-
misiek
Sąd mogę wziąć druk na badanie lekarskie na 1 rok na pw ? :D czy jest cos takiego w ogole? czy po porostu ide do lekarza pracy i on cos wypisuje -
Anonim
>misiek napisał
>Sąd mogę wziąć druk na badanie lekarskie na 1 rok na pw
>? :D czy jest cos takiego w ogole? czy po porostu ide do
>lekarza pracy i on cos wypisuje
Wydaje mi się, że powinieneś dostać skierowanie z PW. Nie pamiętam czy przyszło pocztą czy dostawało się przy składaniu dokumentów. -
Jacek
Przy składaniu dokumentów powinieneś dostać skierowanie (przynajmniej ja dostałem). -
Wojtek
wziąłeś skierowanie jak składałeś papiery, jak wtopiłeś je to Twój pech, bo zabulisz za badania. Na dodatek nalatasz się po warszawie zanim znajdziesz miejsce z logicznym terminem wykonania badań. Latałem i jak nie zamknięta z powodu remontu to z kolei terminy na hen do przodu...ta na narbutta jest w remoncie (przynajmniej kilka tyg. temu była, a prace były w mocnym trakcie, także pewnie jest zamknięta nadal). -
-
misiek
o_0 no to ładnie , pewnie trzeba zadzwonic dowiedzieć sie czy od innego z prowincji może być; ; dzieki za info -
Anonim
>misiek napisał
>o_0 no to ładnie , pewnie trzeba zadzwonic dowiedzieć sie
>czy od innego z prowincji może być; ; dzieki za info
Może być. Ważne, żeby lekarz napisał Ci co trzeba. Na dobrą sprawę może być każdy lekarz medycyny pracy. -
misiek
-
Anonim
-
Wojtek
>pan TuReK napisał
>idziesz do biura rekrutacji PW i prosisz o nowe skierowanie
a oni patrzą na CIebie jak na złodzieja i człowieka który wymusił miliony xD
-
Zbych, c'nie
Rozumiem, że jak pójdę prywatnie, to żadnego skierowania nie muszę mieć ? Po prostu mówię, jak się mają sprawy, płacę i dostaję co chcę ? -
Luque
ja bylem prywatnie ale tez ze skierowaniem, wiec nie wiem czy bez ci sie uda -
Mati 愛
>Mów mi Padre, synu; ] napisał
>Rozumiem, że jak pójdę prywatnie, to żadnego skierowania
>nie muszę mieć ? Po prostu mówię, jak się mają sprawy,
>płacę i dostaję co chcę ?
raczej nie trzeba zapytaj asie czy zdrowuy jestes wypelnia standardowy kwit potrzeba tylko nazwy uczelni i wydzialu poza tym takie zaswiadczenia tez lekarze rodzinni moga wystawic ale nie wszystkie uczelnei to honoruja bo nie ma pieczatki od lekarza przemyslwoego mimo iz od jakiegos czasu lekarz rodzinny tez ma do tego prawo. a przeciez jakis rodzinny u ktorego sie leczy czlowiek od mlodosci zazwyczaj zna cie lepiej i wie znacznie lepiej czy nadajesz sie na studia, niz lekarz medycyny pracy ktorego pierwszy raz na oczy sie widzi. -
Kamil
Pamiętam, że rok temu, robiąc "badania" w przychodni na ulicy Grójeckiej 38, musiałem jedynie wypełnić jakąś ankietę, a następnego dnia mogłem odebrać zaświadczenie od lekarza.
Orientuje się ktoś może, czy nadal to tak funkcjonuje w tej przychodni?
Ewentualnie, może ktoś zna inne miejsca w Warszawie (z listy PW), gdzie można dostać badania bez badań i dłuższego na nie oczekiwania? :) -
Mar
ja wczoraj bylam na Czumy a dzis juz mam zaswiadczenie :) bez kolejek, bez problemu.
niby trzeba sie wczesniej zapisac, ale te miłe panie przymykają na to oko - ja poszłam sie tylko zapytac a od razu dali mi ankiete do wypełnienia, skierowanie do okulisty który jest piętro wyżej, potem z tymi badaniami znowu na dół i po problemie :) -
Asia
U nas na wydziale trzeba było sporo tych badań zrobić. Babka w przychodni (na waryńskiego) sprawdzała jakie trzeba z jakiego powodu (na chemii to akurat dużo tego) i potem dostałam kolejne skierowania.
Ale to ja tak miałam :) -
Radek
heh a mi sie wydaje ze wlasnie nie moze byc od jakiekogolwiek lekarza pracy tylko jest wykaz tych przychodni w których maja byr robione te badania:) zadzwon do swojego dziekanatu i zapytaj sie o to....
remont na narbutta juz sie skonczyl (przynajmniej dzisiaj raczej jakos ciezko nie racowali a calego tego syfu tez nie bylo):) -
mika
a mi się wydaje, że badania moga być zrobione u jakiegokolwiek lekarza medycyny pracy, a lista podana na stronie zawiera przychodnie, które mają podpisaną umowę z PW i w których zrobisz te badania za free.. a w pozostałych będziesz musiał płacić.
ale to tylko domysły -
Anonim
> a mi się wydaje, że badania moga być zrobione u jakiegokolwiek lekarza medycyny pracy, a lista podana na stronie zawiera przychodnie, które mają podpisaną umowę z PW i w których zrobisz te badania za free.. a w pozostałych będziesz musiał płacić.
tak jest na 100%. ja w zeszłym roku poszłam prywatnie do lekarza. zapłaciłam 20zł i miałam zaświadczenie bez wykonywania jakichkolwiek badań. Panie w dziekanacie mi to uznały i nie widniałam na "czarnej liście" na drzwiach dziekanatu :D:D -
~*Martensja*~
-
Kudłata :)
Lekarz rodzinny nie może wydawać takich zaświadczeń, tylko lekarz medycyny pracy. Ważny jest stempel. nie ważne czy to lekarz z listy (za darmo) czy jakikolwiek (odpłatnie).