Politechnika Warszawska [12280]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Piotrek

Również byłem na przeszkoleniu i dowódcy w jednostce, w której byłem też mówili, że pobór całkowicie zlikwidowany nie będzie. Być może zmniejszy się ilość poborowych, ale tak czy inaczej będzie można dostać bilecik do jednostki. Więc wcale tak wesoło nie jest z tą armią zawodową. ale z resztą, mnie to nie będzie bolało, bo już mam podbite przeniesienie do rezerwy :P
    Ale w sumie mogę powiedzieć, ze te 6 tygodni to wcale nie jest taka straszna rzecz :) da się spoko przeżyć.
  • Anonim

Ilość poborowych ma być zmniejszona jeśli dobrze mi wiadomo o ok. 50tyś. Ilość żołnierzy ma wynosić 120tyś. to i tak dużo, a na 100% tylu nie uzbierają z samych chętnych.

Dlatego polecam nauczyć się popularnych piosenek wojskowych, np: "Przyjedź Mamo na przysięgę..." czy "Kalina Malina" itp.

Pozdrawiam.
  • Żylak

tak trochę odkopuję temat.
    1. w ogóle jeszcze to będzie organizowane?
    2. jak mam rozumieć zapis:
    "odbycia przysposobienia obronnego kwalifikują się studenci i studentki, którzy zostali zarejestrowani na II rok studiów."
    Chodzi o rejestrację bezwarunkową czy warunkową?

z góry dzięki.
  • Marcin T

Nie będzie już poborów na 6 tygodni do jednostki na 2 roku studiów, bo jest armia zawodowa.Na PO być może będą jeszcze zapisy ..tego nie wiem.
  • Doktor

a jak ktoś jest na 3 roku i chce robić PO ?? albo na 4 roku?
  • Żylak

rok temu jak była lista ludzi chętnych to z 3 roku odrzucili. Poza tym i tak w tym roku zapisów nie ma :( przynajmniej tak wynika ze strony pw.
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)