Play Mobile [889]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Biedron

Kontynuacja tematu który został zamknięty, bo za dużo krytycznych wypowiedzi było. (Swoją drogą to jest żenujące moderatorze za pięć dwunasta)
    A z racji że to kontynuacja to po zapoznaniu się z pierwszą częścią (patrz poniżej) kontynuujmy rozmowę:

PLAY to gówno!
  • mi-haó; ميخاو

A gdzie jakiś argument?
  • Marek

Myślę, że po takiej argumentacji temat ponownie jest do zamknięcia. Na tym gronie liczy się merytoryka, siedzą tu inteligentni ludzie. Odpowiednim miejscem na prowadzenie dyskusji w zaproponowanej przez ciebie formie jest np. forum onetu.
  • Anonim

kolega mysli ze jak jest bananowym dzieckiem to wszystko mu wolno... ale ok jest zajebsity bo sam cos wymyslił i napewno czuje sie dowartosciowany tym. zły dotyk boli przez cale zycie prawda mistrzu ??
  • mi-haó; ميخاو

Ja zaargumentuje tym ze Play jest do dupy bo nie ma niższych połączeń wewnątrz sieci, pakietów sms i bezpłatnych połączeń do wybranych numerów.
  • Marek

To jest pewna wada tej sieci, ale zależy też jakie kto ma potrzeby. Jak dla mnie dodatkowe minuty do wszystkich sieci za połączenia przychodzące (miesięcznie wychodzi mi z tego średnio ok dwóch godzin gratis - przeliczając po stawkach Play to równowartość 60 PLN) jak i tańsze stawki za połączenia i sms rekompensują to z nawiązką. Przy okazji jako były tester mam 1000 minut do Play. Płacę tylko 50 zeta (+ 20 zeta do wykorzystania na wszystko) i pierwszy raz (a byłem już we wszystkich sieciach) nie martwię się zbytnio o wysokość faktury. Wiążąc się z tą siecią na dwa lata nie martwiłem się o to, że osoby z którymi najczęściej się kontaktuję nagle będą w innej sieci. Wadą jest dla mnie bardzo wysoki koszt połączeń z internetem (nazwę to wprost - zdzierstwem) jak i fakt, że za smsy i połączenia za granicę liczą mi z poza abonamentu. Play ma dużo zalet jak i wad, nie jest siecią idealną (na czymś w końcu muszą zarabiać), ale nazwanie jej "siecią do dupy" to grube przegięcie.
  • .miki

>mi-haó napisał
    >Ja zaargumentuje tym ze Play jest do dupy bo nie ma
    >niższych połączeń wewnątrz sieci, pakietów sms i
    >bezpłatnych połączeń do wybranych numerów.

wg. mnie brak połączeń wew. sieci to jest wielki plus.
    ja mam w heyah za darmo smsy i minuty wew., ale nie mam jak ich wykorzystać.
    po prostu nie mam znajomych w tej sieci.

dobre jest to, że nie ma dzielenia na znajomych tańszych i droższych:D

to są jakieś zastrzeżenia do PLAY'a?
    bo jak nie, to ja się przenoszę:]
  • mi-haó; ميخاو

Ja mam mnóstwo znajomych w Orange i włączyłem taryfe malejaca tzn. doładuje konto za 100zł dostane 10zł gratis a ponadto bede miał po 20gr minute w sieci i na stacjonarne i 1gr za smsa bez żadnych pakietów. Play ma minute po 50gr do wszystkich a smsa po 15gr a to zadna oferta. Bezpłatne numery są w abonamencie w Orange 1 numer kosztuje 20zł. Mysle ze to sie opłaca: płacisz 20zł i nawijasz bez przerwy:) Play tego nie ma: do wszystkich tak samo i tyle samo. I na tym też zarabia, próbując zwabić jak najwiecej osob do swojej sieci, nachapać sie na połączeniach wewnątrz sieci.
  • Anonim

ja mam każdego w orange a mimo to mam play kartę. i co doładuje sobie konto za50 pln do tego mam 20pln bonusu plus jeszcze 200smsów do każdego co miesiąc.. jak dla mnie PLAY jest spoko.
  • Marek

Akurat oferty darmowych połączeń wewnątrz sieci nie są dla mnie przekonujące. Mam znajomych porozrzucanych po rożnych operatorach i trudno wskazać gdzie więcej, to ciągle się zmienia, a nie lubię czuć węża w kieszeni dzwoniąc na inną sieć niż macierzysta. Owszem, przydałyby się jakieś tańsze stawki wewnątrz, no ale nie można mieć wszystkiego, Play też musi na czymś zarabiać. Dobrze, ze jest wybór na rynku, że są różne oferty. Do niedawna rynek ten cechował oligopol. Wszystkie oferty podobne (w wielu miejscach takie same -zmowa?), nowy operator zaproponował coś zupełnie innego. Rynek właściwie podzielił się na Play i starych, którzy nadal mają bardzo podobne oferty. Dla jednych bardziej opłaci się któryś ze "starych operatorów, dla innych Play, sam czekałem właśnie na coś takiego. Od początku jestem w tej sieci, było dużo problemów tzw. "wieku niemowlęcego" (marudziłem o tym tutaj gdzieś tak w kwietniu i maju), ale teraz jest już spox i ogólnie jestem bardzo zadowolony, w praktyce wychodzi mi dużo taniej niż u innych. Wybór operatora to po prostu kwestia potrzeb; -)
  • Joanna

Witam,

poprzedni temat został zamknięty z powodu braku merytorycznej dyskusji - przekleństwa niczemu nie służą.
    Proszę o konstruktywne wypowiedzi.

Dziękuję,
    Joanna Ziombka
    Grono.net
  • Pawelec™

Podsumowujac - kazdy ma inne potrzeby i tyle:)
    ja osobiscie mam 2 abonamenty - w Play i Orange.
    W Orange mam sporo znajomych i dzieki temu moge wieczorami i w weekendy rozmawiac non stop za darmo a z numeru w Play dzwonie na codzien.
    Za 2 numery place lacznie 85 zl a wczesniej z Orange wychodzilo mi grubo powyzej 100.
  • Biedron

>mi-haó napisał
    >A gdzie jakiś argument?

Gdyby mistrz moderator się nie wpieprzał to każdy by mógł przeczytać moje wszystkie argumenty, ale poprzedni temat już nikł. A mi na prawdę szkoda czasu by opisywać wsio od nowa.

Ale żeby nikt nie miał wątpliwości to powiem krótko:

- w salonie sprzedano mi oferte indywidualną wmawiając, że to oferta dla firm (każdy tak kłamie czy tylko pan z którym ja rozmawiałem?)

- po niepełnym miesiącu spóźnienia z wpłatą wyłączyli rozmowy wychodzące i PRZYCHODZĄCE?! mimo że to telefon firmowy i każdy inny operator wie, że wyłączają wsio ja trace klientów = nie mam z czego opłacić rachunku. (dzięki temu też wiem że zostałem oszukany co do oferty)

- po dwóch miesiącach od podpisania umowy miałem ciągłe problemy z połączeniami. Musiałem po 20 razy wybierać ten sam numer zanim mnie połączyło a na moje skargi usłyszałem że to nie ich wina tylko wina tego że zbyt duża liczba abonentów dzwoni na raz?!? I czy to jest normalne?
  • Biedron

>Ja we własnej osobie napisał
    >kolega mysli ze jak jest bananowym dzieckiem to wszystko mu
    >wolno... ale ok jest zajebsity bo sam cos wymyslił i
    >napewno czuje sie dowartosciowany tym. zły dotyk boli przez
    >cale zycie prawda mistrzu ??

Banan to ci z dupy wystaje i stąd też wiesz tak wiele o bólu jaki sprawia zły dotyk. Ale i tak masz szczęście.
  • Ola

przestańcie, macie różne zdania na temat operatora komórkowego, to chyba nie powód żeby coś takiego robić.
    bez przesady to nie jest grono o ideologii życiowej !

dla mnie play jest spoko ale nie mam zamiaru walczyć o to z nikim.

ogarnijcie się chłopaki to tylko telefony, karty itp. czyli nic dlaczego byłoby warto stosować ciosy poniżej pasa (patrz: zły dotyk). swoją drogą macie inwencję; ]

• Anonim

Biedron to jak Ty zes umowe podpisywal, ze nic nie zauwazyles :) nie zawsze warto wierzyc w to co ktos mowi.... sam sie przekonalem o tym przedluzajac ostatnio umowe z Orange... jednym slowem oszukuja, zeby tylko jak najszybciej zalatwic sprawe na swoja korzysc...tak tez pewnie bylo w Twoim wypadku
  • MissJamajka

>Biedron napisał
    Musiałem po 20 razy wybierać
    >ten sam numer zanim mnie połączyło a na moje skargi
    >usłyszałem że to nie ich wina tylko wina tego że zbyt
    >duża liczba abonentów dzwoni na raz?!? I czy to jest
    >normalne?

Normalne nie jest ale jak miałam (nie wiem co mi do głowy przyszło) iPlusa, który w ogóle nie był w stanie połączyć się z siecią, to w uzasadnieniu odrzucenia mojej reklamacji dowiedziałam się właśnie, że jest to spowodowane zbyt dużą ilością klientów łączących się w tym samym czasie.
    Jest to paranoja ale standard. Choć nie znalazłam nigdzie w umowie, że dziele się moim internetem z innymi to nie jest prawnie uregulowane i mogłam ich tylko w d.. poczałować albo zapłącić 1000PLN za rozwiązanie umowy; /
  • Syla

>mi-haó napisał
    >Ja zaargumentuje tym ze Play jest do dupy bo nie ma
    >niższych połączeń wewnątrz sieci, pakietów sms i
    >bezpłatnych połączeń do wybranych numerów.

Przeczytaj najpierw regulamin i oferty Play. Są tańsze połączenia wewnątrz sieci.
    http://web.playmobile.pl/resources/...
  • Marek

Syla, myślę, że mi-haó po przeczytaniu tego regulaminu nadal nie zmieni swojego zdania. Chodziło mu raczej o coś takiego jak sms za 1 gr, minuta za 5 gr lub darmowy numer za jakąś tam stałą opłatę - wszystko w ramach sieci macierzystej. Czytaj dokładnie co ludzie piszą i nie czepiaj się słówek. A tak poza tym, fajnie ze w tej ofercie połączenia i sms w ramach własnej sieci są trochę niższe. Za to połączenia na zewnątrz mamy już droższe (i to o 12%) - o tym nie raczyłaś już wspomnieć. Myślę, że dla przeciętnego użytkownika ta oferta nie jest opłacalna. Średnio więcej się dzwoni poza sieć (po prostu Play ma tylko ok 2% rynku) i dla większości abonentów oferta ta wyszłaby na minus w stosunku do standardowego cennika. Nie pisz tylko o tych "cenach efektywnych". Ktoś jeszcze pomyśli, że dostanie te dodatkowe 8 PLN i dodatkowo za połączenia odejmie z pakietu tylko "cenę efektywną". To tylko zabieg marketingowy mający skłonić klienta do pomyślenia, że oferta jest lepsza niż w rzeczywistości, w każdym razie fajnie to nazwali; -) Widzę, że pracownicy Play nadal kiepsko radzą sobie z obiekcjami klienta... zamiast je rozwiać proponują gorszą ofertę, szok!
  • Syla

Słuchaj koleś jak masz problem ze swoją głową to zgłoś się do psychologa. Jeżeli nie rozumiesz treści regulaminu to masz problem bo robisz z siebie głąba. Powinieneś zafundować sobie dobre okulary bo to Ty nie czytasz uważnie czego tyczy się rozmowa tylko wpierdzielasz swoje 2 gr nie wiadomo po co i skąd- Czytaj dokładnie co piszę i do czego się odwołuje- odwołałam się do tańszych połączeń wewnątrz sieci. Widocznie jesteś ślepy skoro nie zauważyłeś linka. I na cholere mówisz o droższych połączeniach poza siecią jak rozmowa toczy się o połączeniach wewnątrz sieci?!
    A poza tym to niby gdzie napisałam o tych twoich "cenach efektywnych"?- bo jak widać to nigdzie. Nawet pożądnie nie potrafisz odwołać się do mojej wypowiedzi TRAGEDIA
| |

Playmobile. Dawniej "P4". Grono pracowników, użytkowników i sympatyków nadchodzi4.com i "czwarte...

Fotki

Miejsca grona (0)