-
Gosia
Hmmm zapoznałam się ostatnio z regulaminem PW http://www.polibuda.info/tiki-index... i chyba nie dokońca wszystko rozumiem..mianowicie tam jest napisane,że "student ma prawo do jednego egzaminu poprawkowego, w jednym z terminów wyznaczonych w sesjach egzaminacyjnych. Dziekan lub prowadzący może zwiększyć liczbę egzaminów poprawkowych." (paragraf 7 punkt 5) a gdzieś tam indziej w regulaminie jest dodatkowo adnotacja ze poprawa egzaminu z sesji zimowej jest w sesji zimowej i dopiero w sesji jesiennej. Więc jak to jest mamy tylko jedną regulaminową poprawę, czy jeśli będe wierzyć w cuda że naucze się na ta sesją i jednak mi się nie uda to potem juz mogę liczyć tylko na łaską prowadzącego ze zrobi jakiś termin? O co w tym wszystkim chodzi? -
ArteQ
W sesji zimowej i letniej masz zawsze po dwa terminy egzaminu.
W sesji jesiennej masz dodatkowy termin.
Czyli do jednego egz. możesz podchodzić 3 razy w sumie. To czy prowadzący zrobi dodatkowe terminy to jego sprawa i kwestia dobrej woli. -
Anonim
>Gosia napisała:
>Hmmm zapoznałam się ostatnio z regulaminem PW
...
współczuję; )
sa ciekawsze lektury :) -
Gosia
Hmmm no cóż mże i są ciekawsze ale cóż akurat to wpadło mi w rączki :P A po drugie teraz sama nie wiem co o tym myśleć bo już słyszałam również, że mam tylko prawo do jednego terminu poprawkowego czyli że albo wykorzystam go w tej sesji albo we wrzesniowej..to w końcu jak jest mam zagwarantowane ze jak nie zdam poprawki w tej sesji to mam na to sesję wrześniową czy muszę wybrać na który termi poprawkowy chce przyjść? -
-
Anonim
według mojej interpretacji - i taka interpretacja jest właściwa to:
masz zagwarantowany 1 termin poprawkowy we wrześniu z każdego egzaminu
czyli np masz matme teraz, jeden termin i drugi, a poza tym możesz mieć w tej sesji mase innych terminów (zależy od prowadzącego), a i tak masz jeden poprawkowy we wrześniu zagwarantowany
-
Tomasz Wojtal
a na pierwszym roku tez tak jest? tzn. jezeli sie teraz nie zaliczy ani 1 ani 2 terminu to nie wyrzucaja z PW az do wrzesnia i wtedy mozna jeszcze raz pisac? -
Franek
jezeli masz punkty to mozesz to zaliczac i za rok (aby byc na 3 roku trzeba miec wyczyszczony 1 )
ale musisz miec minimalna ilosc pkt. ustalona przez dziekana aby przejsc na drugi semestr juz w tej chwili -
Tomasz Wojtal
-
Michał
> Hmmm zapoznałam się ostatnio z regulaminem
Gosiu skoro jesteś po dosyć interesującej lekturze :)
to może mi powiesz czy wyczytałaś coś na temat
płatnych poprawek z egzaminów albo zaliczeń.
Pozdrawiam.
-
gufi
minimalna ilosc pkt.. orientujecie sie jaka jest na innych wydzialach? bo slyszalem ze mniejsza niz u nas (IL) - 24 :] co w praktyce oznacza ze mozna tylko 1 przedmiot miec w plecy.. -
Anonim
Na innych wydziałach masz mniejsze progi punktowe, ale też wagi poszczególnych przedmiotów są inne, więc raczej ciężko to porównywać. W większości wychodzi jednak na to samo - można mieć jeden "poważniejszy" przedmiot w plecy.
Btw w zeszłym roku na ILu było 25; ) -
Anonim