Politechnika Warszawska [12280]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • romero asd

Witam, w nadchodzacym semestrze chce zapisac sie na jakis lektorat z SJO, mam pytanie, czy ktos moze mial kontakt z nastepujacymi osobami i moze cos powiedziech o nich jak i o samym przedmiocie?

przedmiot C1:

Anna Hilglier
    mgr Małgorzata Wieczorek
    mgr Agnieszka Tomaszkiewicz
    dr Hanna Dziczek-Karlikowska

oraz przedmiot ktorym jestem bardziej zainteresowany czyli: poziom C1 przygotowanie do egzaminu IELTS Academicexam, część A

mgr Jolanta Korc-Migoń,

Ktokolwiek cos wie bylbym wdzieczny za pomoc :)
  • mmmmm xx

O, a już miałem zakładać nowy temat! :D

Czy ktoś może coś powiedzieć o lektoracie C1 z dr Dziczek-Karlikowską ( http://www.sjo.pw.edu.pl/stuff/lato... ? Jak wyglądają zajęcia, zaliczenie, czy trzeba się bardzo przykładać? :P Przyznam że od konwersacji wolę np. tłumaczenie tekstów czy ćwiczenia gramatyczne, jaki jest tego rozkład czasowy?

Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
  • <rajder>

Tak przy okazji spytam: jestem na 1 roku mechatroniki a oficjalnie język obcy zaczyna nam się na 2 roku. Czy byłaby możliwość żebym się zapisał na jakiś lektorat? Czy musiałbym teraz za niego płacić?
  • caroline

Mam pytanie odnoście zapisów na angielski, maja się one odbywac przez stronke sjo ale 2 semestr tuż tuż a takiej informacji nie widac tylko wlasnie lektoraty :/ czy tak późno się zapisuje na jezyk??
  • L'Aquoiboniste.

a ja mam pytanie jak się zapisać tak krok po kroku ? zaalogowałam się , wpisałam swój wynik... ale jak zapisać się na konkretny moduł ? próbuję się na francuski zapisać...; /
  • Anna

To ja mam pytanie, czy można coś zrobić oprócz napisania maila do sjo i bezczynnego czekania, skoro, mimo zdania B2 w tej sesji i 120h do wykorzystania, system uprzejmie mnie informuje, że nie spełniam jednego, bądź obu tych warunków?!
    Przez co nie mogę się zapisać lektorat tematyczny.

Natomiast przy próbie zapisania się na francuski, jak Koleżanka wyżej, system, który tym razem już widzi, że mam 4h do wykorzystania w tym semestrze, optymistycznie informuje, iż "brak oferty przedmiotowej". Hura!

• Paweł

>Anna napisała:
    >To ja mam pytanie, czy można coś zrobić oprócz napisania
    >maila do sjo i bezczynnego czekania, skoro, mimo zdania B2 w
    >tej sesji i 120h do wykorzystania, system uprzejmie mnie
    >informuje, że nie spełniam jednego, bądź obu tych
    >warunków?!
    >Przez co nie mogę się zapisać lektorat tematyczny.
    >
    >Natomiast przy próbie zapisania się na francuski, jak
    >Koleżanka wyżej, system, który tym razem już widzi, że
    >mam 4h do wykorzystania w tym semestrze, optymistycznie
    >informuje, iż "brak oferty przedmiotowej". Hura!
    >

Czekaj . Miałem ten sam problem i mi to szybko załatwili
  • Mateusz xxx

jeszcze nie zacząłem nauki języków na PW. Szukam szkoły jęz. niemieckiego i ostatnio na wydziale zauważyłem plakat reklamujący niemiecki w SJO. Co myślicie o poziomie kształenia w SJO? Warto? Czy może lepiej do szkoły językowej?
  • betty_k

>brak oferty przedmiotowej

Ja przy zapisach na hiszpański miałam ten sam komunikat, po czym problem polegał na tym, że w danym semestrze nie otwarto lektoratu na poziomie, który wynikał z rezultatów testu. Obniżyłam wynik (realistycznie oceniając mój faktyczny poziom) i pojawiła się oferta. Ale nie wiem, czy w tym przypadku o to chodzi.
  • L'Aquoiboniste.

niestety to nic nie daje;/ co myślicie o tym by po prostu się do nich wybrać?; ]
  • Anna

Odpisali mi, że dzisiaj zaktualizowali dane dotyczące zdających B2 i u mnie wreszcie zaczęło działać.

Napisz maila/zadzwoń/wybierz się, jeśli masz blisko.
  • Grzesiek Kędzior

>jeszcze nie zacząłem nauki języków na PW. Szukam szkoły jęz. niemieckiego i ostatnio na wydziale zauważyłem plakat reklamujący niemiecki w SJO. Co myślicie o poziomie kształenia w SJO? Warto? Czy może lepiej do szkoły językowej?

W prywatnej szkole jezykowej zapłacisz zapewne więcej niż w SJO PW, ale zapewnią ci ogolnie wyższy poziom i lepsze merytoryczne wsparcie w nauce (materiały: pisane, dźwiękowe, elektroniczne; kontakt z nauczycielem w trakcie zajęć i po nich). Akurat jeśli chodzi o naukę języków to prywatne podmioty robią to lepiej.

Last but not least, języka najlepiej uczysz się używając go na co dzień oraz mając z nim realny kontakt. Zatem wskazane są: konwersacje, oglądanie filmów(z napisami), czytanie książek obcojęzycznych itd.To daje dużo więcej niż sucha, książkowa wiedza wynoszona z zajęć.
  • ŁYCHAAAAAAAAAAAAAAAAaa

byłem na IELTS nuda na poziomie B2
  • Zdzislaw

Mam pytanie co do jezyka ogolnie.

Zeby zaliczyc jezyk obcy, trza wykorzystac w semestrze 60 godzin? Przykladowo wiekszosc lektoratow z angielskiego to dwie godziny tygodniowo. Zeby wykorzystac swoj przydzial i zaliczyc przedmiot musze chodzic w takim razie na dwa lektorarty w tygodniu? Czy lektorat liczy sie normalnie jako calosc juz?
  • mmmmm xx

Kiedy zaczynają się zajęcia z języków?
    Po 4. marca?
  • Agnes

>T napisał
    >Mam pytanie co do jezyka ogolnie.
    >
    >Zeby zaliczyc jezyk obcy, trza wykorzystac w semestrze 60
    >godzin? Przykladowo wiekszosc lektoratow z angielskiego to
    >dwie godziny tygodniowo. Zeby wykorzystac swoj przydzial i
    >zaliczyc przedmiot musze chodzic w takim razie na dwa
    >lektorarty w tygodniu? Czy lektorat liczy sie normalnie jako
    >calosc juz?

Jeśli jesteś po B2, to żeby zaliczyć 60 godzin, musisz chodzić na lektorat (który ma 30h w semestrze, nie wiem, czy jakiś ma 60) oraz na jakiś INNY język, który ma 30h. Jest jeszcze druga opcja: Możesz pójść na jakiś inny język niż angielski, który ma 60h (zajęcia 2 razy w tygodniu i w ten sposób wyrobić godziny). Nie można jednak chodzić na 2 różne lektoraty tematyczne.
  • Agnes

>mmmmm xx napisał
    >Kiedy zaczynają się zajęcia z języków?
    >Po 4. marca?

chyba już od poniedziałku (28 lutego), ale nie jestem pewna.
  • pajdżer

Jak najbardziej można chodzić na dwa lektoraty, wystarczy napisać podanie do kierowniczki sjo i jakoś to uargumentować. Ja w tamtym semestrze chodziłem na 2 lektoraty z angielskiego.
  • Francja2121

Mam pytanie: czy jak ktoś jest na studiach II stopnia stacjonarne to musi chodzić na język angielski,czy może się zapisać na inny języ? np na francuski od podstaw jest taka możliwosć,tylko szczere odp. czekam .
  • Paweł

>Francja2121 napisała:
    >Mam pytanie: czy jak ktoś jest na studiach II stopnia
    >stacjonarne to musi chodzić na język angielski,czy może
    >się zapisać na inny języ? np na francuski od podstaw jest
    >taka możliwosć,tylko szczere odp. czekam .

Chyba na drugim stopniu nie ma już obowiązku chodzić na język. W ogóle na żaden.
  • 1
  • 2
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)