Politechnika SIMR [1532]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam jak to jest z tymi punktami jesli biednemu studentowi brakuje kilku do minimalnej ilosci ? :)
  • shegipl

Pisze się podanie do dziekana, zazwyczaj podanie załatwia wszystko jeśli nie brakuje ci więcej niż 10 ECTS do minimum :)
  • Brzozik

a jak sobie wyliczyles ta minimalna ilosc :>? Mam nadzieje ze wielkich czystek po tym roku pierwszym nie bedzie, tym bardziej ze sporo osob pewnie na mechatronike pojdzie.. <marzyciel>
  • Szelest

spokojnie z warunkami typu: 2 matmy, mechana, metrola i coś lekkiego jeszcze da się przejść z podaniem, ale nawet bez rozmowy z dziekanem.
  • Symon

Po 2 roku należało mieć 100/120 pkt. (oczywiście podanie załatwiało pewne nieścisłości).
    Rozumiem, że po 3 roku trzeba mieć analogicznie 160/180 pkt. tak?
  • brzoooska

ja przeszedlem z takimi warunkami bez rozmowy:
    2 matmy, mechana, metrola, labory z materialow, jezyk obcy i wf

nie smiac sie z wfu
  • Kamil

A puzniej jak jest? Da rade te warunki jakos wyprostowac, w koncu malo to tego nie jest...a na drugim roku pewnie tez przeje*ane..
  • Mr. Kondi

Stary ludzie jakoś kończą ten wydział więc na pewno się da.
  • Szelest

Ktoś kiedyś mówił, że kończą ale to chyba opowieści starych być może mądrych ludzi:P
  • stachu

po IV semestrze czyli po drugim roku można miec 20pkt straty (wymagane 100pkt na 120 możliwych do zdobycia) po VI semestrze czyli po 3 roku straty mozna miec juz tylko 15pkt (wymagane 165 pkt na 180 możliwych do zdobycia) jeżeli powtarzałes rok to dodajesz 10pkt do wymaganego minimum czyli możesz 10 pkt straty po 3 roku i tylko 5 o 3 roku jak wygląda sprawa z innych semestrów to nie pamietam można to znaleźc na stonie simru lub za szybką na przeciwko dziekanatu
  • Grandrzej

Według tego co jest napisane "za szybką" trzeba mieć przynajmniej 40/60 ECTS żeby zostać przyjętym na drugi rok. 20 ECTS można mieć w plecy.
  • benek

z tego co się orientuje, a mam nadzieję że sie dobrze orientuje bo mało tego mieć nie będę, to te punkty to jedna wielka fikcja....
    Np. na 4 rok rejestrowali z 12 przedmiotami niezaliczonymi co przy np. przy wydymce mechanie i kilku innych betonach da spokojnie 35pkt, a może brakować 10.....
    Głowa do góry jakby tak mieli tego restrykcyjnie pilnować to chyba nikt by tego nie skończył....
  • Brzozik

w koncu ktos kto pozytywnie nastawia ludzi do zycia!
  • Przemots

>benek napisał
    >z tego co się orientuje, a mam nadzieję że sie dobrze
    >orientuje bo mało tego mieć nie będę, to te punkty to
    >jedna wielka fikcja....
    >Np. na 4 rok rejestrowali z 12 przedmiotami niezaliczonymi
    >co przy np. przy wydymce mechanie i kilku innych betonach
    >da spokojnie 35pkt, a może brakować 10.....
    >Głowa do góry jakby tak mieli tego restrykcyjnie pilnować
    >to chyba nikt by tego nie skończył....

Zgadza się.Te punkty to fikcja.Znam przypadki że bardzo dużo brakowało i rejestrowali na następny rok.Rozmowa z dziekanem i jest się na następnym roku:)

• Cypisek

rozmowa mowicie, moje osobiste doswiadczenie jest takie ze to raczej taki monolog dziekana, a ja tylko przytakiwalem :D
  • MeeHaU

kiedy będą rozmowy z dziekanem? po sesji jesiennej? chcę się wyspowiadać :P
  • benek

spokój!!!!!!!!!!!!!!!!
    :D
    Wakacje czas zacząć, potem, wrzesień, sesja, wyniki rejestracji i ewentualna rozmowa.
    Na spowiedź przyjdzie czas, jeszcze zdązycie chłopcy nagrzeszyć przez wakacje.......:D
  • MeeHaU

dobra, to dzięki; )
  • Kamil

Wie ktos kiedy bedzie dostepny harmonogram sesji wrzesniowej???
  • Cypisek

myslenie nie boli :P juz jest - http://www.simr.pw.edu.pl - i wszystko jasne - w dziale pliki do pobrania :D
| |

Grono ludzi, którzy wiedzą coś o wydziale SIMR co rzecz jasna warto przekazać dalej :) SIMR,...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (2)