-
kamit1989
-
Anonim
śmieszą mnie ludzie którzy piszą jak jest na różnych wydziałach, może tak napisać ten kto na wszystkich tych wydziałach studiował:P... wiadomości typu "bo ktoś mówił tak" są raczej do niczego, np tekst że na MEiL są złośliwi prowadzący mnie rozwalił... -
Anonim
>śmieszą mnie ludzie którzy piszą jak jest na różnych wydziałach, może tak napisać ten kto na wszystkich tych wydziałach studiował:P... wiadomości typu "bo ktoś mówił tak" są raczej do niczego, np tekst że na MEiL są złośliwi prowadzący mnie rozwalił...
Aha, dobrze, że znajdujesz radość w prostych rzeczach.
Koleżanka napisała "Czy dobrze mi się wydaje, że:", więc zamiast mędrkować, napisałbyś jej, w czym się myli.
Co do koleżanki - generalnie jeśli chciałabyś programować roboty najlepiej zapisać się do jakiegoś koła naukowego zajmującego się robotami np Cyborg++, czy Robomatic i rozwijać się sama, bo na studiach dostaniesz tylko podstawy. Co do wyboru wydziału - przejrzyj plany studiów i obejrzyj sobie przedmioty, sporo Ci powiedzą o tym, co będziesz robić. Generalnie jest tak, że będziesz się na początku uczyć o tym, czym zajmuje się wydział, czyli np na mechatronice konstrukcja jakiś przyrządów, pomiary itp. Wydaje mi się że programy robotyk na różnych wydziałach za bardzo się nie różnią, tylko właśnie te przedmioty wydziałowe.
Tu masz plan studiów na mchtr:
http://www.mchtr.pw.edu.pl/download...
Pozdrawiam -
Magik
Uuuh temat "Automatyka i robotyka" jest offtopowany aż miło. Niemniej jednak uprzejmie prosiłbym, by studenci tegoż kierunku napisali o i jak :) Jak jest na studiach, czy przyszłościowa sprawa itp.
Wakacyjnie pozdrawiam puszeczką Króla! -
-
Marcin T
Automatyka jest również na Wydziale Inżynierii Produkcji...z tym że jak w nazwie wydziału związana z produkcją..informatyka również się pojawia..z tym że tak jak ktoś pisał o mechatronice ..dużo mechanicznych rzeczy, programowanie robotów (czasem symulacje).Dużo by pisać. Nie jest to prosty kierunek. -
Rumcyse
Ja kończe teraz Automatykę i Robotyke INŻ narazie i sprawa ma sie tak
NA WIP czyli inzynierii produkcji, to jest robotyka przemysłowa tylko.
Czyli linie produckyjne i cała robotyka związana z tym. -
Maciej B.
A jeżeli kogoś obchodzi bardziej robotyka jako budowa robocika typowo technicznie to gdzie najlepiej; > ? -
Mixer
Ja chcialem zapytac o podobna rzecz jak kolega wyzej. Jezeli chcialbym projektowac roboty kuchenne albo tez samobieżne robociki, to najlepiej na ktory air mam pretendowac? Bo air jest na WIPie, elektrycznym, melu, mechatronice (nie zapomnialem o ktoryms?). Czy lepiej w ogole isc jeszcze na inny kierunek niz air? -
Mixer
-
...Marcin...
również się zastanawiam który AiR wybrać... Czy może ktoś powiedzieć jakie są różnice na tym kierunku między MEiL-em, a elektrycznym? I jeszcze jedno pytanie :) Co może oznaczać mała liczba miejsc na AiR np. na MEiL-u (25 miejsc), w porównaniu z innymi kierunkami, np budownictwo 300 miejsc?? Czy mała liczba oznacza małe zapotrzebowanie na te kierunki, a może na odwrót: im mniej osób to kierunek bardziej hmm..."elitarny"?? :) -
praca, siłownia....
Witam, poszukuję pilnie kogoś kto mi pomoże, a wręcz nawet zrobi mi dwa ćwiczenia z Automatyki i Robotyki. Potrzebuję PILNIE, ponieważ w tym miesiącu się bronię a blokuje mnie to zaliczenie WARUNKOWE. Proszę o kontakt: 792 545 080.
P.S.
Nie potrafię ich zrobić, ponieważ w między czasie zmienił się profesor i tym samym zakres/poziom nauczania. Są to zadania z wyższej półki (czego niestety nigdy nie mieliśmy). -
karolina
Czy wiecie może coś o studiach Automatic Control & Robotics, prowadzonymi w j. ang? Pytam, bo mój chłopak, obcokrajowiec, myśli o nich i chciałabym dowiedzieć się, jak poziom, wykładowcy... I czy jest międzynarodowo czy raczej Polacy. Bardzo proszę o jakieś informacje:) -
ev
Witam,
Poszukuje kogoś kto byłoby gotów podjąć się udzielenia korepecyji z rozwiązanie zadań w programie Matlab w Warszawie lub okolicach,
Proszę o przesłanie wiadomości prywatnej -
Paweł
>ev napisała:
>Witam,
>
>Poszukuje kogoś kto byłoby gotów podjąć się udzielenia
>korepecyji z rozwiązanie zadań w programie Matlab w
>Warszawie lub okolicach,
>
>Proszę o przesłanie wiadomości prywatnej
Co tam ogólnie robicie w Matlabie? Jakiego typu są to zadania? -
Crux
mam pytanie wiadomo ile osób w tamtym roku zrezygnowało z listy przyjętych na AiR na wydziale elektrycznym bo próg w 2 rekrutacji spadł o 8pkt? -
Jakub Pierewoj
Ja zrezygnowałem z elektrycznego, na rzecz MEiL :P Myślę, że to dobry wybór. Byłbym niesamowicie wdzięczny, jeżeli ktoś obeznany mógłby powiedzieć jak wygląda informatyka (jako przedmiot) na AiR MEiL? Bardzo mi na niej zależy.
Czy realizujecie treści po "Cormenowsku" tzn porządnie każdy algorytm, dowody poprawności etc, czy raczej algorytmika jest olewana? Jaki zakres algorytmów i stukt. danych jest w programie AiR?
Waham się między AiR na AGH EAIE i PW MEL więc byłbym bardzo wdzięczny za te informację, mam niewiele czasu.
Pozdrawiam; )
jak ktoś ma chwilkę i studiuje tam to proszę kuba.pierewoj@gmail.com -
pajdżer
informatyka nie wygląda, same podstawy, śmiech na sali, a informatyka 2 to też jakieś pseudo-programowanie. -
Crux
a informatyka na AiR na elektrycznym jest zjadliwa dla osoby, która jest przeciętna z tego przedmiotu w szkole średniej (miałem C++) ? -
Tomasz Łopaciński
cześć, moja cierpliwość, a raczej jej brak zmusił do spytania... macie może jakieś informacje dotyczące harmonogramu zajęć 1go roku? No i czy na AiR muszę przed rozpoczęciem roku się gdzieś zapisywać na zajęcia itp itd, bo właśnie niektórzy ze znajomych się już zapisują, a niektórzy w ogóle nie mają pojęcia o czymś takim, a sam nie chciałbym czegoś przeoczyć. Z góry dzięki. -
Tomasz Łopaciński
i wyszło że jestem ślepy... sorry za spam od początku mojej aktywności...
jeszcze tylko pytanie co do zapisów na wf, czy już mnie coś ominęło, kiedy są i w jaki sposób się dokonuje wyboru?