-
Yvonne
cześć !
czy ktoś z was miewał pomysły o tym żeby w wolnym czasie pograć sobie na instrumencie muz. razem z innymi?
Myślę, że nawet Ci którzy uważają że w roku akad. nie mają na nic czasu - na pewno znaleźliby nawet w weekend kilka godzin na spotkanie i wspólne tworzenie jakichś kawałków i dobrą zabawę przy tym.
Kiedy chodziłam do liceum - spotykaliśmy się po zajęciach w wolnej sali i tam zajmowaliśmy się muzyką - ogólnie wiem że to jest całkowite oderwanie od codziennych zajęć, a poza tym przynosi dużo radości :)
Więc tak na wstępie :
kto z was chciałby w czymś takim wziąć udział i na jakich instrumentach chciałby najbardziej się wykazać?
pozdrawiam :) -
Agnes
troszkę gram bluesa na perkusji; >
ale nie wiem czy weekendy bede miala wolne..a soboty to juz na pewno nie; )
poza tym pewnie rocka by ktoś chcial grac; D -
~*Martensja*~
-
Anonim
gitara akustyczna wita, chętnie przyłączę się do projektu, a z czasem może i nawet miejsca spotkań użyczę ale na razie znam tylko salkę prób...
a co do tańca, może być zespół muzyczno-taneczny... nie było chyba jeszcze czegoś takiego nie?; p -
-
P.
Ja nieco inaczej, nie zespół bo raczej się jeszcze nie nadaję, ale chętnie pojammowałbym z ludźmi. Bluesowe standardy itp :)
Gitara akustyczna i harmonijka. -
senner
jak już skończę moją szkołę muzyczną, to może się wkręce..
chyba że nie bedziecie potrzebować wiolonczelisty..
:] -
Jaudośka
-
P.
>Jaudośka napisała:
>Ja tylko na strunach głosowych:)
Czyli najtrudniejsze : ) -
Agnes
>. napisał
>Ja nieco inaczej, nie zespół bo raczej się jeszcze nie
>nadaję, ale chętnie pojammowałbym z ludźmi. Bluesowe
>standardy itp :)
>
>Gitara akustyczna i harmonijka.
no to bluesik jak znalazł :) tego mi trzeba! -
Piętka
-
Anonim
"Ja nieco inaczej, nie zespół bo raczej się jeszcze nie nadaję, ale chętnie pojammowałbym z ludźmi. Bluesowe standardy itp :)
Gitara akustyczna i harmonijka."
Jak już bluesowe standarty umiesz to chylę czoła, na harmoszce też czasem grywam, ale od początku nie rozmawiamy o profesjonalnym tylko o amatorskim zespole. Ja lekcji gry gitarowej nie brałem i jestem samoukiem, trochę tylko teorii dźwięków załapałem ale to zaledwie czubek góry lodowej.
Tak więc podsumowujęc zamierzamy grać dla siebie i bawić się muzyką... (czy dobrze mi się wydaje?) -
hellishmajk
-
senner
z tego co wiem to w klubie 'styki' czasem sobie śpiewają ale to chyba jako takie śpiewanie w kółku z gitarą :] -
Anonim
też to widziałem ale masz rację: jedna gitara i piosenki na szlak turystyczny... taka muzyka folkowa; p -
Boomer
jak zespół to i jakiś manager się przyda - zgłaszam się na to stanowisko! :D -
~*Martensja*~
>ogrodnik napisał
>
>a co do tańca, może być zespół muzyczno-taneczny... nie
>było chyba jeszcze czegoś takiego nie?; p
to byloby fajne ale zalezaloby od tego jaka muzyke byscie grali;p ale ja tam wychodze z zalozenia ze dobry tancerz powinien umiec tanczyc do wszystkiego ..>:D
a co do instrumentow , ja troche umeim na gitarze troche bo sie jeszcze ucze;p -
Anonim
a co do instrumentow , ja troche umeim na gitarze troche bo sie jeszcze ucze;p
No to fajnie, jak się zbierze grupa uczących się i wymienimy się tym co już umiemy to razem będziemy potrafili całkiem sporo; d -
~*Martensja*~
tylko jeszcz trzeba znalesc miejsce i czas, ale niech zgadne wszyscy ktorzy wyrazili chec do zalozenia zespolu sa z dziennych co?? -
P.
>~*Martensja*~ napisała:
>tylko jeszcz trzeba znalesc miejsce i czas, ale niech zgadne
>wszyscy ktorzy wyrazili chec do zalozenia zespolu sa z
>dziennych co??
Tak, ale 2. rok więc się luźniej w planie zajęć robi : ) -
~*Martensja*~