-
Anonim
Witam jak to jest z tymi punktami jesli biednemu studentowi brakuje kilku do minimalnej ilosci ? :) -
shegipl
Pisze się podanie do dziekana, zazwyczaj podanie załatwia wszystko jeśli nie brakuje ci więcej niż 10 ECTS do minimum :) -
Brzozik
a jak sobie wyliczyles ta minimalna ilosc :>? Mam nadzieje ze wielkich czystek po tym roku pierwszym nie bedzie, tym bardziej ze sporo osob pewnie na mechatronike pojdzie.. <marzyciel> -
Szelest
spokojnie z warunkami typu: 2 matmy, mechana, metrola i coś lekkiego jeszcze da się przejść z podaniem, ale nawet bez rozmowy z dziekanem. -
-
Symon
Po 2 roku należało mieć 100/120 pkt. (oczywiście podanie załatwiało pewne nieścisłości).
Rozumiem, że po 3 roku trzeba mieć analogicznie 160/180 pkt. tak? -
brzoooska
ja przeszedlem z takimi warunkami bez rozmowy:
2 matmy, mechana, metrola, labory z materialow, jezyk obcy i wf
nie smiac sie z wfu -
Kamil
A puzniej jak jest? Da rade te warunki jakos wyprostowac, w koncu malo to tego nie jest...a na drugim roku pewnie tez przeje*ane.. -
Mr. Kondi
-
Szelest
Ktoś kiedyś mówił, że kończą ale to chyba opowieści starych być może mądrych ludzi:P -
stachu
po IV semestrze czyli po drugim roku można miec 20pkt straty (wymagane 100pkt na 120 możliwych do zdobycia) po VI semestrze czyli po 3 roku straty mozna miec juz tylko 15pkt (wymagane 165 pkt na 180 możliwych do zdobycia) jeżeli powtarzałes rok to dodajesz 10pkt do wymaganego minimum czyli możesz 10 pkt straty po 3 roku i tylko 5 o 3 roku jak wygląda sprawa z innych semestrów to nie pamietam można to znaleźc na stonie simru lub za szybką na przeciwko dziekanatu -
Grandrzej
Według tego co jest napisane "za szybką" trzeba mieć przynajmniej 40/60 ECTS żeby zostać przyjętym na drugi rok. 20 ECTS można mieć w plecy. -
benek
z tego co się orientuje, a mam nadzieję że sie dobrze orientuje bo mało tego mieć nie będę, to te punkty to jedna wielka fikcja....
Np. na 4 rok rejestrowali z 12 przedmiotami niezaliczonymi co przy np. przy wydymce mechanie i kilku innych betonach da spokojnie 35pkt, a może brakować 10.....
Głowa do góry jakby tak mieli tego restrykcyjnie pilnować to chyba nikt by tego nie skończył.... -
Brzozik
-
Przemots
>benek napisał
>z tego co się orientuje, a mam nadzieję że sie dobrze
>orientuje bo mało tego mieć nie będę, to te punkty to
>jedna wielka fikcja....
>Np. na 4 rok rejestrowali z 12 przedmiotami niezaliczonymi
>co przy np. przy wydymce mechanie i kilku innych betonach
>da spokojnie 35pkt, a może brakować 10.....
>Głowa do góry jakby tak mieli tego restrykcyjnie pilnować
>to chyba nikt by tego nie skończył....
Zgadza się.Te punkty to fikcja.Znam przypadki że bardzo dużo brakowało i rejestrowali na następny rok.Rozmowa z dziekanem i jest się na następnym roku:)
-
Cypisek
rozmowa mowicie, moje osobiste doswiadczenie jest takie ze to raczej taki monolog dziekana, a ja tylko przytakiwalem :D -
MeeHaU
kiedy będą rozmowy z dziekanem? po sesji jesiennej? chcę się wyspowiadać :P -
benek
spokój!!!!!!!!!!!!!!!!
:D
Wakacje czas zacząć, potem, wrzesień, sesja, wyniki rejestracji i ewentualna rozmowa.
Na spowiedź przyjdzie czas, jeszcze zdązycie chłopcy nagrzeszyć przez wakacje.......:D -
MeeHaU
-
Kamil
-
Cypisek
myslenie nie boli :P juz jest - http://www.simr.pw.edu.pl - i wszystko jasne - w dziale pliki do pobrania :D
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne