Pływanie [6793]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kip smihlinq

czy ma ktos moze doswiadczenia zwiazane z kontuzja barku? trenuje plywanie i wlasnie mam diagnoze od lekarza na zapalenie stawu barkowo ramiennego w obrocie od 110-130 stopni i chodze na rehabilitacje 2 miesiace juz i nie widac za duzych efektow. moze moglibyscie cos poradzic na to ?
  • Remek

Ja niestety nie znam się na kontuzjach :( Mogę jedynie życzyć szybkiego powrotu do zdrowia. Pozdrawiam! :)
  • aNGie buNGie

ja rowniez przylaczam sie zyczen szybkiego powrotu do zdrowia:)
  • Kip smihlinq

bardzo dziękuję:* mam nadzieję że to nie skońćzy się operajcą bo wtedy AWF....szkoda gadać.
  • Anonim

taka kontuzja barku jest raczej do wyleczenia......raczej bo sam sie z taka wlasnie zmagam. od 5 miesiecy moj ruch lewa reka jest dosc ograniczony a jesli pelny to bardzo bolesny. lekarz po USG stwierdzil: zwyrodnienia, zwapnienia, <i jeszcze z pol strony pierdol> ogolny stan barku slaby. dostalem rehabilitacje: laser, komora kriogeniczna.....mam nadzieje ze wszystko wroci choc troche do normy. niestety musze Cie zmartwic..jezeli masz podobna diagnoze i nie bedzie operacji to jedynie bol da sie zaleczyc...zwyrodnienia, zwapnienia, etc. pozostana na zawsze. przede mna jeszcze 15 wizyt w komorze...podobno ma pomoc w 100%...okaze sie wkrotce.
    Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia.
  • Kip smihlinq

na usg nic mi nie wyszlo, wszystko niby w porzadku, a lekarz stwierdzil zwyrodnieniowo-przeciazeniowe zapalenie osi obrotu barku 110-130 stopni-dokladnie cos takiego i chodze od 3 miesiecy na rehabilitacje i raz jest lepiej a raz gorzej, a operacji wolalbym uniknac. chodze na prady, lasery, pole magnetyczne, jakies cwiczenia pierdolowate i krioterapie. mam nadzieje ze cos z tego wyniknie w pozytywna strone bo ile sie mozna leczyc na to samo...
    wzajemnie zycze powrotu do zdrowia:)
  • Szymaniak

Ja miałem podobny problem do dziwki co się wypowiada w tym wątku :))
    Naderwałem mięsień nadgrzebieniowy barku i kilka ścięgien grajac w siatkówkę. Troche bolało ale nadal chodziłem na basen. Dwa miesiące później dostałem diagnoze że to tzw. "bolesny bark", nastapiła seria krioterapii, laseroterapii i takich pierduł. Dawało to jakies krótkotrwałe rezultaty ale ból nie zniknał całkowicie. Po półtoraroku się zniecierpliwiłem że mnie napieprza przy kazdym ostrzejszym treningu i że nie moge grac w siatke bo przy zbyt dużym wychyleniu barku ból był nie do zniesienia. poszedłem na USG i wyszło że zagoiło się ze zwyrodnieniem (jakiś ganglion się wytworzył) które mozna wyeliminować tylko operacyjnie :( Oczywiście nigdy nie zdecyduje się na to. Lekarka doradziła siłownie żeby rozbudowac mięsień i to okazało się strzałem w dziesiątke. Oczywiście czasem jeszcze dokucza ale ogólnie jest o niebo lepiej i w siatke znów gram!!
    Morał taki - nie lekceważyć takiej kontuzji bo mozna sie wpakować w niezłe gówno... A lekarze najlepsi sa w Centrum Medycyny Sportowej na Wawelskiej, jak bys chciała namiary na jakiegos godnego polecenia to służe
    Pozdrawiam wszystkich

ale sie rozpisałem
  • Kip smihlinq

bardzo dziekuje za odpowiedzi. akurat super sie sklada bo ja sie lecze w COMSie i chodze tez tam na rehabilitacje,jestem bardzo zadowolna ze wszystkiego oprocz tego ze wlasnie efekty rehabilitki sa krotkotrwale. teraz mam kolejne 2 tyg przerwy i jak nie przejdzie to bedzie zalamka

• N

Hey:*
    Kontuzje barku mam już naszczęście za sobą i szczerze odradzam rechabilitacji bo to jest drogie a nie skuteczne (100zł zabieg) polecam masaże ewentualnie kręgaża no i musisz troszkę rozruszać te barki żeby się nie zastały <wszystko z umiarem> Pozdro:*
  • N

Ludzie ja to już przeszłam i szczerze odradzam to naprawdę nic nie daje jedyna metoda to masaż i GLUKOZAMINA!!!
  • boska anne

Hmm... ja nie moge nic poradzic... zdrowia!!! zdrowia!!!!
  • =grzesiek=

Gdzie się leczysz i u jakiego lekarza byłaś?
  • Niedobry niedobrzyniec

dokładam sie do życzen powrotu do zdrowia - ja ma juz schrzaniony bark i cos tam chrupie i przeskakuje ogolnie mówiąc lipa
  • Ćwirkowsky

ja mam złamany obojczyk o tygodnia i też nie jest ciekawie. zwłaszcza, że to prawa ręka :(
  • Klaudia Nie podam

Ja mam taki problem od roku :(
    Gram w siatkówkę, piłke ręczną i trenuje pływanie.
    niestety byłam u lekarza i dowiedziałam, że ostatnią szansą jest operacja. Nie chce straszyć:)
    Mam 15 lat i chce iść dalejk do szkoły sportowej na awf. Ale jak sie zgodze na operacje to bd dla mnie koszmar.
    Ale teraz jest masakra siegne coś z wyszszej półki i mi wyskakuje bark. więc nie wiem co mam robić. Ale ty masz 23 lata wiec jesteś odwazny i nie zwlekaj z tym tylko lekarz i operacja.
    ja za długo zwlekałam :(
| |

Fanów tego sportu zapraszam do grona:) Nikt mi nie zaprzeczy, ze pływanie jest najlepsze na wszyst...

Fotki

Miejsca grona (5)