-
Anonim
można by je zorganizować razem z referendum w sprawie ratyfikacji traktatu europejskiego ale to taka mała dygresja nie kasujcie tego pozdrawiam. -
Anonim
ja tym bym chciał referendum, i to nie tylko w tej sprawie.
jeden warunek:
Żeby zostać dopuszczonym trzeba zdać podstawowy test z wiedzy ogólnej i udowodnić, że coś tam w tej głowie jest.
Jakieś proste pytania z geografii, historii, matematyki i wiedzy o świecie.
Oglądaliście może wczoraj jak Pochanke pokazała Chlebowskiemu, że jest kompletnym cymbałem?
Świetne to było.
Wspomniany przeze mnie test przedreferendalny:) powinien obowiązywać także przed wyborami, bo w przeciwnym wypadku w przyszłości również będą nami rządzić takie tłuki jak Chlebowski.
To co ten idiota mówił wczoraj wieczorem to przechodzi ludzkie pojęcie. Ale ma ładnie przylizane włosy a dla debila to wystarczy, żeby uznać go za wspaniałego Europejczyka.
A kryzysu przecież nie ma w Polsce, a jak będzie to pis go wywoła bo o tym mówi:D
szczerze żal mi ludzi, którzy głosowali na tych tumanów.
-
Tiwanick
>Gordon napisał
>ja tym bym chciał referendum, i to nie tylko w tej
>sprawie.
Wyrzucanie kasy. Od tego jest Sejm by uchwalać ustawy. Referenda poza kwestiami najważniejszymi (Konstytucja, wstąpienie do UE, może jeszcze nowy traktat europejski) są zbędnym luksusem. Nie jesteśmy Szwajcarią.
-
MisiaK
Przy okazji zróbmy referendum dotyczące legalizacji marihuany w Polsce, oprócz tego przydałoby się też referendum czy zgadzamy się na istnienie IPN-u, i jescze pare innych spraw,
skasujmy sejm, niech każdy ma głos, w końcu jesteśmy potomkami Polskiej szlachty, a oni mieli swoje sejmiki !
i jeszcze niech każdy ma prawo liberum veto, a no bo wiadomo, jak się komuś nie podoba to niech nic nie będzie.
DOPIERO WTEDY BĘDZIE W POLSCE DOBRZE!
Pozdrawiam. -
-
Anonim
>MisiaK napisał
>Przy okazji zróbmy referendum dotyczące legalizacji
>marihuany w Polsce, oprócz tego przydałoby się też
>referendum czy zgadzamy się na istnienie IPN-u, i jescze
>pare innych spraw,
>skasujmy sejm, niech każdy ma głos, w końcu jesteśmy
>potomkami Polskiej szlachty, a oni mieli swoje sejmiki !
>i jeszcze niech każdy ma prawo liberum veto, a no bo
>wiadomo, jak się komuś nie podoba to niech nic nie
>będzie.
>
>
>DOPIERO WTEDY BĘDZIE W POLSCE DOBRZE!
>
>Pozdrawiam.
brawo, smialo mozesz kandydowac
wskoczysz w miejsce Leppera:)
Pozdrawiam. -
MisiaK
w takim razie jeszcze dodamy referendum w sprawie legalizacji molestowania kobiet w biurach poselskich!
Ale coś czuję, że żarty żarcikiem ale schodzę z tematu.
Żeby było jasno i nikt nie mówił, że czarne jest czarne a białe jest białe.
W sprawie referendum jestem na nie, jak dla mnie uchwalenie tego pakietu ustaw i przeglosowanie go mieści się w kompetencjach parlamentu. -
Anonim
>MisiaK napisał
>w takim razie jeszcze dodamy referendum w sprawie
>legalizacji molestowania kobiet w biurach poselskich!
>
>Ale coś czuję, że żarty żarcikiem ale schodzę z
>tematu.
>Żeby było jasno i nikt nie mówił, że czarne jest czarne
>a białe jest białe.
>
>W sprawie referendum jestem na nie, jak dla mnie uchwalenie
>tego pakietu ustaw i przeglosowanie go mieści się w
>kompetencjach parlamentu.
ja jestem na tak, bo jestem przeciw prywatyzacji zwanej komercjalizacją. A myślę, że ludzie by to odrzucili.
Nie wiem jak dokładnie wygląda ta ustawa, ale nie muszę. Skoro pracowali nad nią ludzie pokroju Chlebowskiego to nic dobrego z niej wyniknąć nie może.
-
Kamil
generalnie mieści sie w kompetencjach parlamentu ale czy mieści się w kompetencjach parlamentarzystów~~/:D -
MisiaK
generalnie to ciężki dramat ja wam powiem...
A czy na pewno opracowywali Ją ludzie pokroju Chlebowskiego ?
Przecież w rządzie są eksperci od służby zdrowia, niekoniecznie sam Chlebowski nad nią siedział, zresztą wydaje mi sie, że akurat on dużo do gadania nie miał.
Może opracowywał Ją "skład" Ewy Kopacz.
(A może Korwin-Mikke ?) -
jhghjgjhg
Obserwując to co się dzieje w tej kwestii i pamiętając poprzednie lata podobnych reform, to śmiem twierdzić że nic się nie zmieni, cokolwiek będzie zrobione w kwestii służby zdrowia, to będzie kosmetyka, na potrzeby kampani prezydenckiej, tudzież nagłabanie się kasy w razie przegranej, co pozwoli potem założyć nową partię.
Tak było jak KLD zmieniło się w UW a potem w PO
przedwyborcze POwskie szuflady pełne ustaw, były także propagandą na potrzeby kampanii parlamentarnej.
A dlaczego tak twierdzę, bo Platformie nie opłaca się nic reformować,
Bo reforma z socjalizmu do prawidłowego funkcjonowania wymaga totalnego przeorganizowania, co z kolei pociągnie za sobą chwilowy spadek notowań za niezadowolenie większości ludzi którzy nadal mają mentalność chłopów pańszczyźnianych rodem z PRLu.
I którą to reformę opozycja mogłaby łatwo obrócić przeciwko partii rządzącej.
Jak Tusk chce zostać prezydentem, to może zastosować tylko kosmetykę, a to że przy okazji tej komercjalizacji zarobią na kilka następnych kampanii, to już raczej mało kto zauważy.
Podobnie jak z kampanią OFE.
Jak się zastanowić, to kto wybrałby człowieka który otwarcie by powiedział:
"Jest wymagana taka i taka reforma i będą takie i takie konsekwencje, że przez kilka lat będzie ciężko?"
No już widzę ten lincz.
I nie chodzi tylko o Służbę Zdrowia, ale o całą gospodarkę i bezsensowne przywileje dla nielicznych grup
-górnicy - 5 letnie płatne urlopy, emerytura w wieku 46lat, dopłaty budżetu do każdej tony wydobytego węgla ok 40zł, utrzymywanie bandy biurokracji w kompaniach węglowych, gdzie na 15 górnika przypada 1 prezes po 2 zastępców, sekretarki itd. a których od zwolnienia chronią związki (których w każdej kopalni jest po 60) uchwały plus konstytucja.
-rolnicy - likwidacja KRUS, koniec z dopłatami i interwencyjnym skupem, bo to jest marnotrawienie pieniędzy uczciwych ludzi i tak - rolnik dostaje kasę od rządu na uprawy, następnie państwo znowu od niego kupuje (skup interwencyjny), następnie by nie psuć cen na rynku wynajmuje od rolników magazyny by tam trzymać nadwyżki.
I jeszcze taki rolnik płaci groszowe składki emerytalne i zdrowotne.
A z czyich to wszystko pieniędzy idzie? płacą biedni i średniozamożni, bo najbogatsi mają takich księgowych że na sztuczkach podatkowych, mecenatach i fundacjach jeszcze zarobią.
Więcej nie będę przykładów wymieniał, bo mnie krew zaleje zaraz.
Ale niech ktoś to powie i ogłosi że chce to zmienić, to zaraz każdy prostaczek, który też tak wyłudza od rządu plus media sieją oburzenie że jak to im się należy itp a tacy np. górnicy z kilofami jadą do warszawy.
I teraz mam nadziej że wiecie dlaczego uważam że nic się nie zmieni na korzyść - bo to jest niemożliwe i się nie opłaca politycznie, a tym bardziej Donkowi który co sekundę zagląda w sondaże i hołduję polityce miłości.
Bo to jest ku..a po to by WSZYSTKIM ŻYŁO SIĘ KU..A LEPIEJ. -
MisiaK
W sumie zgadzam się z kolegą który ma kozackie zdjęcie Husarza.
I ogólnie, generalnie rzecz biorąc pozostaje nam tylko jeden człowiek.
KORWIN-MIKKE NA PREZYDENTA! -
Artur
Nie łudźmy się, żadnych poważnych reform nie będzie. PO ma cały cas wizję upadku AWS, któremu zawdzięczamy niezbędne reformy. Jednak nasi obywatele takich widać nie tolerują, wolą mieć wrażenie że coś się robi, pod warunkiem, że ich samych się nie dotyka.