-
Aneta
Szukam kogoś kto jest po i udzieliłby mi cennych wskazówek jako, że 27 zdaję B2 z angielskiego... Jak wygląda ustny? -
Ela R....
Ty się nie Martw bo pamietaj że ja trzymaj za Ciebię kciuki Anetko;)))))
a moje kciuki wiele dają;) -
Kłamliwa Świnia.
-
Dominik
-
-
Kłamliwa Świnia.
-
Aneta
>Elizabet napisała:
>Ty się nie Martw bo pamietaj że ja trzymaj za
>Ciebię kciuki Anetko;)))))
>a moje kciuki wiele dają;)
Dzięki Elciu... chociaż Ty we mnie wierzysz:) -
Anonim
a nie wiecie, czy uczelniany B2 stawia na komunikatywność, czy w większości składa się z zadań gramatycznych? -
Ela R....
-
Kłamliwa Świnia.
>full of beans napisała:
>a nie wiecie, czy uczelniany B2 stawia na
>komunikatywność, czy w większości
>składa się z zadań gramatycznych?
gramatycznych -
Aint life a mean bitch ?
lepiej mi powiedzcie kiedy sa te ustne, bo ja mam 9 lutego ostani egzamin(2 termin) i chce uciekac w gory a nie czekac na ustny z b2 :D -
Anonim
pisemny trochę mnie zaskoczył (jak większość w sumie egzaminów ostatnimi laty...)
ale oral to czysta przyjemność... -
Piotrek
wie ktos moze gdzie znajduja sie listy z nazwiskami gdzie jest podzial na sale? bylem dzisiaj w SJO ale nie znalazlem, moze zle sie rozgladalem:] -
Kłamliwa Świnia.
-
Aneta
Lista zapisanych jest na stronie sjo. A poza tym sa tam tez nowe informacje dla zdajacych -
TaKi SoBiE kToŚ
na ustny zapisujesz sie po zdaniu czesci pisemnej
jak ja zdawalem b2 to ustny wygladal tak
(zapisywaly sie po 2 osoby na konkretna godzine)
wchodzi sie
zadaja jakies takie ogolnikowe pytania: skad jestes, jaki wydzial, co chcialbys robic w przyszlosci pierdu pierdu
a potem jest losowanie tematów do dyskusji
najpierw losuje jedna osoba .. ma minute czy tam iles na opracowanie sobie a potem zaczyna dyskusje z druga osoba na ten temat
potem druga osoba ma to samo
potem sie wychodzi a po chwili wolaja i daja indeks z ocena; p
-
Anonim
>> a z niemieckim jest jakis problem? jak zdawalnośc?
zastanawiam sie po co w ogóle robia nam ten egzamin z języka..skoro nawet nie jest techniczny;/ ale to w końcu politechnika;/
To niby jakis"certyfikat" jest.. czy to prawda??
Jakoś im nie wierze:) -
Anonim
>..::justka:: .. napisała:
>>> a z niemieckim jest jakis problem? jak zdawalnośc?
>zastanawiam sie po co w ogóle robia nam ten egzamin z
>języka..skoro nawet nie jest techniczny;/ ale to w
>końcu politechnika;/
>To niby jakis"certyfikat" jest.. czy to prawda??
>Jakoś im nie wierze:)
Hehe, certyfikat :P weź spytaj kogoś kto nie studiuje co to jest B2, dopiero wtedy zobaczysz co jest warty ten cały certyfikat :P zato co to jest FC to wiedzą prawie wszyscy - to już jest konkretniejsze; ) -
tryq
Co do ustnego.Ważne, żeby mówić ciągle i w miarę poprawną angielszczyzną.
Dobrze jest zapisać się z kimś znajomym,ew. wcześniej przed wejściem na salę dogadać się z drugą osobą ,żeby ciągnęła temat jeśli się samemu zatniemy i zabraknie nam słów,bądź nerwy nas zjedzą.
Dobrze jest znać kilka zwrotów używanych w dyskusji z 2 osobą,nt. własnej opinii,czy się zgadzamy z 2 osobą czy mamy inne zdanie na dany temat.
Da się przez to przejść.
Grunt to mówienie w miarę ciągłe i w miarę na temat.
Powodzenia
-
szpieg z krainy deszczowcow.
a dysponuje moze ktos lub wie gdzie mozna znalezc siakies stare egzaminy sprzed lat,by luknac chociaz jednym okiem jak to wyglada? -
Anonim
poszukuję egzaminów z niemieckiego z przed lat, jak ktoś ma to niech się odezwie
1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...
Miejsca grona (17)
-
Lucid Klub Aleje jerozolimskie 179 (Piętro 4), Warszawa
-
Wydział Inżynierii Lądowej Al. Armii Ludowej 16, Warszawa
-
Klub Muzyczny Red Star Aleja Wilanowska 361, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-
The Shot Polna , Warszawa
- Dodaj miejsce