-
Raf
Oto prezentacja która dostałem bodajże 2 tygodnie temu od Pana Marowskiego.
Komuś tam obiecałem że będzie na gronie
http://rapidshare.com/files/4324747...
-
Kamil
Ten ziomek co się interesuje pociągami dostał wszystkie slajdy od Marowskiego na ostatnim wykladzie.
Ma ktoś z Nim jakiś kontakt ?? -
-=MAXIM=-
-
Raf
>Kamil napisał
>Ten ziomek co się interesuje pociągami dostał wszystkie
>slajdy od Marowskiego na ostatnim wykladzie.
>Ma ktoś z Nim jakiś kontakt ??
Chyba wiem o kogo chodzi, jutro go zagadne jak spotkam -
-
Michał
wrzuć na rapida jako collector account(free) bo limit 10 ściągnięć to trochę mało. Potem moge reuploadowac na jakiś ftp -
-=MAXIM=-
-
Raf
>-=MAXIM=- napisał
>Może mi ktoś to przesłać na pawelmaksymiuk@wp.pl ?
Poszło przed chwilą -
Anonim
-
michał
W zeszły piątek udało mi się skołować materiały, od sympatycznego kolegi z pierwszej ławki. To wszystko, co dostałem. Podobno wystarcza do zaliczenia. Podobno.
Zamieszczam je 'o tu o, o tak o' http://acn.waw.pl/mbe/IBD_1.rar
Dobrej zabawy -
gumiskoz
Dobra materiały materiałami ale czy ktoś ma jakiekolwiek pojęcie jak wygląda ten kolos i co należy na niego umieć? Bo w tych materiałach co od niego dostałem co kolega ma post wyżej zamieszczone z tego co czytałem ciężko wychwycić coś istotnego.... -
kobi
w tych materiałach jest cały jeden dokument o kwerendach, a tych nie było w zakresie do 1 kolokwium. -
Kamil
-
Paweł
Przykładowe pytanie z piątku dla drugiej grupy:
Zadanie 1
Z dużego węzła kolejowego rozchodzą się linie do różnych stacji docelowych. W węźle eksploatowane są różnego typu lokomotywy. z przyczyn technicznych nie wszystkie lokomotywy mogą jeździć po wszystkich liniach. Zaproponować strukturę bazy danych przechowującej informacje o liniach wychodzących z węzła, typach lokomotyw i możliwości ich zastosowania na konkretnych liniach
Zadanie 2
Wyjaśnić pojęcie i opisać związek jeden do wielu między tabelami baz danych
Zadanie 3
Opisać rozwiązania stosowane w architekturze klient-serwer aplikacji baz danych
Zadanie 4
Wyjaśnić i krótko opisać techniki chronienia baz danych przed dostępem osób niepowołanych -
Raf
Dla Grupy I
Zadanie 1
Nie pamietam dokładnie treści , było wiadomo że w lokomotywowoni są rózne lokomotywy i zatrudnieni są różni maszyniści. trzeba bylo przypisać uprawnienia maszynistów do jakichs lokomotyw. Coś w tym guście
Zadanie 2
Co to jest referencyjna integralność danych
Zadanie 3
opisać architekturę back-end/front-end (czy jakoś tak) i jej zalety
Zadanie 4
Coś tam o możliwości współpracy baz Accesa i arkuszy kalk. Excela. -
Przemots
-
Raf
Da radę ściągać , był sam na całą sale , a siedziało się co drugi rząd co drugie miejsce.
Dodatkowo grupy piszące na 2 godzinie dostały te same pytankaco grupy z godziny 1. -
Anonim
Wsadziłem na serwer znalezione w necie książki i kursy Access i SQL, z tego co tam poczytałem jest dużo informacji. Nie wiem czy wszystko co było na wykładzie, ale na prawdę dużo jest.
Pozdrawiam
Plik:
Bazy Danych.rar
waga ok 40MB
http://chomikuj.pl/Maciek.1988/SiMR
myślę że warto poczytać.
Prośba do kolegów którzy robili zdjęcia: Wsadźcie zdjęcia gdzieś na serwery i udostępnijcie linki na gronie.
Może nie teraz, ale zawsze potem dla was też może ktoś być miły i udostępni wam materiały do nauki.
Pozdro -
Raf
mile widziane zdjęcia. Mnie coś się o uszy obiło że fotki z wykładu mają 2 GB.... -
Łukasz
Może ktoś przypomnieć zakres materiału na tego drugiego kolosa? I jaki jest podział grup na godziny? Taki jak wcześniej, ze osoby awansem piszą na drugiej godzinie, czy coś się zmieniło? -
-=MAXIM=-
Teraz odwrotnie niż poprzednio. Awans na 1 godzinie. Zakres: SQL,jak tworzyć formularze, kwerendy, raporty, kwerenda agregująca...
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne