- 1
- 2
-
Bartek
Kolejne z pytań kandydatów na uczelnie:P Moze ktos kto sie orientuje znajdzie chwilke i mi mnie wiecej powie jaka jest różnica w studiowaniu mechaniki i budowy maszyn na tych dwóch wydzialach. Z góry dziekuje. -
r0b0c0p
Na simrze nie ma MiBM men.
Poza tym nie znajdzie sie osoba która studiuje tu i tu mechanike tak więc skąd ma wiedzieć jak jest na jednych skoro klepie bide gdzie indziej : >
Ja jestem na MiBM na WiP'ie i ze 100 osób na drugi rok przeszło 33.
Generalnie jak chcesz 'studiować', a nie sie uczyć to nie polecam.
-
-Folek-
Obejrzyj sobie katalogi przedmiotów, prace na jakie tematy robią studenci dyplomy, zakłady jakie są, jakie badania się prowadzi itp. Nie sądzę by ktoś studiował oba, (w sensie takim że studiował i skończył, a nie że go wywalili z jednego to poszedł na drugi.). Pomimo, że tak samo się kierunki to nawet ze względu na różne zakłady, różny sprzęt, różną tematykę i w konsekwencji różne przedmioty (kierunkowe czy też specjalizacyjne, nie licząc kształcenia ogólnego) to są to różne kierunki. Napisz lepiej czego wymagasz od studiów, albo czego się spodziewasz, albo nie wiem... w czym chcesz rzeźbić? :D -
-Folek-
ps. ma melu na 1nym semie odpadło w tym roku ponad 100 osób, pomimo, że dziekan był dobrotliwy (teraz sie to skończy) i nawet z bardzo małą ilością pkt przerzucał na 2gi sem. Szkoda że nie poszedłeś na dni otwarte to byś się dużo dowiedział; > -
-
Bartek
Byłem na dniach otwartych, ale tam sie wlasnie za duzo nie dowiedzialem, bo studenici przy stoiskach jak to studenci zachwalali swoje, a na wydzial poszedlem na simr, troche zobaczylem, ale nie mam porownania z meil. -
-Folek-
-
Górszcz
-
Bartek
Chodzi o to ze nie mam sprecyzowanych planów, wiec staram sie dowiadywac o wszystkim w nadziei ze znajde cos dla siebie. -
garstek
przejzyj sobie plany zajęć na obu wydziałąch najpierw, porównaj przedmioty i specjalnosci a potem pytaj o konkretne róznice -
Gutek
Jak lubisz samochody to idz na simr, Przynajmniej moze bedziesz mial motywacje ktora Cie nie opuści i pozwoli zdzierżyć parę pierwszych nudnych semestrów na których nawet klapy silnika nie otworzysz.
Jezeli pasjonuje Cie mechanika-badania wytrzymałościowe, konstrukcja w czystym tego słowa znaczeniu to idz na MEL.
ma dodatkowo większy prestiż.
Ja bym nie szedł na żaden z nich :) Mechanika jest trudna i b. teoretyczna, ludzie odpadają ostro. Jednostki dochodzą do końca i są tak naprawdę mózgami.
Osobiście zapraszam na Mechatronikę którą z resztą ja studiuje. -
-Folek-
hehe ale dla osób które nie lubią się bawić w mechanikę jest jeszcze energetyka, również trudna, ale to co innego, ale to niech się ew. energetycy wypowiedzą :) -
Lypa
>r0b0c0p napisał
>Na simrze nie ma MiBM men.
>
Kolega bzdury pisze - na SiMR jest Mechanika i Budowa Maszyn - i to jest tam zresztą jedyny kierunek.
-
r0b0c0p
To pokaż gdzie.
Studia inżynierskie (I stopień)
Dzienne, wieczorowe i zaoczne
1. Pojazdy (POJ)
2. Maszyny Robocze Ciężkie (MRC)
3. Wspomaganie Komputerowe Prac Inżynierskich (WKI)
4. Ekologia i Eksploatacja Maszyn (EEM)
Studia magisterskie (II stopień)
Dzienne, wieczorowe i zaoczne
1. Pojazdy (POJ)
2. Maszyny Robocze Ciężkie (MRC)
3. Wspomaganie Komputerowe Prac Inżynierskich (WKI)
4. Ekologia i Eksploatacja Maszyn (EEM)
5. Automatyzacja i Sterowanie (AIS)
6. Diagnostyka i Bezpieczeństwo (DIB)
7. Logistyka w Eksploatacji Pojazdów i Maszyn (LEP)
8. Podstawowe Problemy Budowy Maszyn i Pojazdów (PBM) -
Anonim
-
Bartek
-
-Folek-
Sadownictwo xD O MEiLu Ci powiem, że z tych co ludzi przetrwali do wyższych lat to nie spotkałem żadnego niezadowolonego. Marudzą, tylko osoby na początku jak sobie rady nie dają. Więc wybieraj, tu nie ma czego polecać...
PS. Kolega co wyżej wypisał to wypisał specjalizacje a nie kierunki (SiMR) -
qqqqq
>r0b0c0p napisał
>To pokaż gdzie.
>
"Wydział Samochodów i Maszyn Roboczych kształci studentów na kierunku Mechanika i Budowa Maszyn. Liczba studentów wydziału na wszystkich rodzajach studiów wynosi około 1300..."
[ http://www.simr.pw.edu.pl/readartic... ]
-
Anonim
-
r0b0c0p
-
Jaro
>Magda napisała:
>człowieku po co się meczyć, rozwijaj pasje, choć na
>transport
Na transport trafi po semestrze lub po roku studiowania na SiMRze (heh :D)
- 1
- 2