Politechnika Warszawska [12280]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ekwiwalencja w czystej postaci

problem polega na tym ze zanim zaczniesz rysowac dobrze w CADzie to musisz umiec rysowac dobrze odrecznie. Jak robisz glupoty w rysunku odrecznym, to bedziesz robil jeszcze wieksze w Cadzie. Tego nie przeskoczysz.

PJ-to bylo dla swietego spokoju, jak widac nie poskutkowalo; ] bedzie Ci pasic, jak powiem ze wszystkie poza transportem i KNSiA ?? :P
  • JACEK

W sumie prawda :)
    Jak na bazarze w dzień targowy u brzechwy...
    jak warzywa sie kłócimy, a i tak wszyscy zgnieniemy w zupie...
    Eh...
  • Milka

>Czesio napisał
    >A poza tym, to wiem, że kreska jest na IL, IŚ,
    >Architekturze, Simrze, GiKu, IM(?), Mchtr(?) i pewnie
    >gdzieś tam jeszcze...
    >I TYLKO IL ma ja przez 2 semestry !!!!!

O to w bledzie jestes. Mechatronika ma 2 semestry grafiki inzynierskiej, a potem jeszcze kolejne 2 semestry rysowania czegos tam...
  • Anonim

>Czesio napisał

[ciach]

>Analogicznie TOBY -z tego co wiem, to jest chyba róznica
    >między tym, co Elka ma, a co elektryczny...
    >a przedmiot tez niełatwy...

Miałem okazję pomagać kilka razy kumplowi z elektryka z obwodów i faktycznie różnią się te przedmioty. Ogólnie większość rzeczy jest w miarę podobna, ale nacisk jest na zupełnie inne rzeczy. My np. nie mieliśmy praktycznie wcale "metody potencjałów węzłowych", a u nich prawie cały pierwszy kolos na tym się opierał. Etc, etc, etc. Nvm ogólnie, tak mi się przypomniało to; ).

>Arek B. napisał
    >Wspomnę tylko że na Elce jest jeszcze jeden przedmiot
    >POEL.

Ojtam POELe, założę się, że każdy z makro wziąłby 10 takich poeli, gdyby nie musiał przechodzić koszmaru podstaw pomiarów na pierwszym semie :D.

>Łukasz napisał
    >A mi się wydaje, że jak ktoś poszedł na IL to nie ma
    >prawa narzekać na rysunek bo to chyba priorytet w tym
    >zawodzie. Tak samo na Meilu, że jest ciężko, a na Elce
    >że cały wydział upierdliwy. No żesz, jak kogoś
    >interesuje coś to nie jest dla niego to trudne. Dla
    >informatyka nauka programowania i ogólnie matma to powinna
    >być przyjemność. Wszystko zależy od upodobań.

Wiesz, w gruncie rzeczy fajnie by było gdybyś miał rację, ale to nie zawsze jest takie proste. Nie każdy przedmiot na studiach jest superfascynujący, a pod koniec semestru nadchodzi zwyczajne przemęczenie, które towarzyszy nawet tym przyjemniejszym przedmiotom.
    Druga kwestia jest taka, że nie we wszystkim co tu się robi widać jakiś sens. Patrząc perspektywicznie na Elce najważniejsze przedmioty na I roku to całe programowanie. Ostatnio oddając projekt zrobiliśmy z kumplem trochę inaczej niż było w poleceniu, wg. nas i nawet samego prowadzącego było to lepsze, niż w założeniach. No ale usłyszeliśmy tekst roku "wiecie panowie, nie wszystko na tej uczelni ma być praktyczne; ma być tak, jak jest w poleceniu", powiedziany co prawda z mocnym przymrużeniem oka, ale coś w tym jest. Walą nam masę materiału, ale wystarczy spytać kogokolwiek ze starszych semestrów, aby usłyszeć, że to wszystko to jedna wielka ściema - mało co z początków studiów kiedykolwiek do czegokolwiek się przydaje - chociażby zdecydowana większość matematyki. Jasne, że każdy inżynier musi wiedzieć co nieco z tej dziedziny, ale czy trzeba robić egzaminy, które uwala systematycznie połowa roku?

Także ostrożnie z mówieniem o przyjemności uczenia się kolejnych rodzajów transformat czy innych całek, bo sam przez to będziesz przechodził i nie raz zabluźnisz głośno nad liczeniem residuów w biegunach piątego rzędu :p.

Ogólnie to nie jest post w stylu "kto da więcej" albo "u nas jest i tak najciężej". Studia te dają sporo satysfakcji. Czasami. I czasami też trzeba nocki pozarywać, żeby ta satysfakcja przyszła. Pozwalam zamykać temat :p.
  • many

>>>bAdGeR<< napisał
    >ja nie wiem co macie do simru??? Mój wspólokator tam
    >studiuje i jeszcze nie widziełem żeby sie uczył :D:D:D:D
    >na II semestrze tylko coś rysował ale to i tak przeważnie
    >xerował i poprawiał ewentualnie w tuszu :D:D:D
    >
    >a i tak najlepszy jest ELEKTRYCZNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Znam tego gościa... dobry agent...chodzą słuchy,że sobie nawet podsłuch kupił;))) szczerze mu kibicuje -zawsze ma jakiś plan, jak sam mówi "nie do wyjebania"...Ostatnio nawet korzystał z mojej pomocy na kolosie, tylko mu zapomniałem powiedzieć, że nic nie umiem...dodam,że ściągnął wszytko, a cieszył sie jak dziecko...czy warto było mu mówić, że wszystko co napisał to jak psu w dupę......Chyba nie :D
  • A R

każdy go zna. na naszym wydziale krążą o nim legendy. podobno założył się z kimś kiedyś, że NIGDY nie bedzię sie uczył, a każdy z egzaminów ma zaliczyć w inny zmyślny sposob (oczywiście musi być on niezgodny z regulaminem i prawem). Ostatnio słyszałem nawet, że organizuje on spotkania na ktroych przedstawia swoje autroskie techniki sciągania i kombinowania. Najczęściej kończa się one całonocną libacją, problemami z policja i bólem głowy następnego dnia. Mimo to mistrz zawsze kwituje to słynnym "Umiem" i.. zalicza. Niesamowite..
  • many

Racja, słyszałem o tych libacjach...Straszne się rzeczy dzieją z tego co słyszałem...Chodzą słuchy, że pije krew kozy, która daje mu nadludzką siłę, smaruje sie całe ciało czosnkiem, wtedy śmierdzi jak nie wiem, i żaden profesor nie chce do niego podejść... więcej nie powiem, boję się zemsty..;))
  • Kys

"niestety musze zmartwic wszystkie dziewczyny ktore zaintrygowaly historie o owym typie.. moze pomyslalyscie: hmm.. to musi byc lakomy kasek. z takim to studnia sa latwe.. jak w kazdej historii tak i tu nie ma rozy bez kolcow - nieprzpadkowo wybrał simr, nie zwazajac na brak dziewczyn.. dokonczcie sobie sami
  • Całek

hym zgadnijcie kto to ma zawsze procenty we krwi, jest wręcz zajebisty z informatyki(sam Bill by pozazdrościł takiego talentu) nic ale to nic się nie uczy(podejżewam że nie wie co to nauka i jak to się robi), ale co dziwne zalicza egzaminy dzięki jak on to mówi swoim gienialnym planom i tym cudownym wywarom z czosnku o których wspomniał kolega many
  • PJ

>Całek napisał
    >hym zgadnijcie kto to ma zawsze procenty we krwi, jest
    >wręcz zajebisty z informatyki(sam Bill by pozazdrościł
    >takiego talentu)

Akurat porównywanie kogokolwiek do Billa G jako do autorytetu z dziedziny informatyki jest dużym przegięciem :P.
  • Całek

co ty wiesz chłopczyku o przeginaniu jak chcesz to cie mogę pogiąć
  • !_CZARNY_!

heh, racja, nie kłóćcie się z prawdziwymi SiMR-owcami ^^
  • Gutek

:]
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)