Play Mobile [889]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • India Varriale

Jak zostałam oszukana przez PLAY

Internet

Przy zakupie internetu przez infolinię PLAY konsultant poinformował mnie, że przez pierwsze 5 miesięcy obowiązywania umowy otrzymam rabat i zamiast 45 PLN będę płaciła 1 PLN. Natomiast do końca obowiązywania umowy moje miesięczne zobowiązanie w stosunku do PLAY wyniesie 45 PLN.

Umowa
    Kurier dostarczył przesyłkę, podpisałam się na umowie, i jak się okazało był to mój wielki błąd. Umowy oczywiście nie przeczytałam, ale nie przyszło mi do głowy, że sieć w której jestem już od dłuższego czasu oszuka mnie w ten sposób. Wyobraźcie sobie moje zaskoczenie, gdy przyszedł pierwszy rachunek. Zamiast 1 PLN było 45 PLN.

Reklamacja

Po rozmowie z biurem obsługi dowiedziałam się, ŻE TAKA PROMOCJA NIE ISTNIEJE. Po zgłoszeniu telefonicznym byłam przekonana, że sieć PLAY skontaktuje się ze mną, aby wyjaśnić sprawę. Oczywiście nic takiego się nie zdarzyło, co więcej po kolejnej rozmowie, za którą oczywiście każdorazowo płacę dowiedziałam się, że zgubili moje zgłoszenie. Jedynym śladem iż moje zgłoszenie faktycznie zostało dokonane była informacja dostępna po zalogowaniu na portalu PLAY. Pomimo tego, ze zgłaszałam "reklamacje", PLAY unikał tego słowa. Owszem można powiedzieć, ze reklamacja powinna być zgłoszona pisemnie, a ja naiwnie myślałam, że zostanę potraktowana jak klient. Ale bardzo się myliłam.

Odłączenie

Cała sprawa trwała ponad miesiąc. Faktury w tej sytuacji nie chciałam uregulować. Po tym czasie PLAY odłączył mi zarówno internet, jak i telefon, za który płatność została uregulowana. A teraz tłumaczenie biura obsługi: obie usługi są na jednej fakturze, więc odłączamy i telefon i internet.

A teraz rodzynek.

Zacytuję odpowiedź na moją kolejną reklamację, która PLAY uparcie nazywa zgłoszeniem. "Zgłaszałam" 22 października, odpowiedź z PLAY 23 listopada. Po tradycyjnym podziękowaniu :

Pragnę poinformować, że reklamacja została uznana za zasadną.

W celu weryfikacji sprawy, odsłuchałam rozmowę dotyczącą przedłużenia umowy.
    (Chodziło o zawarcie nowej umowy na internet, ale to dla Pani, która do mnie napisała widocznie nie jest istotne)

Konsultant poinformował, że przez pierwsze 4 miesiące abonament wynosić będzie 1 zł, a później 45 zł.
    (Konsultant informował o 5 miesiącach, ale widocznie to znowu nie jest istotne)

A TERAZ UWAGA:

Niestety, ale nie podsiadamy takiej promocji, która byłaby zgodna z tym, co przedstawił konsultant.
    Przepraszamy za omyłkę konsultanta. Zapewniam, że nie była ona działaniem celowym.
    (Osobiście mam co do tego wątpliwości).
    Przykro, mi ale nie mogę zmienić umowy na inną.
    (interpunkcja oryginalna! A dla mnie uczucia tej Pani nie są interesujące)

Podpisując umowę zapoznała się oraz zaakceptowała Pani regulamin promocji.

Jednak w ramach rekompensaty proponuję Pani upust 15% na abonament przez 3 Okresy Rozliczeniowe. Jeżeli zgadza się Pani na powyższe proszę o kontakt dowolnym sposobem.

Sytuacja wygląda następująco; w ofercie miałam otrzymać upust 5x44 PLN, czyli 220 PLN.
    Po długim czasie wyjaśniania sprawy i odłączeniu mnie od usług PLAY mam propozycję nie do odrzucenia: podarują mi 20,25 PLN. W tej sytuacji PLAY zostawia dla siebie prawie 200 PLN twierdzi, że nie działa celowo.

kontakt: india.varriale@wp.pl
  • ¹²³ Z.

Proponuję zgłosić to do Pana Gruszki. Jest chyba rzecznikiem prasowym play i managerem. Załatwia takie sprawy...

Ja osobiście jakbym został tak potraktowany to bym straszył play, że pójdę z tym do mediów, a jak nie pomoże to do sądu :> Oczywiście jest to moje skromne zdanie dotyczące tego co ja bym zrobił.
  • ..:: Mylka ::..

Widze, że co operator to złodziej :P
  • Paulinka

ja posiadam internet w play miesiac i co...
    caly miesiac bylo ok ale teraz Strony nie dzialaja zadne,nie ma zasiegu,po 2 tyg niby wykorzystalam caly limit transferu.Internet mi siadl na amen i co?zapewne nic sie nie da z tym zrobic bo ani nie uwzgledniacie reklamacji i olewacie klientow a ja mam placic przez 17 mies za nic?
    prosze kogoś kompetentnego z play o odpowiedz....
  • Marcin

A próbowałaś dzwonić albo napisać do Obsługi Klienta? Co my tu możemy pomóc? Trzeba sprawdzić co jest nie tak, niedokładnie opisałaś problem!

Śmieszy mnie gadanie, "Play chciało mnie okraść na 10 zł", ludzie oni obracają milionami tygodniowo! Jeśli nawet komuś nie naliczyło kasy czy coś w tym stylu to był to po prostu błąd systemu, ewnetualnie błąd ludzki ale napewno nie celowe działanie!
  • Michal xxx

poszukuje osob oszukanycz na usludze Pakiety Play Online!
    wiadomosci prosze wysyłac przez konto na FB
    grupa: Play-Oszukani
    link: http://www.facebook.com/Kluby. GAZETY.POLSKIEJ.na.FB#!/pages/ Play-Oszukani/187641771276603
  • paweł juszczak

Witam mam ten sam problem .6m-c temu kupiłem htc w sieci play wszystko bylo fajnie
    kiedy dostałem ostatnią fakturę na kwotę 775zł.Podobno korzystałem z internetu,lecz
    w telefonie był wyłączont.Wytumaczono mi że system android ściąga sobie aktualizacją
    poprzez kartę sim bez mojej wiedzy i zgody.moim zdaniem jest to oszukiwanie ludzi,
    kilka kysięcy takich sytuacji i za drogi telefon każdy płaci sam.

to jest oszustwo.napisałem reklamację nie uznano będę walczył do skutku,
    mam internet w play więc dlaczego miałbym korzystać z najdroższego internetu na świecie
    z którego tak naprawdę nie korzystałem.
    jeżeli będzie trzeba napiszę do TVN -UWAGA
    POZDRAWIAM
    PAWEŁ J
  • Anna Krawczyk

Witam

Ja też mam problem z Play. Wzięłam na moją firmę kolejny nr, podpisałam umowę 26.05.11 i ku mojemu zaskoczeniu okazało si,ę, że na nr nie może się nikt dodzwonić oprócz abonentów Play. Zgłosiłam to BOK, byli wyraźnie tym zaskoczeni, minęło kilka dni i nic. A przypomnę,że to nr firmowy, na który dzwonili potencjalni klienci i słyszeli w słuchawce: nie ma takiego nr albo abonent czasowo niedostęp. Klienci przychodzili do biura i mówili, że po co podaję nr który nie działa. I w ten spos,ób moja firma stała się mało wiarygodna, niepoważna z przyczyn ode mnie niezależnych! Co jakiś czas robiłam kolejne zgłoszenia, pomału Play coś z tym robił, bo już niektórzy mogą się dodzwonić, ale nie wszyscy!!! Ostatnia rozmowa z BOK wyprowadził mnie z równowagi. Pani w BOK powiedziała mi, że po co znowu dzwonię, bo oni wiedzą o awarii!!!!! Jak wspomniałam,że nienależycie wykonują warunki podpisanej ze mną umowy i nie zapłacę za fakturę do czasu kiedy nr nie będzie działał prawidłowo. Pani odpowiedziała, że dlaczego milłabym nie zapłacić, przecież mogę dzwonić, więc o co mi chodzi!!!!! Poinformowałam ją,że to nr firmowy, który podany jest na wizytówkach, banerach reklamowych i klienci nie mogą się do dzwonić i Pani pyta o co mi chodzi!!!!!! przecież to bezczelne!!!!! Poprosiłam, żeby połączyła mnie z przełożonym, który był jeszcze bezczelniejszy. Pani powiedz,że to nie wina Play tylko operatotrów, których abonenci nie mogą się dodzwonić!!!! Przecież ja nię podpisałam umowy z innymi sieciami tylko Play i on się zobowiązał do wykonywania warunków umowy.
    Ostatnio dostałam pierwszą fakturę za ten nr jakby nigdy nic. Zadzwon. do BOK i powiedziałam,że mam tego dość i zerwę umowę i Pan powiedział,że mogę, ale obciążą mnie karami za wcześniejsze rozwiązanie um.
    Przecież jakby Play wywiązał się z warunków um. to nie chciałabym tego zrobić. Ja chcę zerwać um. z winy play!!!! Byłam u prawnika. Poradził, żebym poszła do sądu jak obciążą mnie za zerw.um. ale dodał,że to będzie długi proces i wymagający początkowo duże koszty z mojej str. a nie mogę mieć gwarancji,że wygram.
    Czy ktoś ma podobny problem?????????????
  • ¹²³ Z.

W takich beznadziejnych sytuacjach proponuję złożyć sprawę do Pana Gruszki - rzecznik play i jakiś główny manago. Zalecam konkretnie, rzeczowo i stanowczo opisać sprawę i Pani stanowisko tzn. co będzie jeśli... Ten Pan, o którym wspomniałem zajmuje się trudnymi sprawami i często są one rozwiązywane
  • Marcin

Czy Play może odpowiadać za telefon i jego oprogramowanie? Play nie jest producentem ani telefonu ani systemu, świadczy usługi, udostępnia sprzęt tylko razem z Umową.
    Z tego co wiem od pewnego czasu do każdego telefonu z Androidem jest dołączona ulotka ostrzegająca o niechcianej transmisji danych.
    Według mnie każdy użytkownik odpowiada za swój telefon. Tym bardziej, że w opcjach telefonu może zobaczyć ile danych zostało pobranych lub zablokować ściąganie danych.
    To samo można zrobić z pozimu sieci - całkowita blokada danych i spokój.

Play wyszło naprzeciw takim sytuacjom właśnie wprowadzając taryfy All Inclusive i All Inclusive MAX
  • Marcin

>Witam
    Przecież jakby Play wywiązał się z warunków um. to nie chciałabym tego zrobić. Ja chcę zerwać um. z winy play!!!! Byłam u prawnika. Poradził, żebym poszła do sądu jak obciążą mnie za zerw.um. ale dodał,że to będzie długi proces i wymagający początkowo duże koszty z mojej str. a nie mogę mieć gwarancji,że wygram.
    Czy ktoś ma podobny problem?????????????

Sprawa nie do wygrania prawdopodobnie. Prawnik pewnie chce naciągnąć Cię na pieniądze.

Jeżeli numer był przenoszony to mogło dojść do nieprawidłowych ustawień zarówno po stronie Play jak i innych operator i przez tu numery u innych miały problemy, żeby się do Ciebie dodzwonić.

Według mniej jeśli faktycznie błąd został potwierdzony, należy się rekompensata... korekta faktury nie.
  • Roman Zając

Witam, w styczniu otrzymałem rachunek na kwotę 465,96zł z czego 69zł to abonament a 396,96 to opłata za internet i transmisję danych.
    Zadzwoniłem do biura obsługi klienta sieci Play w celu wyjaśnienia skąd wzięła się tak duża kwota do zapłacenia. Konsultant poinformował mnie że telefon pobiera aktualizacje z internetu kilka razy w ciągu godziny o każdej porze dnia i nocy, o których ja nie miałem pojęcia. Powiedział że jest to błąd systemowy i spotkał się z tym kilka razy, poinformował mnie że kwota niesłusznie naliczona będzie skorygowana, a za nieporozumienie otrzymam rekompensatę. Ponadto poinformował mnie że telefon już nie będzie pobierał aktualizacji.
    Po miesiącu zaniepokojony brakiem jakiejkolwiek informacji zadzwoniłem do biura obsługi klienta, telefon odebrała konsultantka która powiedziała że opłata pobrana za połączenia z internetem naliczona została w sposób prawidłowy i trzeba zapłacić fakturę, chociaż nie korzystałem z internetu. Zapytałem czy telefon w dalszym ciągu pobiera aktualizację na co otrzymałem odpowiedź pozytywną i kwota na moim rachunku wciąż rośnie. W tym momencie poleciłem całkowite zablokowanie internetu w telefonie, chociaż co miesiąc płacę dodatkowo za internet w telefonie 20zł. Na pytanie co może być przyczyną pobierania tych aktualizacji, Pani powiedziała że może to być spowodowane wadliwym telefonem i trzeba to zgłaszać do producenta telefonu (dla mnie było to dziwne bo telefon kupiłem w salonie Play, a nie od producenta). Poprosiłem o odsłuchanie wcześniejszej rozmowy i telefonicznie zgłosiłem reklamację.
    Po 2 tygodniach otrzymałem odpowiedz. Cytuję:
    Informujemy, iz sprawa została dokładnie zweryfikowana. Uprzejmie informujemy, iż opłaty za transmisje danych zostały naliczone poprawnie. Połączenia z internetem mogły być spowodowane aktualizacjami telefonu.
    Po następnych 2 tygodniach otrzymałem następna odpowiedź:
    Zapewniamy, że dokładnie zapoznaliśmy się z opisaną sytuacją.
    Chcielibyśmy bardzo przeprosić za za zaistniałe niedogodności. Jednocześnie zapewniamy, iż stale pracujemy nad poprawą obsługi Klientów oraz jakości świadczonych usług i będziemy dokładać starań, aby tego typu sytuacje nie powtarzały się w przyszłości. Zadowolenie Pana jako Klienta jest dla Play bardzo ważne, toteż pouczono personel o konieczności dokładania najwyższej staranności w procesie obsługi Klientów. Zależy nam na dobrych stosunkach i dlatego w ramach rekompensaty proponujemy pakiet 2 x 30minut, które można wykorzystać na połączenia do krajowych stacjonarnych i komórkowych sieci w ciągu 30 dni od daty przyznania.
    Rachunki musiałem zapłacić, teraz mam odłączony internet chociaż płacę dodatkowo co miesiąc 20zł.
    Pozdrawiam wszystkich oszukanych.
    Romek
  • Gremlinek

Romek: Kliencii nie czytaja umow lub nie chca wiedziec a potem maja problem z wysokimi rachunkami.
  • ania adam

TO JEST NIC NA MIESIĄC PRZED ZAKOŃCZENIEM UMOWY ODŁĄCZONO MI TELEFON BEZ ŻADNYCH WYJAŚNIEŃ, PO ZŁOŻENIU REKLAMACJI OTRZYMAŁAM ODPOWIEDŹ PO 30 DNIACH OD "TECHNIKA"
    TELEFON PRAWDOPODOBNIE JEST USZKODZONY TRZEBA WYMIENIĆ KARTĘ SIM ,NIE ZAREJESTROWANO NOWEJ KARTY SIM, NIE BYŁO PRÓB PRZEŁOŻENIA KARTY SIM DO INNEGO APARATU TEL> CELEM SPRAWDZENIA CZY NIE JEST TO CZASEM WADA TELEFONU.
    JEDNOCZEŚNIE PRAGNĘ NADMIENIĆ IŻ W OKRESIE OCZEKIWANIA NA ODP.
    BYŁAM 3 RAZY W SALONIE PLAY
    za pierwszym razem wydano mi nową kartę sim NIE DZIAŁAŁA i to nic że PAN TECHNIK STWIERDZIŁ ŻE KARTY NOWEJ NIE POBRAŁAM CHOCIAŻ SAMA JĄ DOSTAŁAM W SALONIE PLAY.
    za drugim razem pojechałam po nową kartę sim bo pierwsza nowa nie działała POJECHAŁAM I PANI JUŻ NIE DAŁA NOWEJ TWIERDZĄC ŻE NIE MOŻE BO COŚ JEST W MOIM PANELU KLI ENTA ZABLOKOWANE I NA TEN NUMER JUŻ NIE MOŻNA WYDAĆ NOWEJ KARTY
    TO NIC ŻE KARTA OBSŁUGIWAŁA POL. FIRMOWE I PRZYJMOWAŁA ZAMÓWIENIA (DO CZASU WYŁĄCZENIA TEL) A POTEM DUPA JEMY HLEB ZE SMALCEM BO KLIENT SIĘ NIE DODZWONI I ZAMÓWIEŃ NIE MA ALE KOGO TO OBCHODZI!!!!!
    SKŁADAM PISEMNĄ REKLAMACJĘ CZEKAM 30 DNI I NAWET ŻADEN SIĘ NIE POFATYGOWAŁ ŻEBY ODP. SAMA MUSIAŁAM DZWONIĆ PYTAĆ O DECYZJĘ I TU SZOK
    TECHNIK TWIERDZI ŻE U NICH NIE MA PROBLEMU I PRAWDOPODOBNIE TEL. JEST USZKODZONY
    (włos się jeży od 2 tyg. mam nowy nr i korzystam cały czas z tego samego tel , dzwonię do nich z tego tel. rozmawiam a pinda mówi mi że mój telefon nie działa) CHYBA JESTEM CHORA ALBO MAM OMAMY.
    mam kartę sim z salonu ze Słubic NOWĄ -no ale to też chyba zwidy bo Pani na BOK twierdzi że w systemie tego nie mają.
    telefon jest popsuty ale to nic że dzwonię z niego od 2 tyg.

telefon dalej nie działa i wszyscy mają mnie w d.....e!!!
    fajnie i ty mi tu z 10zł wyskakujesz HEHEHE chciałabym mieć taki problem
  • JAN KOWALSKI

znalazlem te strone bo szukam sposobu jak odzyskac dyche która nie weszła na doładowanie! Cos wam powiem o tej sieci. Moim zdaniem jest to najgorsza siec jaka istnieje! Podpisałem umowe z ta siecia na abonament o wartosci 69zł z którego korzysta moja zona. po ok 2m-cach pokazała się w TV reklama WSZYSCY W PLAY ROZMAWIAJA ZA DARMO. Zadzwoniłem do obsługi klienta dopytac o szczegóły, konsultant poinformował mnie (po sprawdzeniu moich danych) że w abonamecie który posiadam mam nielimitowane rozmowy w sieci. Kupiłem w kiosku karte prepaid PLAY, i puszczałem dzwonka żonie Ta z kolei oddzwaniała i w ten sposób korzystalismy z STAN DARMOWY W PLAY. Zdarzyło sie ze moja zona wyladowała w klinice w innym miescie, i jak to w szpitalu czas płynie wolno, wiec dla zabicia nudy dzwoniła do mnie. Po miesiacu przyszła fv na kwote ok 500zł. Urzadziałem sromotna awanture, zona zarzekała sie że dzwonila tylko do mnie, wiec by udowodnic jej ze jest to nie możliwe dzwonie z nia do Obsługi klienta, prosze konsultanta aby powiedział mi ile kosztuje minuta w Play, ten zkolei sprawdza moje dane oraz umowe, abonament i informuje mnie ze w abonamencie który posiadam, w sieci rozmawiam za darmo!!! Prosze wiec o biling rozmów (10zł za strone). Przychodzi i sprawdzam. W tym i tym dniu o tej i o tej godzinie połaczenie z nr który kupiłem w kiosku kosztuje mnie ok 80zł inny 40 ajeszcze inny 60 itd. Dzwonie wiec znowu do obsługi klienta, na wstepie pytam ile kosztuje mnie min w PLAY, i koleiny konsultant informuje mnie z w moim abonamencie rozmowa w sieci nie kosztuje mnie nic! Pytam go jak mozliwe jest zatem ze w tym itym dniu o tej i otej godzine łacze sie z nr w PLAY i za 50min rozmowy naliczaja mi jakas kwote!??! Miły pan usiałuje mnie przekonac ze nr napewno nie jest w sieci Play. Mowie mu ze kupiłem go w kiosku na karcie jest ich logo nigdy nie przenosiłem tego nr do innej sieci. Ten poraz ponowny sprawdza moje moje dane oraz umowe i po 15min informuje mnie ze mnie promocja STAN DARMOWY W PLAY nie dotyczy poniwaz umowe podpisałem nim promocja pojawiła sie w sieci! Pytam pana, czy potrafi mi powiedziec o co zapytałem na wstepie mojej rozmowy? ILE KOSZTUJE ROZMOWA W PLAY!!! Prosze wiec o rozmowe z jego przełozonym, na poczatku oczywiscie nie ma nikogo takiego po chwili przekonywania poszedł sprawdzic czy ten porozmawia ze mna! Po kilku min informuje mnie cyt, "KIEROWNIK NIE ZYCZY SOBIE Z PANEM ROZMAWIAC!". Kurwa, nie życzy?!? Klient jest dla nich, czy oni dla klienta??? Poszedłem do UOK, tam po przedstawieniu sytuacji, pani zapytała mnie czy mam nagrane rozmowy z obsługa? Ja nie ale, play nagrywa wszystkie rozmowy! Na co pani odpowiada mi ze owszem moze i nagrywaja rozmowy ale firma nie przedstawi dowodów w sadzie przeciwko sobie! Skasowali, tej akurat nie nagrali, zniszczyła sie. Pisze wiec do sieci pismo, ta spławia mnie kilkoma odpowiedziami, po krotkiej korespondencji, badaja sprawe i w ramach rekompensaty przyznaja mi 15min gratis! ( o które tez musiałem sie upomniec, bo zapomnieli właczyc), Rachunek zapłacony pare zł mniej w kieszeni i nauczka na przyszłosc!Jeszcze dwamiesiace w do konca umowy i nigdy wiecej w PLAY. POZDROWIENIA DLA WYTRWAŁYCH! sorka za błedy.
    A DOLADOWANIA ZA 10 TEZ PEWNIE NIE ODZYSKAM1
  • anulka78

zapraszam na pozywamy-zbiorowo.pl tam zajmiemy sie tematem Play. oraz jeśli będzie trzeba pomożemy w złożeniu pozwu zbiorowego. oraz zainteresujemy media. jeśli będzie spore zainteresowanie ale musimy mieć dowody na to, że Play oszukuje swoich użytkowników. zapraszam na pozywamy-zbiorowo.pl - portal jest BEZPŁATNY

http://www.pozywamy-zbiorowo.pl/net...

bezpośredni link do grupy. rejestracja bezpłatna. wejdź, opisz swój przypadek.