-
Anonim
-
Łuki.Jay
-
Anonim
-
wsd wojtula
ja mogę żabą 50m pod wodą, ale muszę się nieźle wyluzować i uspokoić tętno... :) to odbicie, o którym mówił Leonidas24 rzeczywiście wszystko psuje...
w miejscu nie liczyłem czasu, ale musze to zrobić -
-
Ki-ki
-
Anonim
pływając to pod woda tez koło 50 a teraz to nie wiem wiem że mnie często na meczach topią hehe biąrą za głowę i pod wode jak wypuściłeś całe powietrze zróbcie takie cóś nie złe -
Paweł
Ja jak wchodzę do wody w pracy to ćwiczę tylko płuca :]
Parę miesięcy temu przebiegłem maraton i na pojemność płuc nie mogę narzekać. Do tej pory najdłużej pod wodą wytrzymałem 2min i 17s.
Przepływam na 25m basenie 50m pod wodą bez skakania ze słupka (jak się wynurzam to mam mroczki przed oczami już ^^).
W planach mam przepłynięcie około 60-65 metrów.
Fajne ćwiczenia sobie wymyślam żeby się nie nudziło :)
-25m pod wodą 5s na złapanie 2-3 oddechów 25m maxa kraulem, pół minuty oddychania i znowu 25m pod wodą xD
-pływanie kraulem pod wodą (może brzmi niewiarygodnie ale wykonalne)
-nogi do delfina ręce do żaby albo kraula (pod wodą ofKors)
-same nogi w płetwach under water
-wstrzymywanie oddechy przy drabince
Co do wstrzymywaniu oddechu to ja mam taki sposób, że będąc pod wodą staram się wprowadzić w stan "snu". Staram się zasnąć pod wodą. Treningi czynią mistrza :) Długo nie trenuję a naprawdę widzę efekty.
Pozdrawiam -
swimmerpoland
przeplyniete 63 m.
w statycznym 3 min 21 sek (z asekuracja w postaci 2 kumpli) -
A pacze tylko
-
Armani_21
ja wytrzymalem ok 2 min pod woda:) do dzis mam dobra pojemnosc pluc:)) -
Armani_21
a pod woda najwiecej przeplynalem ok 36m ale potem mnie leb bolal i slabo mi bylo no coz...niedotlenienie;] ale zazwyczaj to ograniczam sie do 1 dlugosci pod woda:) -
Piotrek Ogrodnik
Fajnie jest sobie pomarzyć jak to robią niektóre osoby na tym forum:0
25 m pod wodą to standard(inaczej nie wyjde z basenu:), reszta zależy od formy, a ta po świętach jest kiepska:(
133 s pod wodą w miejscu (2 lata temu)
Pozdrowienia dla wszyskich pływających!
Spróbujcie pływać pod wodą po wyjściu z sauny(niezły korkociąg!!!) -
Armani_21
przerwa swiateczna nie wplywa na wydolnosc pluc przynajmeniej u mnie ..heh -
Marek Janiszewski
ja dzisiaj zrobilem 50m bez problemu ale z odbiciem od sciany (nie plywalem od roku za to na silke chcdzilem hehe), nastepnym razem ide z kolega zeby mnie asekurowal bo mam w planach co najmniej 2,5 dlugosci basenu stroche stary juz jestem 21 lat