polish jazz [532]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • elol

witam!czy ktos z szanownych gronowiczow slyszal juz ich plyte " Trio" ? jezeli tak - jak wrazenia ? ja szczerze powiedziawszy jestem pod olbrzymim wrazeniem!
    pozdrawiam!
  • g u c i a

nie slyszalam o takim, a co, mówisz że warto?
  • elol

Simple Acoustic Trio to: Marcin Wasilewski, Sławomir Kurkiewicz i Michał Miśkiewicz. Zespół ma na koncie wspólną trasę po Europie i Ameryce z Tomaszem Stańką, która spotkała się z bardzo pochlebnymi recenzjami. Muzycy grali na płytach Stańki "Soul O Things" i "Suspended Night" (odpowiednio 2001 i 2003 r.). Członkowie zespołu mają również na koncie współpracę z takimi mistrzami improwizacji jak: Jan Garbarek, Gianluigi Trovesi, John Surman, Louis Sclavis, Arthur Blythe, Joe Lovano, Bernt Rosengren, Dino Saluzzi, Bobo Stenson, Anders Jormin, Manu Katché i Jon Christensen, a także z czołowymi postaciami polskiej sceny jazzowej: Tomaszem Szukalskim, Piotrem Wojtasikiem, Michałem Urbaniakiem, Januszem Muniakiem i Zbigniewem Namysłowskim.

wierz mi - warto!;]
    serdecznie pozdrawiam
  • elol

Simple Acoustic Trio to: Marcin Wasilewski, Sławomir Kurkiewicz i Michał Miśkiewicz. Zespół ma na koncie wspólną trasę po Europie i Ameryce z Tomaszem Stańką, która spotkała się z bardzo pochlebnymi recenzjami. Muzycy grali na płytach Stańki "Soul O Things" i "Suspended Night" (odpowiednio 2001 i 2003 r.). Członkowie zespołu mają również na koncie współpracę z takimi mistrzami improwizacji jak: Jan Garbarek, Gianluigi Trovesi, John Surman, Louis Sclavis, Arthur Blythe, Joe Lovano, Bernt Rosengren, Dino Saluzzi, Bobo Stenson, Anders Jormin, Manu Katché i Jon Christensen, a także z czołowymi postaciami polskiej sceny jazzowej: Tomaszem Szukalskim, Piotrem Wojtasikiem, Michałem Urbaniakiem, Januszem Muniakiem i Zbigniewem Namysłowskim.

wierz mi - warto!;]
    serdecznie pozdrawiam
  • elol

ups - prosze wybaczyc mi ten blad w sztuce - chwila nieuwagi i podwojny post gotowy !;]
  • elol

ups - prosze wybaczyc mi ten blad w sztuce - chwila nieuwagi i podwojny post gotowy !;]
  • Anonim

jedna nieuwage jestem w stanie wybaczyc ale dwoch juz nie,....; -)

wracajac do plyty to przesluchalem...
    bardzo mi sie podoba ten klimat...podobny zreszta do tych utworow z plyt "sn" i "sot" ze stanko...
    lubie taka melancholie w muzyce, spokoj i porzadek w nutach...

mnie sie podoba...
  • gregos

Piekna..spokojna.. jeszcze nie wiem ktory kawalek lubie najbardziej :)
    Dobra M u z y k a.
  • gregos

A tak mi sie przopomnilo inne dobre Trio :)
    "Esbjörn Svensson Trio" polaczenie klasycznego jazzu z nowym brzmieniem..warte..
  • elol

a tak zaiste - bardzo dobre Trio:) a tak przy okazji : Czy ktos jest w posiadaniu plyty - Good Morning Susie Soho? jakos nie moge jej dopasc - tzn nie moge sie dopchac do cholernie dlugiej kolejki na slsk! :) pozdrawiam !
  • Anonim

niestety nie posiadam...
    ale moze kolejki w empiku beda krotsze...; -)
  • gregos

znowu odejde od tematu wysciowego..
    Plyta : EST "Strange Place For Snow" ..jest chyba najlepsza...no naparwde mi sie wkreca :D
  • gregos

elol: ja sciaganlem na mułowatym. pare dni.

tak musze sie przyznac, nie kupilem zadnej jazzowej plyty oprocz SKAPLELa .. slabo jak si e na siebie nie zarabia; -/
  • hhh

elol tell mi pliz:
    czy wspołpraca chłopcow z garbarkiem i christensenem zostala jakos zapisana?
    a jesli tak to zdradź mi proszę tytul cd.
  • elol

goclaw - szczerze powiedziawszy - nie mam pojecia, ale sam jest ciekaw wiec poszperam cos na ten temat.pozdrawiam!
  • Anonim

Kurcze!!
    Zapomniałem słuchac dziś transmisji z ich koncertu w trójce...
    <głupek>
  • Anonim

no niestety ja tez przegapilem ....
    ale jeszcze fajnie byloby pojsc na ten koncert :-)
  • panna anna

co do tematu głównego...
    Simple rządzą! Płytkę zna się na pamięć:) Najbardziej kochany utwór - przeróbka "Hyperballad" Bjork. Zawsze graja to jako ostatnie na koncertach...
    Doszły mnie wieści(z pierwszej ręki;), że szykuja się plany wydawnicze jesienią! I can't wait!
  • panna anna

A tak przy okazji, to chłopcy zmienili nazwę na Simply Acoustic Trio:)
  • RifRaf

hyperballad to szatan nad szatany. Byłem tylko na jednym koncercie i pamiętam, że na bis poszedł "billy's bounce"...
    A'propos wcześniejszego postu, to z tego co wiem chłopcy grali z garbarkiem, ale u manu katche...i to tylko 2 z trzech.
    Swoją drogą, słyszeliscie już Lontano?
  • 1
  • 2
| |

polska scena jazzowa

Fotki

Miejsca grona (1)