POLIGRAFIA PW [201]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

1. Karol Suski
    2. Łukasz Kowalski
    3. Jerzy Malec
    4. Julia Ślęczkowska
    5. Joanna Dąbrowska
    6. Adrian Kowalski
    7. Paweł Dreszer
    8. Adam Krawczuk
    9. Piotr Paziewski
    10. Paulina Stelmasiak
    11. (czekałem na ten numerek) Przemek Alberski
    12. Maria Świderska
    13. Aneta Wieczorek
    14. (Magdalena Pinowska)
    15. (Norbert Kołacki)
    16. Piotr Słoński
    17. Artur Tkaczyk
  • Anonim

Witam,

Byliśmy dzisiaj z Karolem u dziekana Kochańskiego. Taki kierunek jak zarządzanie w poligrafii nie istnieje i najprawdopodobniej nie będzie istniał, ponieważ władze Zakładu nie wystąpiły o uruchomienie takiej specjalności. Jeśli chodzi o kierunek studiów magisterskich "zarządzanie" istnieje tylko w dwóch opcjach. Zwykłe zarządzanie i w języku angielskim. (to nie ma nic wspólnego z poligrafią). Na pytanie czy w październiku ruszą studia magisterskie stricte poligraficzne dziekan powiedział, że nie ma takiej opcji. I nie wiadomo czy to kiedykolwiek ruszy. Jedyne studia magisterskie powiązane z poligrafią w tej chwili to budowa maszyn z naszymi przedmiotami obieralnymi. Od lutego nie ma studiów zaocznych, studia zaoczne rozpoczynają się w październiku. Jeżeli zdecydujecie się na jakiekolwiek studia magisterskie to musicie złożyć podanie o awans lub mieć wyznaczony termin obrony pracy dyplomowej do końca lutego. Szczegółowych informacji nie uzyskaliśmy bo nie było gościa za to odpowiedzialnego. Jak się zorientuję jak ma ewentualnie wyglądać takie podanie to, albo ja albo Karol, napiszemy na tym wątku. Albo o ile ktoś chce to niech się sam zorientuje. Grzegorz Wróblewski p. 307 WIP 234-84-44

Pozdrawiam,
  • Anonim

Przecież w informatorze jest napisane, że są studia II stopnia na Zarządzaniu ze specjalnością "zarządzanie eksploatacją maszyn poligraficznych"...

http://www.pw.edu.pl/Kandydaci/Stud...
  • A.sieńka

"Na pytanie czy w październiku ruszą studia magisterskie stricte poligraficzne dziekan powiedział, że nie ma takiej opcji." - to po kiego obiecują od jakichś dwóch lat otworzenie tego kierunku?!??!?!
  • Rafał T.

jak dziekan nie odwola swoich slow to wypierdalamy z uczelni :P haha
  • Myszamandolina

i ja sie z Rafalem zgadzam, pytanie tylko gdzie? bo w Łodzi magisterki zaocznej chyba nie ma!
  • Anonim

Może dziekan nie wie po prostu, skoro Godlewski mówi że jest Zarządzanie od października, i w informatorze też jest tak napisane, to może jest. Dziekan powiedział że nie ma, żeby potem nie było, że nam mówił że jest :P Nie po to jest dziekanem, żeby wszystkim się zajmować. Ma ludzi od tego...
    Albo powiedział tak żebyśmy się cieszyli, że łaskawie coś nam przygotowali...

Ale jeżeli jest tak, że nie ma... to kto do Łodzi? Są II stopnia, ale nie wiadomo jak z rekrutacja, macie jakieś info?
  • Myszamandolina

Nie ma w Łodzi!!! skąd masz wieści ze sa?
  • nobi

W informatorze PŁ jest napisane że magisterskie będą uruchomione po ukończeniu bloku inżynierskiego, ale nie ma napisane kiedy i jak, więc pewnie tak jak u nas... nigdy.
  • Anonim

tak mi się zdaje, że są. Ale może są tak jak i u nas i ich nie ma :P

--> http://www.inpap.p.lodz.pl/studia/
  • ...

Dowiedziałam sie nowych informacji na temat tych naszych możliwe przyszłych studiów magisterskich. A więc rozmawiałam z dr Godlewskim i radził on nam następujące rzeczy. Chodzi o to żebyśmy wykazali inicjatywę i zaczęli wkońcu działać w tej kwestii bo nikt za nas tego nie zrobi. A więc powinniśmy napisać podania gdzie się da, najlepiej do dziekana jak również do władz naszego zakładu IP.( chodzi o to aby wystąpić do nich o zapotrzebowanie na takie studia itp, im lepsze podanie wymyslimy tym z wiekszą korzyścią dla nas :) ) Również powinniśmy skontaktować sie z osobami które obecnie studiuja na zarządzaniu ( podobno 12 osob z poligrafii tam jest) gdyż oni również powinni napisać podania.(może ma ktoś z kimś kontakt aby móc przekazać im te informacje??) Im szybciej zaczniemy robić coś w tym kierunku tym lepiej. Szansa jest więc warto spróbować!
  • A.sieńka

info juz przekazalam... i co, kazda osoba podanko ma napisac co by wiecej papierkow bylo?;] czy tylko grupowe;]]]]

a tak poza tym, to bez komentarza, bo juz mnie wku... na tej uczelni
  • ...

Wydaje mi się ze jedna osoba powinna napisać w imieniu osób ktore chcą iśc na te studia.Bo w sumie jak każdy napisze za siebie to chyba bez sensu.

p.s. nie tylko Ciebie wku... :)
  • A.sieńka

mam info: prześlę ci liste maili do tych osób :)
    20:45:11
    "Aśka Lipińska" <j.lipinska1@wp.pl>,
    "Arkadiusz Gajak" <garkad@gmail.com>,
    <agata.win@gmail.com>,
    "Kasia Tomaszewska" <k.6@wp.pl>,
    "Maciek Firlej" <maksmat@o2.pl>,

to sa do ludzi którzy już studjują tam - to do człowieka który ma zamiar isć na studja i jest konkretną osobą i w razie co by pozbierał ludzi i się zaiteresował tam
    "Paweł Szarubka" <szarubka.p@gmail.com>,
  • A.sieńka

kolega radzil- kazdy osobno:) co by jednego dnia dziekan dostal wszystko na biurko:D
  • ...

jak to każdy osobno? 30 osob ma pisać odzielne podania? to bez sensu bo i tak nie bedzie mu się chciało tego czytać, jedynie moze sie wkurzyć:)
  • A.sieńka

jednak zbiorowo:)
  • Anonim

hejka, wpadnijcie jutro do sali 312 NT to Wam powiem jak to jest z tymi studiami magisterskimi:)
    Kasia
  • Anonim

Można zrobić jedną, żeby wszyscy się podpisali, lub osobno takie same, żeby różniły się tylko podpisem. Łatwiej by je było zebrać, i zanieść pliczek do dziekana. Jak będą takie same to się nie wkurzy. Coś trzeba złożyć...
  • A.sieńka

nie będzie mnie przez około tydzień, więc jak coś ustalicie, to wyślijcie mi smsa 503 718 858. Z gory dziekuje;)
| |

Chcesz studiować poligrafię?, a może lubisz ogniska,  muzykę, spiew i dobrą golonkę z piwe...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)