Politechnika SIMR [1532]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Raf

Oto prezentacja która dostałem bodajże 2 tygodnie temu od Pana Marowskiego.
    Komuś tam obiecałem że będzie na gronie
    http://rapidshare.com/files/4324747...

• Kamil

Ten ziomek co się interesuje pociągami dostał wszystkie slajdy od Marowskiego na ostatnim wykladzie.
    Ma ktoś z Nim jakiś kontakt ??
  • -=MAXIM=-

Niech ktoś wrzuci jeszcze na jakiś bardziej cywilizowany serwer. :)
  • Raf

>Kamil napisał
    >Ten ziomek co się interesuje pociągami dostał wszystkie
    >slajdy od Marowskiego na ostatnim wykladzie.
    >Ma ktoś z Nim jakiś kontakt ??

Chyba wiem o kogo chodzi, jutro go zagadne jak spotkam
  • Michał

wrzuć na rapida jako collector account(free) bo limit 10 ściągnięć to trochę mało. Potem moge reuploadowac na jakiś ftp
  • -=MAXIM=-

Może mi ktoś to przesłać na pawelmaksymiuk@wp.pl ?
  • Raf

>-=MAXIM=- napisał
    >Może mi ktoś to przesłać na pawelmaksymiuk@wp.pl ?

Poszło przed chwilą
  • Anonim

prześlij Raf i dla mnie.
    maciej.maska@gmail.com
  • michał

W zeszły piątek udało mi się skołować materiały, od sympatycznego kolegi z pierwszej ławki. To wszystko, co dostałem. Podobno wystarcza do zaliczenia. Podobno.

Zamieszczam je 'o tu o, o tak o' http://acn.waw.pl/mbe/IBD_1.rar

Dobrej zabawy
  • gumiskoz

Dobra materiały materiałami ale czy ktoś ma jakiekolwiek pojęcie jak wygląda ten kolos i co należy na niego umieć? Bo w tych materiałach co od niego dostałem co kolega ma post wyżej zamieszczone z tego co czytałem ciężko wychwycić coś istotnego....
  • kobi

w tych materiałach jest cały jeden dokument o kwerendach, a tych nie było w zakresie do 1 kolokwium.
  • Kamil

No mi tez cos te materialy nie pasuja...
  • Paweł

Przykładowe pytanie z piątku dla drugiej grupy:

Zadanie 1
    Z dużego węzła kolejowego rozchodzą się linie do różnych stacji docelowych. W węźle eksploatowane są różnego typu lokomotywy. z przyczyn technicznych nie wszystkie lokomotywy mogą jeździć po wszystkich liniach. Zaproponować strukturę bazy danych przechowującej informacje o liniach wychodzących z węzła, typach lokomotyw i możliwości ich zastosowania na konkretnych liniach

Zadanie 2
    Wyjaśnić pojęcie i opisać związek jeden do wielu między tabelami baz danych

Zadanie 3
    Opisać rozwiązania stosowane w architekturze klient-serwer aplikacji baz danych

Zadanie 4
    Wyjaśnić i krótko opisać techniki chronienia baz danych przed dostępem osób niepowołanych
  • Raf

Dla Grupy I

Zadanie 1
    Nie pamietam dokładnie treści , było wiadomo że w lokomotywowoni są rózne lokomotywy i zatrudnieni są różni maszyniści. trzeba bylo przypisać uprawnienia maszynistów do jakichs lokomotyw. Coś w tym guście

Zadanie 2
    Co to jest referencyjna integralność danych

Zadanie 3
    opisać architekturę back-end/front-end (czy jakoś tak) i jej zalety

Zadanie 4
    Coś tam o możliwości współpracy baz Accesa i arkuszy kalk. Excela.
  • Przemots

Dzięki za pytanka.A da rade ściągać u niego czy pilnuje?
  • Raf

Da radę ściągać , był sam na całą sale , a siedziało się co drugi rząd co drugie miejsce.

Dodatkowo grupy piszące na 2 godzinie dostały te same pytankaco grupy z godziny 1.
  • Anonim

Wsadziłem na serwer znalezione w necie książki i kursy Access i SQL, z tego co tam poczytałem jest dużo informacji. Nie wiem czy wszystko co było na wykładzie, ale na prawdę dużo jest.
    Pozdrawiam

Plik:
    Bazy Danych.rar
    waga ok 40MB

http://chomikuj.pl/Maciek.1988/SiMR

myślę że warto poczytać.

Prośba do kolegów którzy robili zdjęcia: Wsadźcie zdjęcia gdzieś na serwery i udostępnijcie linki na gronie.
    Może nie teraz, ale zawsze potem dla was też może ktoś być miły i udostępni wam materiały do nauki.

Pozdro
  • Raf

mile widziane zdjęcia. Mnie coś się o uszy obiło że fotki z wykładu mają 2 GB....
  • Łukasz

Może ktoś przypomnieć zakres materiału na tego drugiego kolosa? I jaki jest podział grup na godziny? Taki jak wcześniej, ze osoby awansem piszą na drugiej godzinie, czy coś się zmieniło?
  • -=MAXIM=-

Teraz odwrotnie niż poprzednio. Awans na 1 godzinie. Zakres: SQL,jak tworzyć formularze, kwerendy, raporty, kwerenda agregująca...
| |

Grono ludzi, którzy wiedzą coś o wydziale SIMR co rzecz jasna warto przekazać dalej :) SIMR,...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (2)