- 1
- 2
-
K. O. K. A. I
-
Anonim
plywam... ale to co wyprawiaja plywacy synchroniczni jest dla mnie awykonalne:P -
aga
-
K. O. K. A. I
swoją przygodę z pływaniem na nieco wyższym poziomie zaczęłam właśnie od pływania synchronicznego, miałam może 7-8 lat. Trenowałam ok 6 lat.
Czasy te wspominam bardzo miło. hehehe zwłaszcza męczarnie mojej mamy gdy z króciutkich włosów za wszelką cenę próbowała zrobić koczek trzymający się dzięki żelatynie spożywczej heheh (wcale nie był to jej wymysł :) -
-
Anonim
ja tylko pływałam przez rok, ale to bardzo fajna sprawa... Taniec i płwyanie to mój żywioł dlatego to połączenie sprawiało mi wiele radości. W ogóle to fajnie jest słuchać piosenek pod wodą :P
a jesli chodzi o żelatyną to masakra... -
Anonim
ja wlasnie skonczylam na AWF plywanie synchroniczne, milaysmy w ramach zaliczenia przez 6 tygodni...Fajne to nawet, ale jak w wodzie 30 osob to ciezko cokolwiek zrobic..:) -
Disc Master; )
hehe wyglada to owszem ciekawie ...
ale dla mnie to jest jakis kosmos ... :) plywam b dobrze.. w kazda storne sie machne pod woda ... ale zeby qrde nogi wystawic z wody i nimi pomachac .. i to jeszcze na glebokiej wodzie ... a-a ... no way ... megi musisz mi to pokazac dzis na treningu :D o ile bedziesz: ) -
Grono.Net
wystawic nogi w tym samym czasie i tak samo jak twoje koleżanki z drużyny!!!!!!i wszystko na głębokiej wodzie:)) -
Anonim
W Polsce pływanie synchroniczne się nie opłaca. Nikt nawet nie podniesie tyłka i nie zrobi plakatu, że są jakieś zawody lub mistrzostwa. Mamy zdolne dziewczyny, a nikt tego nie umie wykorzystać. A z resztą sędziowie... I tak wiadomo, że zawsze wygra Poznań, nawet jeśli by walczył z Rosją (mistrzostwo świata).... Ostatnio zauważyłam, że coraz więcej osób po 10 latach nauki, rezygnuje z tego, bo wie że nie warto... -
Anonim
Zawsze podziwiałem osoby trenujace pływanie synchroniczne.
Ja tylko robiłem km w wodzie od sciany do sciany......; ) -
ja juz 10 rok bede probowac:)) fajny sport, ciekawy, laczy pare dyscyplin. co do tej nieoplacalnosci trenowania to bym polemizowala... przeciez nie trenuje sie tylko dla medalu ale dla przyjemnosci. poradzic sobie mozna z tym balaganem w polsce jezdzac na zawody za granice:))) tam jest fajnie:)) a na zawody w polsce przychodzic posmiac sie z tego co tam sie dzieje, zaprosic znajomych na trybuny i im sie i tak bedzie podobalo i ma sie dla kogo wtedy plynac:)) wiec ja tam namawiam do trenowania!tylko radze jak najwczesniej zaczynac bo potem ciezko ze szpagatem np:))
-
Agata
ewa i jej szpagaty...
zawsze warto próbować przeciez
zdecydowanie fajniej jest trenować coś niezwyklego
a co do poziomu trudności to taki may sprawdzian wytrwalości
myśle że jeśli chodzi o nasze polskie plywanie synchroniczne to problem wcale nie leży w jakiś tam poznańskich trenerkach, tylko po prostu znikomej popularności
jak bylyśmy w Rzymie (co prawda prawie nie porównywalny poziom zawodów) impreze reklamowaly bilbordy, w Polsce nie do wyobrażenie i za 50 lat
po prostu potrzeba ludzi z pasją
moze trzeba troche wspomóc nasze trenerki i nawet po zakonczenie trenowania poświęcic jakąś choćby godzinę tygodniowo na male dziewczynki zaczynajace dopiero naukę dobrze byloby zadbac zeby jakis maly talent sie nie zmarnowal i zniechęcil
nawet jesli my nie mialysmy takiej szansy
ktos w końcu musi sie postarac wybudowac prestiż tego sportu w Polsce
-
Anonim
bardzo ciekawy sport :D :))) jednak pozostane przy oglądaniu go w tv :]]] -
grabasz
sport do ogladania całkiem fajny, dziewczyny całkiem łądnie sie przy tym sporcie rozwijają (tylko charakterki im sie spaczają strasznie :P)
ehhh kiedyś miałem troszke z tym styczności, zresztą 2 z osób które sie tu wypowiedziały chyba o tym wiedzą :) -
pewnie ze sie ladnie rozwijaja:p
i zadne chrakterki im sie nie spaczaja:P troche sie czasem dziwnie zachowujemy ale ja tam wychodze z zalozenia ze im kto jest bardziej nienormalny tym lepiej:P poza tym jak sie znamy prawie 10 lat to tak musi byc:P
wiec zaczynamy w takim razie reklame synchro od grona!!!!!:)))
plywanie synchroniczne jest zajebiste zaczynajcie wszyscy plywac!!:)))) hehe ciekawe czy kogos to natchnie do trenowania:P -
grabasz
ja nie musze trenowac i tak jestem jednym z najleposzych chłopaków w tej dziedzinie w tym kraju :D ale odstraszyło mnie golenie nóg.....; P -
zapomniales jeszce o kompielowkach z cekinami, makijazu i zelatynie na glowie:P
ale ostatnio bylysmy na zawodach gdzie jednego kolesia z usa to wcale nie odstraszylo;)) -
kapielowkach znaczy sie, godzina troche pozna:P w kazdym razie facetow nie namawiam do trenowania tego:)))
-
grabasz
-
grabasz
- 1
- 2