Politechnika Warszawska [12280]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • anytime sunshine

Studia na PW wg mnie polegaja na nauce, odrobinie szczęścia (np. jedna grupa ma pytania łatwiejsze, druga trudniejsze) i kombinowaniu, ale JAKBY KAZDY ZAKłADAł, żE nie da rady...ze najlepiej od nowa startować to studia trwałyby z 10 lat albo i 15:> nie wolno się poddawać i zakładać porażke od samego początku bo z takim podejściem to nikt daleko na pw nie zajechał i nie zajedzie. możesz sprować startowac, ale znam przypadek, ktory sie poddał na samym początku, tez stwierdził, że od nowa startuje i do dziś załuje, bo byli w gorszej sytuacji niz on i dalej studiują; >
  • Anonim

Najszybciej odpadaja ci, ktorzy sa slabi psychicznie. Czasem trzeba miec mocne nerwy, zeby po raz ktorystam podchodzic do tego samego egzaminu, znosic kaprysy cwiczeniowcow i stresowac sie laboratoriami, bo nie ma materialow i nie wiadomo czego sie uczyc. Jedno wiem na pewno - jak sie nie gra, to sie nie nigdy nie wygra.
  • Anonim

No co tu duzo gadac, poddajac sie, przegrywa sie na starcie... a czesto jest tak ze przez caly semestr jest sie pewnym uwalenia przedmiotu, a pod koniec okazuje sie ze jednak dalo sie zaliczyc i to nawet czasami na powyzej magicznej 3.0 :P
  • Anonim

>Zuckuss napisał
    >Właśnie. Ja mam podobne pytanko. I też chciałbym
    >ewentualnie zacząć ten sam kierunek od nowa w przypadku
    >wyrzucenia z uczelni. Zakładając, że we wrześniu mi się
    >nie uda, to nie mam już możliwości załapania się na
    >ponowną rekrutację. Więc: czy istnieje możliwość
    >złożenia papierów i załatwienia wszystkiego "od
    >początku"? To znaczy: czy w momencie gdybym dostał się w
    >obecnej rekrutacji i potwierdził to złożeniem
    >dokumentów, to byłbym tak jakby dwa razy zarejestrowany na
    >tym samym wydziale...? Krótko mówiąc: co zrobić, żeby w
    >przypadku niepowodzenia na wrześniowych egzaminach, mieć
    >pewność, że nadal będzie się studiować ten sam
    >kierunek (tylko od początku)?

Jest opcja, u mnie na roku parę osób tak zrobiło. Nie wiem czy jeszcze walczyli we wrześniu, czy od razu się wycofali i wrócili w październiku.
    A w ogóle to się nie dajcie wyrzucić, a od skończenia studiów po terminie się chyba nie umiera;]
  • ^a^m^

Hej

Jestem studentką UW i piszę własnie pracę lic. na temat relacji Politechniki Warszawskiej ze sferą biznesu. Niezbędne mi są jednak badania w postaci przeprowadzonych ankiet wśród studentów Waszej uczelni. Będę niezmiernie wdzięczna jeśli zechcecie poświęcić dla mnie 5 minut! (co sprytniejsi jeszcze mniej) i odpowiedzieć na

JEDYNE 13 SYMPATYCZNYCH PYTAŃ.
    (ankieta jest anonimowa)

Niestety ankietę mam w formie pliku worda więc potrzebuję Waszych maili aby ja wysłać

Z góry dziękuję wszystkim, którzy zechcą mi pomóc.
  • Krystian

NTG
  • Paweł

>^a^m^ napisała:
    >Hej
    >
    > Jestem studentką UW i piszę własnie pracę lic. na
    >temat relacji Politechniki Warszawskiej ze sferą biznesu.
    >Niezbędne mi są jednak badania w postaci przeprowadzonych
    >ankiet wśród studentów Waszej uczelni. Będę niezmiernie
    >wdzięczna jeśli zechcecie poświęcić dla mnie 5 minut!
    >(co sprytniejsi jeszcze mniej) i odpowiedzieć na
    >
    >JEDYNE 13 SYMPATYCZNYCH PYTAŃ.
    >(ankieta jest anonimowa)
    >
    >Niestety ankietę mam w formie pliku worda więc potrzebuję
    >Waszych maili aby ja wysłać
    >
    >
    >Z góry dziękuję wszystkim, którzy zechcą mi pomóc.
    >

Nie bądźcie natrętni! Natrętny gronowicz. O! A gdyby tu wasz synek z grupą stuosobową pisał, i każdy z rodziców chciałby żeby mu wypełnić ankietę to jaki był by tłok sami widzicie, i nie mówcie, że nie macie synka, bo w każdej chwili mieć możecie! Sprawdzić czy nie ksiądz.; )
  • uluś

Ja jutro idę na rozmowę do pani dziekan na GiK i zastanawiam się jak to będzie. W samym dziekanacie usłyszałam tylko, że trzeba mieć zaliczony pierwszy rok i iść na rozmowę. A może ktoś studiuje już równolegle gospodarkę przestrzenną jako drugi kierunek i miał styczność z panią dziekan? :)
  • fghjoiuy

>uluś napisała:
    >Ja jutro idę na rozmowę do pani dziekan na GiK i
    >zastanawiam się jak to będzie. W samym dziekanacie
    >usłyszałam tylko, że trzeba mieć zaliczony pierwszy rok
    >i iść na rozmowę. A może ktoś studiuje już równolegle
    >gospodarkę przestrzenną jako drugi kierunek i miał
    >styczność z panią dziekan? :)

pani dziekan bardzo w porzadku, nie masz czego sie bac; ] gp jest moim rownoleglym kierunkiem, nie mialam zaliczonych wszystkich przedmiotow z 1szego roku zarzadzania (ale wystarczajaca ilosc pkt zeby przejsc na kolejny sem) i nie bylo problemu :)
  • figazmakiem

a jak z dziekanem na Transporcie? tez taki ugodowy?
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)