Pokahontaz [422]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

porozmawiajmy o dissach...Jaki diss który znacie uważacie za najlepszy?Ja może sie naraż antyfanom UMC Reckords ale dla mnie najlepszy był "Panczlajner"...
  • Dariusz P.

"Nie jestem raperem na jeden sezon. Zaloz ze mna duet... po co ci Mezo?!" - Mistrzowski pojedynek Tetris do Duze Pe w finale WBW... Wymiatacz!!!
  • Dariusz P.

Ale nie mozna tez zapominac o odpowiedzi Pana Pe... :)
  • Anonim

"...Duże Pe pokazałem klase
    a Mezo??ej prosiłeś bym przyjechał z jego autografem"
    "Tetris to twoje nazwisko.
    Twoja dziewczyna słucha disco
    to romantyczka
    roman to imie tyczka to nazwisko"

to odpowiedzi dziki którym Duze Pe zwycięzył
  • Hesus

To fakt, pojedynek był mistrzowski, ale ja uważam że Tetris powinien wygrać;) chociaż kawałek o "romantyczce" był niezły:P
  • faustyn.

wszyscy uwazaja,ze powinien wygrac teeetris :p

a pan duze pe jest elo gdyby nie uemce.

najlepszy diss ?
    dla mnie wszystkiego mesa.
    ale to dlatego,ze jakos lubie ten jego sposob akcentowania sylab etc.
    + beaty kociouka , ktore wpieprzaja na sniadanie pseudobeaty tabba.

aha i z nowosci to plyta 2cztery7 jest przepeuniona dissami na mezo.
    kilka przykuadow z pamieci zacytuje :p

jest sobie kawauek bodajze 3 - taakie panie.
    mes,pjus i stasiak rapuja o aktorkach i modelkach,ze to w ogole fajne dupy i by chetnie spedzili z nimi noc i pjus glownie rapuje o polskich no i na sam koniec mowi,ze w sumie amerykanskie sa lepsze bo nie sluchaja mezo a przy polskich moze byc wpadka.

next przykuad to caly kawauek 'to juz czas' i swietny wers pjusa

"(...)o waszym farcie, ktory konczy sie wuasnie tu i teraz,
    wasza raptragedia,
    ups...rapteatr(...)"

a tak w ogole btw i tak najlepszy jest ostaaatni kawauek bonusik gdzie rapuje noon, dj romek, mormon i kociouek ' zwykle nie rapuja, ale...'

noon:
    "(...)Fokus robi techno,
    Gural robi techno,
    Jajo nic nie robi,
    Peja mowi,ze jest ciemno(...)"

POZDRO
  • Anonim

Duże Pe vs Vito Ws(na tema "telefon zaufania")
    "ej,jestem tym kotem co ma zamiiar sprawic ze on bedzie dzwonił do telefonu zaufania,
    jestem witek i mam problem-
    nie wiem co zrobic
    moje rymy nie są dobre.
    Ej,sprawdź to,ej jeszcze
    nie wiem co zrobić mam za ciasną czapeczke...
    ...
    ...
    ...
    Ej i dre sie do mikrofonu
    jestem strasznie szybki,nie wiem co robic
    czy możecie mi pomóc???"
    to był onaprawde dobre,tak na luzie i w 100% poprawne akcentowanie...
  • Anonim

Czarny jest snieomylny w swej skromności.lol.

Mam nowego dissa:
    na eliminacjach do WbW2005 P do Kamela(troche grubawy koleś jest)
    "Powiem ci teraz,pewnie cie to dotknie-
    ja mam chudą dupe i tłuste pancze, a u ciebie jest odwrotnie"
  • Anonim

Uuuuu grubawy koleś. Mam do takich uraz.
    Diss dobry; }~~
    Oby tak dalej.
  • filip.

czemu nie piszecie żadnych dissów
    PO-KA-HO-NT-AZ
  • filip.

"suczki......morda psie suczku naucz sie od psa w łużku kilku kruszków"
  • filip.

moze to nie diss ale fajny tekst
    dopierdalam lewym mc jak mołotow
  • Anonim

"Suczki?? Morda psie, suczku!!
    Naucz się od psa w łóżku kilku kruczków..."
    mi sie wydaje ze tu biega o Ascetów,donia szczególnie.pkhz za mało wydała by cytować grupami ich dissy.Mezo to może i typowy Umcowy raper,ale panczlajnera nagrał nieziemsko dobrze dokopując Mesowi i Razowi.
    "Czas wyskoczyć z liści i zrobić to lepiej..."
  • Anonim

dlaczego tak mało czaje..
    dobroci,nauczcie mnie więcej dobroci,ok?
    dis to gdy ktoś się denerwuje,ostro zmiata s powierzchni ziemi ale i nadaje sens,dlatego ze przynosi ulgę,wyrzycie sie,ale jest to ziemska cnota serca.
    Powiedźcie mi co myślicie o tym, że hiphop cały jest jednym wielkim disem?
  • Anonim

hiphop jest raczej protestem,sposobem na wyrażenie swojej persony,a nie na wyżycie się.Choć jak wiadomo niektóży dotego go wykożystują-do wyżycia się.Na swiecie,na ludziach,na "systemie",na mentalności szarych obywateli...ale po co to?nie lepiej posłuchać kogoś kto ma do powiedzienia coś mądrego?czasem zamiast pei,zipery wole sobie zażucic fisza,eldoke.Co z tego że ludzie gadają"ależ to jest wstyd,hiphopolo niebywałe..."Tyle że hh to dziedzina na tyle rozległa ze każdy może go robić,każdy jaki chce.A ze nie każdy akceptuje view point innych ludzi to już inna sprawa
  • Anonim

niech tak bedzie
  • faustyn.

" "Suczki?? Morda psie, suczku!!
    Naucz się od psa w łóżku kilku kruczków..."
    mi sie wydaje ze tu biega o Ascetów,donia szczególnie. "
    a mnie sie nie wydaje bo nagrali taki kawauek SUCZKI i na 100% o nich chodzi.

"Mezo to może i typowy Umcowy raper,ale panczlajnera nagrał nieziemsko dobrze dokopując Mesowi i Razowi.
    "Czas wyskoczyć z liści i zrobić to lepiej..." "

a nie prawda. bo mezo to pedzio i nagrau pedziowatego dissa. i za bardzo chyba sie podjarau tym,ze jego plytka sie dobrze sprzedaua bo skakanie do numera jakims elo pomysuem nie byuo.
  • Anonim

mez nie skakał to numera(który jest cięki i żadki),tylko numer postanowił przyłączyć sie do mesa w dissowaniu meza.Z tego co czytałem bodaj w ślizgu,numer przyznał sie ze zrobił to bo myślał ze sobie pojerzdzą po "pedziowatym" mezie,a tak sie nie stało:p
    ciekawe co by było gdyby do tej batalii dołączył sie jeszcze P po stronie meza...ale by ich pojechali,bo kto jak kto ale P w panczach jest w czołówce
  • Dombro

tak szczerze to osobiście najchętniej zjebałbym Meza jak psa i być może w którymś programie to zrobię. Niedługo może uda nam się zdissować 1.5 L nop a potem to juz tylko 3ci wymiar, ascetoholix, 52dębiec, owal i już świat będzie wolny od gówna;-)
    A tak na serio to naprawdę w dupie mam meza i innych kolesi próbujących robić z hiphopu muzykę dla mas i śpiewających o tym, że dziewczyno jak wino uderzasz do głowy
  • Anonim

już mówiłem ze hh wg mnie to dziedzina na tyle szeroka że każdy interpretuje ją jak chce.
| |

NADSZEDŁ CZAS... PO-KA-HON-TAZ; DDD Jesteś prawdziwym fanem tego śląskiego squadu ? Jeśli ta...

Fotki

Miejsca grona (0)