-
Kamil
Trudno mi powiedzieć coś jednoznacznie na temat pierwszego pytania, bo wydaje mi się, że takie odwołanie (a właściwie podanie o warunkową rejestrację) powinno się złożyć przed zakończeniem rejestracji na drugi semestr (czyli jakoś parę dni po sesji pewnie).
Na takim podaniu nie trzeba mieć żadnych podpisów wykładowców.
Co do pytania drugiego, to chyba najlepiej byłoby po prostu jeszcze raz wziąć udział w rekrutacji. Zapewne większość prowadzących przepisałaby Ci zaliczone wcześniej przedmioty, a miałbys pewność, że nie będziesz musiał za nic płacić (nie licząć opłaty rekrutacyjnej).
Inna sprawa, że chyba nawet nie da się wznowić studiów, jeżeli nie było się przynajmniej na drugim roku. -
mika
>Inna sprawa, że chyba nawet nie da się wznowić studiów, jeżeli nie było się przynajmniej na drugim roku.
Zgadza się - nie można wznowić studiów, jeśli nie zaliczyło się 1 roku studiów. -
Francja2121
Hej wie ktoś kiedy jest sesja poprawkowa po sem zimowym a kiedy po letnim?
Czy moze są liczone razem?
Dzieki za szczere odpowiedzi,pozdrawiam. -
Kubaaa Z
Sesja poprawkowa jest we wrześniu (pierwsze dwa tygodnie). Nie ma czegoś takiego jak oddzielna sesja poprawkowa po każdym semestrze. Każda sesja trwa dwa tygodnie i są po dwa terminy egzaminu z przedmiotów z bieżącego semestru. -
-
Jacekkk
Hej mam pytanie(: Chciałbym zacząć studia równoległe od poaździernika. Możecie mi powiedzieć jak jest wtedy z przepisywaniem przedmiotów;> i czy zaczliczenie odbywa się normalnie jak na moim macierzystym kierunku czy muszę zaliczać zaległości;> -
Lily.
zależy skąd i na co chcesz przyjść:) u mnie nie było problemów z przepisywaniem ocen (raczej nikt nic nie mówił o nadrabianiu zaległości, ale to taki kierunek, ze ciężko mieć jakieś zaległości;p), poza prawem, ale babka od razu zapowiedziała, że nic nie przepisuje. -
Daniel
Witam, mam pytanko. Obecnie jestem na pierwszym roku fizyki, ale chciałbym przenieść się na pierwszy rok lotnictwa. Czy w ogóle możliwy jest taki transfer z cofnięciem, czy jedyną możliwością jest przystąpienie ponownie do rekrutacji ? Jeśli pierwsza opcja jest możliwa, to do kiedy można to załatwić, do kogo trzeba się zgłosić? I czy niezaliczona algebra z pierwszego semestru będzie ewentualnym problemem ? Z góry dzięki za odp :) -
Z tego co mi się kojarzy to wszystko zależy od wydziału, na który się przenosisz. Zatem najlepszym źródłem wiedzy będzie właśnie Twój docelowy dziekanat.