Politechnika Warszawska [12280]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Gosia

Hmmm zapoznałam się ostatnio z regulaminem PW http://www.polibuda.info/tiki-index... i chyba nie dokońca wszystko rozumiem..mianowicie tam jest napisane,że "student ma prawo do jednego egzaminu poprawkowego, w jednym z terminów wyznaczonych w sesjach egzaminacyjnych. Dziekan lub prowadzący może zwiększyć liczbę egzaminów poprawkowych." (paragraf 7 punkt 5) a gdzieś tam indziej w regulaminie jest dodatkowo adnotacja ze poprawa egzaminu z sesji zimowej jest w sesji zimowej i dopiero w sesji jesiennej. Więc jak to jest mamy tylko jedną regulaminową poprawę, czy jeśli będe wierzyć w cuda że naucze się na ta sesją i jednak mi się nie uda to potem juz mogę liczyć tylko na łaską prowadzącego ze zrobi jakiś termin? O co w tym wszystkim chodzi?
  • ArteQ

W sesji zimowej i letniej masz zawsze po dwa terminy egzaminu.
    W sesji jesiennej masz dodatkowy termin.

Czyli do jednego egz. możesz podchodzić 3 razy w sumie. To czy prowadzący zrobi dodatkowe terminy to jego sprawa i kwestia dobrej woli.
  • Anonim

>Gosia napisała:
    >Hmmm zapoznałam się ostatnio z regulaminem PW
    ...

współczuję; )
    sa ciekawsze lektury :)
  • Gosia

Hmmm no cóż mże i są ciekawsze ale cóż akurat to wpadło mi w rączki :P A po drugie teraz sama nie wiem co o tym myśleć bo już słyszałam również, że mam tylko prawo do jednego terminu poprawkowego czyli że albo wykorzystam go w tej sesji albo we wrzesniowej..to w końcu jak jest mam zagwarantowane ze jak nie zdam poprawki w tej sesji to mam na to sesję wrześniową czy muszę wybrać na który termi poprawkowy chce przyjść?
  • Anonim

według mojej interpretacji - i taka interpretacja jest właściwa to:
    masz zagwarantowany 1 termin poprawkowy we wrześniu z każdego egzaminu
    czyli np masz matme teraz, jeden termin i drugi, a poza tym możesz mieć w tej sesji mase innych terminów (zależy od prowadzącego), a i tak masz jeden poprawkowy we wrześniu zagwarantowany
  • Tomasz Wojtal

a na pierwszym roku tez tak jest? tzn. jezeli sie teraz nie zaliczy ani 1 ani 2 terminu to nie wyrzucaja z PW az do wrzesnia i wtedy mozna jeszcze raz pisac?
  • Franek

jezeli masz punkty to mozesz to zaliczac i za rok (aby byc na 3 roku trzeba miec wyczyszczony 1 )
    ale musisz miec minimalna ilosc pkt. ustalona przez dziekana aby przejsc na drugi semestr juz w tej chwili
  • Tomasz Wojtal

spoko dzieki wielkie :)
  • Michał

> Hmmm zapoznałam się ostatnio z regulaminem

Gosiu skoro jesteś po dosyć interesującej lekturze :)
    to może mi powiesz czy wyczytałaś coś na temat
    płatnych poprawek z egzaminów albo zaliczeń.
    Pozdrawiam.

• gufi

minimalna ilosc pkt.. orientujecie sie jaka jest na innych wydzialach? bo slyszalem ze mniejsza niz u nas (IL) - 24 :] co w praktyce oznacza ze mozna tylko 1 przedmiot miec w plecy..
  • Anonim

Na innych wydziałach masz mniejsze progi punktowe, ale też wagi poszczególnych przedmiotów są inne, więc raczej ciężko to porównywać. W większości wychodzi jednak na to samo - można mieć jeden "poważniejszy" przedmiot w plecy.

Btw w zeszłym roku na ILu było 25; )
  • Anonim

a na elektrycznym rok temu 14
    hahahaha :D
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)