Politechnika Warszawska [12280]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • maciej

szanowni 100denci i studentki:P
    mam dylemat bo nie wiem jaki kierunek wybrać,
    przez cały zaszły rok zastanawiałem się i bylem prawie przekonany co do materiałowej ale od paru dni - namieszano mi - i coraz bardziej skłaniam się na samochody i maszyny..

czekam na jakies opinie warosciowe i te niewart. też nt. tych wydziałów
  • .Robert T

Co do simru wady to to że nie ma panienek :) ale jak masz swoją to nie będzie ci przeszkadzać ta wada :) A teraz konkrety jestem na 1 roku wiec nie za dużo wiem ale z tego co słyszę to jeśli myślisz że dotniesz jakiegoś samochodu itp. To błąd do 3 roku nie ma szans później ponoć się da. Co pyzatym pierwszy semestr się jakoś da zaliczyć co prawda mam warunek z kraski ale to bardziej z lenistwa. A co myślę o tym wydziale naprawdę mało się ucząc można studiować, ale jest ciężko to fakt.
  • Korbolus

tak na oko to 70% studentów nie kończy simru, więc chyba nie za wiele osób poleca ten wydział
  • maciej

wiadomo zawsze przyjemniej jak są jakies koleżanki na roku ale nie będzie z tym problemu- jakoś daje radę:)
    licze się z tym że samochód to jeszcze troszkę i trochę:) ale to mi nie przeszkadza

a czy można wtrakcie lub po studiach zrealizować jakiś własny koncept albo jakąś jego część?

dzieki za posty
  • Anonim

Koleżanek będziesz mógł poszukać na przeciwko, na WiPie, pełno nas tam :(
  • Alpha_November_India_Alpha; )

jesli chcesz miec w miare dobre wyksztalcenie i ciekawe studia to polecam WIM:)Podobno fajny wydzial:)sama wybralam jako drugi:)
  • maciej

Aniu, ja właśnie chiałbym wybrać coś ciekawego na ten pierwszy kierunek a wykształcenie czemu tylko "w miarę dobrę" :)

ciekaw jestem co Ty wybrałaś jako podstawowy kierynek, i jak Ci idzie studiowanie dwóch naraz/ jeśli tak jest/?:)

szanowny kolego:) Ja jestem na wydziale chemicznym PW, a jak mi idzie?Hmm... raz lepiej raz gorzej, nie jestem zbyt pilna studentka i jestem wyznawczynia teorii, ze student studiuje, a nie uczy sie:) hehehe, a czemu wybralam jako drugi, poniewaz chemiczny wzial gore, a nie wiem czemu:) Ale mam kolegow ma WIM'ie i bardzo mi sie to poodba:) Wiec warto chyba;) a zapraszam na chemiczny jest interesuje Cie plec piekna;)
  • Anonim

Ja jestem z WIM-u i powiem ze jest zajebiscie:) wiadomo ze pierwszy rok jest do dupy bo najwiecej teorii ale mamy tez w 2 semestrze 3 labolatoria i sa nawet ciekawe. Zawsze tez mozna przystapic do kola naukowego, oni robia duzo ciekawych rzeczy. Zapraszam.
  • Andre

ja jestem z wimu i jest spoko...dopiero 1 rok..co prawda sesja sie zbliza i jest przerabane, ale tak maja chyba wszyscy. jedna bardzo duza zaleta jest to ze jest to chyba najmniejszy wydziala na pw.ja na przyklad jestem w grupie z 17 osobami. a grup na roku sa 3. i dzieki temu ze jest nas tak malo bez problemu mozna pojsc do prowadzacego i sie dowiedziec czego chcesz oraz dogadac sie o ewentualne poprawy albo cos w tym rodzaju.w sumie jestesmy traktowani dosc lajtowo np przez wykladowcow z mechaniki z melu. wiadomo ze tam to nie ma przebacz. a u nas luz. a jezeli chodzi o material. wim jest wydzialem interdyscyplinarnym. wszystkiego po trochu. matma, chemia, fizyka. wszystkiego po rowno.wiec jezeli nie jestes pewien co jest twoja wiodaca specjalizacja to zapraszam.
    ps. nawet troche lasek jest : )
  • Galus

ja bylem na SIMRze teraz jestem na WIPie...to ze 70% nie konczy SIMRu nie oznacza ze jest ciezki,ale ludzie uciekaja z tego wydzialu...a duza czesc co tam sie dostaje to z łapanki gdzie sie nie dostali...wiec ja napewno nie proponuje SIMRu
  • Galus

ja bylem na SIMRze teraz jestem na WIPie...to ze 70% nie konczy SIMRu nie oznacza ze jest ciezki,ale ludzie uciekaja z tego wydzialu...a duza czesc co tam sie dostaje to z łapanki gdzie sie nie dostali...wiec ja napewno nie proponuje SIMRu
    ja z tamtad ucieklem bo dla mnie zjebany wydzial na maxa, chuje wykladowcy na amse, a co do kreski to fakt lenistwo, bo prowadzacy nie wytlumacza ci ni chuja!! ale da sie zaliczyc jak siadziesz...zretsza jak wszystko! acha ogolnie simr jest łatwiejszy!!
  • maciej

dzięki ludzie za posty
    chyba powracam mylsami na wim

aaaaaaajjjjjjj!:D
  • anka

WIM - najlepszy wydział:). Polecam:) a nauki wcale nie jest tak dużo :) a IV semestr ... w zasadzie nic sie nie robi :D
  • Anonim

popieram nic sie nie robi to sie potem ma korozje i MM's do wyjęcia
    aczkowliek strasznie wcale nie jest no i ta nazwa:
    WIM - Wypij Ile Możesz
    tudzież
    Wileka Impreza Młodzieżowa
  • maciej

decyduje sie jednak na wim, ale z drugiej strony zaczal mi chodzic po głowie mel mbm... i co tu zrobić:D

meil:)fajny, ale sporo pracy wymaga i tylko najlepsi go koncza, a ja polecam WIM:)super wydzial!powodzenia;)
  • maciej

mówisz najlepsi.... hehe:>
  • Grono.Net

po pierwsze na wimie jest o tyle zajebiście że kadra jest dość młoda duchem a że jest nas mało, to dla każdego znajdą czas, co jest generalnie bolączką innych wydziałów. wiem że trudności w studiowaniu na niektórych wydziałach (np. IL) z tego się właśnie wywodzą. poza tym jest to wydział bardzo klimatyczny, na którym wykładowcy czasami mają ludzkie twarze (pozdrawiam JFK przy okazji)...zapraszamy!
  • wierzba

hehe JFK czlowiek legenda...
    ja tesh polecam WIM
    spojrzysh na swait pod innym katem; )
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)