. Pzdr -
Anonim
to chcesz więcej minut czy masz ich za dużo ??
chcesz dobry telefon czy coś do szpanowania ??
eh. ja sie już nie wcinam :P
co myślałem to napisałem nie raz chcecie to sobie poszukajcie na całych 2 forach PLAY..
POZDRO.. -
kam
podepne sie do tematu...
jak jest z przedluzaniem umowy na abo: konczy mi sie 12 kwietnia, nikt do tej pory do mnie nie dzwonil... biorac pod uwage stawki zastanawiam sie nad przejsciem na karte...i czekam na ewentualne promocje swiateczne. Tu pojawia sie pytanie, czy 12 moja umowa zostanie przedluzona na czas nieokreslony? Czy mi odetna nr?;]
-
Anonim
-
kam
Czy ktos wie cos na temat przenoszenia nr z abo na karte po zakonczeniu umowy?? podobno taka opcja ma byc mozliwa?
Jesli chodzi o przedluzenie to zaproponowali mi za 50 zl abo (nie wiadomo jaki bo nie ma takiego w ofercie...) w ktorym mialbym 192 minuty, smsy po 20 gr (!!) poza play i internet poza abo. do tego f480 za 199zl przy umowie na 24mc
Niesamowicie konkurencyjna opcja w porownaniu do play fresh;p
-
Ariel
Witam! wie ktoś czy istnieje możliwość negocjowania cen telefonów w ramach przedłużenia umowy? pzdr