Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Kolejna sprawa gdzie Tusk udowadnia swoją wizje zniszczenia naszego kraju bo jaka by nie była telewizja publiczna to abonament powinien pozostać a dlatego że gdy jego zabraknie to szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie dalszego funkcjonowania mediów publicznych które owszem wymagają znacznych zmian ale zlikwidowanie abonamentu do tego sie nie zalicza wiec panie Tusk wara od mediów .

• Anonim

Chce jeszcze dodać że przeciwko rządowemu pomysłowi nie protestuje tylko opozycja czyli głównie PIS ale także prezesi największych stacji telewizyjnych jak Polsatu, TVN oraz oczywiście TVP pokazawszy jak dla mnie wielką klasę gdy powiedzieli wspólnie NIE tak jak całe środowisko kulturalnie gdzie co jak co ale z ich głosem pewnie osoby w kraju powinny sie liczyć.
  • madzia

Buahaha! A od kiedy cheć zniesienia abonamentu to wizja niszczenia naszego kraju?
  • Anonim

Abonament i wiele innych pomysłów Tuska do niczego dobrego nie doprowadzą
  • bartosh

liczba abonentow placacych abonament (czyt. emeryci) naturalnie bedzie szybko malala, wiec trzeba sie z tym problemem zmierzyć za wczasu.
    Mi sie podoba opcja, jeden kanal misyjny, drugi komercyjny. Ale Polsat i Tvn zadbaja zeby tak nie bylo, nie zycza sobie konkurencji.
  • ah+

Przedstawiłem na tym gronie swoją wizję abonamentu jako opłaty będącej powiązaną z podatkiem PIT, w której widz - klient decyduje, która stacja jego zdaniem zasłużyła na jego pieniądze z abonamentu (czyli abonamentu jako opłaty dla najlepszego zdaniem klienta usługodawcy).

http://grono.net/forum/topic/132954...

W stanie obecnym, abonament jako haracz na rzecz politycznie wskazanej spółki prawa handlowego, uniezależniony od jakości programów tej spółki, niezależny od tego, czy jej programy są oglądane, czy nie, jest moim zdaniem grubą, rażącą niesprawiedliwością. Wręcz złodziejstwem.
    Dlatego popieram wszelkie działania prowadzące do wygaszenia tej formy abonamentu, jaka dziś istnieje.
  • bartosh

>PEGAZ napisał
    >Chce jeszcze dodać że przeciwko rządowemu pomysłowi nie
    >protestuje tylko opozycja czyli głównie PIS ale także
    >prezesi największych stacji telewizyjnych jak Polsatu, TVN
    >oraz oczywiście TVP pokazawszy jak dla mnie wielką klasę
    >gdy powiedzieli wspólnie NIE tak jak całe środowisko
    >kulturalnie gdzie co jak co ale z ich głosem pewnie osoby w
    >kraju powinny sie liczyć

Prezesi TVN i POLSAT mówią NIE, bo abonament jest im na ręke. Telewizja misyjna - publiczna- pisowska - czy jak kto woli, ma ograniczenia w emisji reklam. Dopóki jest finansowana z abonamentu nie stanie się stacją komercyjną finansowaną głównie z reklam, na których solorz i walter zbijaja majątek.
  • Łukasz K-12

PO zrobiło bardzo dobrze likwidując abonament. I tak większość ludzi go niepłaci więc niewiem o co cho. Poza tym moi drodzy dlaczego ktoś kto ma kablówkę lub satelitarną ma płacić jeszcze abonament RTV? A PiS? No cuż... trzeba pokrzyczeć chociażby dla zasady; ) Chce jeszcze dodać że komentarz Pana Cymańskiego
    " Czy bogaci emeryci, np. esbeccy nie będą płacić abonamentu, a biedni robotnicy - tak. "
    jest kompletną niemocą ale też pokazuję jak oderwani od rzeczywistości są niektórzy ludzie u korytka.
  • Anonim

>Świstak napisał

>W stanie obecnym, abonament jako haracz na rzecz politycznie
    >wskazanej spółki prawa handlowego, uniezależniony od
    >jakości programów tej spółki, niezależny od tego, czy
    >jej programy są oglądane, czy nie, jest moim zdaniem
    >grubą, rażącą niesprawiedliwością. Wręcz
    >złodziejstwem.
    >Dlatego popieram wszelkie działania prowadzące do
    >wygaszenia tej formy abonamentu, jaka dziś istnieje.

Jaki haracz jakie złodziejstwo ??? bo prawda jest taka że płacą abonament ci co chcą a osoby płacące tego nawet nie odczuwają że ściąga sie z nich pieniądze na funkcjonowanie mediów publicznych wiec co ci ten system wadzi ???
  • Anonim

>bartosh napisał

>
    >Prezesi TVN i POLSAT mówią NIE, bo abonament jest im na
    >ręke. Telewizja misyjna - publiczna- pisowska - czy jak kto
    >woli, ma ograniczenia w emisji reklam. Dopóki jest
    >finansowana z abonamentu nie stanie się stacją komercyjną
    >finansowaną głównie z reklam, na których solorz i walter
    >zbijają majątek.

Czy wy we wszystkim musicie dostrzegać pieniądze ??? bo może jest tak że ci prezesi po prostu uważają że zlikwidowanie abonamentu to zły kro i nie we wszystkim musi być zysk w ogóle skoro tak mówisz to można wywnioskować że np środowiska kulturalne też widzi gdzieś interes

i właśnie dzięki abonamentowi nie ma w TVP co 10 min reklam czyli tym samym nie można powiedzieć że ta stacja sie charakteryzuje komercją wiec chyba to dobrze
    a jak nie będzie abonamentu to te media stracą swoją odmienośc bo co jak co ale TVP w porównaniu do innych komercyjnych stacji nie ma widza za debila
  • ah+

Wadzi mi bardzo, bo jako praworządny obywatel płacę. Haracz, którego beneficjentem jest spółka prawa handlowego! Podatek na rzecz politycznie wskazanego spółki!! Spółki, która dostarcza mi wbrew mej woli wadliwą usługę! Spółki prawa handlowego, która źle wywiązuje się z zadań, za które dostaje zapłatę!
    To jest obrzydliwa rażąca niesprawiedliwość!

Może tobie nie przeszkadza, że jesteś robiony w balona. Pewnie nie płacisz, bo płacą rodzice, albo nikt nie płaci. Ale ja jestem wściekły, że płacę na rzecz spółki, której usług nie zamawiałem!
    I za każdym razem przeliczam sobie: abonament = bilet z Warszawy do Kazimierze Dolnego, który mógłbym sobie kupić, gdyby banda palantów w Sejmie nie uznała, że zabierze mi pieniądze i potem je zmarnotrawi oddając spółce, która nie potrafi się nimi gospodarzyć.

Gdy płacę, "za misję publiczną" chcę płacić temu, kto wykonuje misję, a nie temu, kto mym zdaniem jest od tego jak najdalszy. Gotów jestem płacić, ale NIE CHCĘ wyrzucać pieniędzy w błoto!
  • bartosh

>Czy wy we wszystkim musicie dostrzegać pieniądze ??? bo
    >może jest tak że ci prezesi po prostu uważają że
    >zlikwidowanie abonamentu to zły kro i nie we wszystkim musi
    >być zysk w ogóle skoro tak mówisz to można wywnioskować
    >że np środowiska kulturalne też widzi gdzieś interes
    >
    >i właśnie dzięki abonamentowi nie ma w TVP co 10 min
    >reklam czyli tym samym nie można powiedzieć że ta stacja
    >sie charakteryzuje komercją wiec chyba to dobrze
    >a jak nie będzie abonamentu to te media stracą swoją
    >odmienośc bo co jak co ale TVP w porównaniu do innych
    >komercyjnych stacji nie ma widza za debila

"Niewiedzieć czemu, zamknięty umysł stał się powodem do dumy.."
    Ja dostrzegam hipokryzję panów z czołówki listy najbogatszych polaków i zdrową kalkulację. To nie dzieki dobrodusznosci i wspanialomyslnosci prezesow TVN i POLSAT mają pozycję jaką mają.

wracająć do tematu: są inne rozwiązania które mogą zastąpić abonament i utrzymać misyjną funkcje TVPis
  • ah+

>bartosh napisał
    >
    >wracająć do tematu: są inne rozwiązania które mogą
    >zastąpić abonament i utrzymać misyjną funkcje TVPis

A jest w niej jeszcze misyjność? Bo ostatnio biegając po kanałach znalazłem w "publicznej" Dodę siedzącą na czymś w rodzaju różowych ust i robiącą: ihihi!!
  • bartosh

p.s.: dla polskich dziennikarzy zaszczytem i zwieńczeniem kariery jest praca w prywatnej telewizji, gdy tym czasem w zachodnich mediach to telewizja publiczna wyznacza prestiż. Mało tego, rzetelna kadra za żadne pieniądze nie chce wracać do TVPis. Tylko głupcy biorą udział w MISJI Samobójczej.
    Zreformować w dupu telewizornie. Zabrać abonament, który płacą tylko emeryci - wciąż wierzą że przyjdzie pan asesor i w najlepszym wypadku zabierze radioodbiornik. Ja sie im nie dziwie, ludzie ktorzy pamietają jak zamykało sie do pierdla za byle co.
  • Sikor

>PEGAZ napisał
    >
    >
    >Czy wy we wszystkim musicie dostrzegać pieniądze ??? bo
    >może jest tak że ci prezesi po prostu uważają że
    >zlikwidowanie abonamentu to zły kro i nie we wszystkim musi
    >być zysk w ogóle skoro tak mówisz to można wywnioskować
    >że np środowiska kulturalne też widzi gdzieś interes

No wiesz, niestety świat stoi na pieniądzu, i stosunkowo niewiele jest osób które pracują tylko dla idei.... i myśle że dałoby sie połączyć misyjność (której w tej chwili nie widze w TVP) z komercją, dodatkowo wyciągając z tego zyski.

• Anonim

Abonament to nie niszczenie polskeigo kraju, tylko niszczenie polskiej kultury w TV. To podziekwoanie dla mediow prywatnych, za jej ciągłe podlizywanie sie rządowi. Kolejna bzurna propozycja PO, ale o tym przeciez możemy dyskutowac w tematach o PO!!!
  • ah+

Pablo - i gdzie masz ta kulturę w TVP? Doda na różowym "czymś" jest tą "wyższą kulturą"?
  • Anonim

TVP to oprocz bzdurnych programow Teatr Telewizji a takzePolskie Radio i pare innych ,,niszowych'' audycji
  • Artur

Jestem co prawda za zniesieniem abonamentu z powodów już wymienionych, ale trzeba przyznać, że TVP rzadko bo rzadko i to o późnych porach, ale puszcza ciekawe filmy. Ostatnio np. obejrzałem sobie "Symetrię" (polecam jak ktoś nie widział).
    Zaróno TVN jak i Polsatu nie oglądam już wcale bo tam straszna kupa leci i w dodatku przerywają raklamami... TVP moim zdaniem jest mimo wszystko jednak na wyższym poziomie niż komercyjne stacje
  • Mateeło

Przedstawcie rzeczowe argumenty dlaczego warto znieśc Abonament....
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)