Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Beata Bogusz

Jak już napewno wszyscy zdążyli się zorientować w piątek został opublikowany od dawna wyczekiwany(?) raport Pana Maciarewicza. Zapeniano nas, że jest to jeden z najważniejszych powodów dla których warto oddać swój głos na PiS.
    Tym czasem od piątku nie milknie dyskusja na ten temat, niektórzy tracą już chyba nerwy(mam tu na myśli byłego prezydenta RP Lecha Wałęse).
    Jestem ciekawa waszych opinii na ten temat! Co myślicie o raporcie i całej aferze, która wokół niego powstała?
  • Anonim

Afera została stworzona sztucznie bo tak naprawdę wiele nowego się nie dowiedzieliśmy. Poza tym obarczeniem prezydentów winą oraz Nowakowskim, wszystko wiedziałem już wcześniej. Miała być powalająca wiadomość, a tu znowu odwracanie uwagi wyzwiskami i obarczaniem winy.. wg mnie nie rzuca na kolana ten cudowny raport. Ale wiesz, Pan Antoni zawsze może coś dopisać bo to dopiero pierwsza wersja. Trzeba milczeć i się nie narażać :D
  • Anonim

Z gory bylo wiadomo, ze winni beda wszyscy przeciwni Kaczynskim, bo przeciez stoja tam gdzie stalo ZOMO :/... nie odkrywczego, sztuczna impreza polityczna, chorzy na teorie spiskowe ludzie, i debil Macierewicz - ideolog przeswiadczony iz jest Panem Swiata Doczesnego jako Jedyny Nieomylny i Mający Monopol na Prawde (zreszta te chore idee dot. tez Kaczynskich).
  • Anonim

A nade wszystko temat zastepczy :/
  • szymek

ściąnąłem sobie ten raport, ale nie miałem czasu się jeszcze z nim zapoznać, więc się nie wypowiadam. Ale na pierwszy rzut oka wygląda dość dobrze, znaczy ma pewne walory edukacyjne. Co do oskarżeń w nim zawartych to zobaczymy jak się potoczą przyszłe sprawy sądowe
  • Anonim

Nie ma nic czarno na białym. Takie typowe dla Macierewicza. Dodam, że główne atrakcje stanowią dziennikarze wprostu i TVP; ]
  • Anonim

A to nie jest ujawnianie tajemnicy państwowej? Macierewiczowi się nie dostanie za to?
  • madzia

w kraju rządzonym przez Lecha,Jarka z kotem i mających przyjaźnie nastawiony wymiar sprawiedliwości Macierewiczowi jak na razie nic nie grozi:D
  • Anonim

Jeszcze jak wtrącą do więzienia Wałęsę to to już będzie kompletna kompromitacja... Wszelacy preciwnicy PiS'u - bać się. :/
  • Anonim

WSI nie jest tajemnicą państwową w IV RP tylko częścią układu!!! :D
  • Anonim

Ten raport za to jest juz swietnie trawiony przez wywiady w ambasadach innych krajow, i wszyscy siedza i sie smieja z debilizmu Polakow :/
  • madzia

o PiSie można powiedzieć,że jest nieprzewidywalne,ale jedno jest pewne,że potrafią w cudownie skuteczny sposób wyrzucać tematy zastępcze kiedykolwiek sobie tego zechcą,a wiedzą doskonale jak działają media nie tylko w Polsce,a te się dają łapać na haczyk cwaniaków PiS i spółka...
  • #Mr.mgr Kris#

Temat zastępczy to dobre słowo.Taki wtworek "jedynie słusznej partii oskarżającej" firmowany przez człowieka który zamiast skupić się na przygotowaniu "gruntu" dla naszych żołnierzy jadących do Afganistanu , skupia się "Neverending WSI story" i który nazywa b. ministrów spraw zagranicznych sowieckimi agentami.Dla kogo jest ten raport , co ten raport zmieni w życiu zwykłego obywatela?To ma być CEL rządu?!!!Przeszłość , ciągle przeszłość , teczki , spiski , agenci , osobiste vendetty polityczne a teraz dojdą jeszcze raporty...kiedy ta chora karuzela wreszcie się zatrzyma?
  • bartosh

PiS ma w sobie cos z kobiety...potrafi zrobic afere ze wszystkiego:D jak ja mam tego dosyc, robienie z obywatela -> debila. Przeciez po nich juz nikt nie posprzata balaganu jaki teraz robia.
  • Anonim

http://wiadomosci.onet.pl/1488413,1...
    Pan Lepper zapowiada skandal polityczny... ciekawe co z tego wyniknie :)
  • Kamil

>Kapitan Majtas napisał
    > http://wiadomosci.onet.pl/1488413,1...
    >Pan Lepper zapowiada skandal polityczny... ciekawe co z tego
    >wyniknie :)

O tak, ogaldalem dzis program w ktorym Lepper bardzo duzo o tym mowil, " ze jesli to co on wie jest prawda to bedzie wielki skandal " i na dobra sprawde mieszal tylko.. A konkretow nieuslyszelismy. Podejrzewam, ze bedzie to znow jakas wyolbrzymiona i przesadzona " afera ".
  • Beata Bogusz

Eh...powiem tak...Pan Lepper to ostatnio umie tylko wprowadzać zamieszanie i sztuczne podejrzenia...żeby tylko odwrócić uwagę od afery w jego partii, w którą sam właściwie jest zamieszany;]..
  • Kubrick

Lepper ostatnio lansuje pozę praworządnego obywatela i męża stanu których z wiadomych wszystkim powodów nie jest i nigdy nie będzie.
    Do tego jeżeli raz dziennie nie zrobi konferencji prasowej chwalać się choćby tym że równo się ogolił i obrzucajac błotem innych to jest chyba chory;/
  • Anonim

Wracając do WSI chyba miałem rację. Tu dopisali Wałęsę, tam starli kilka nazwisk... to jeszcze nie koniec :D Monty Python by takiego cyrku nie wymyślił
  • ORBITAL

ten raport to tragedia. kaczki skazaly wszystkich aktywnych badz "ukrytych" oficerow wywiadu oraz ich kontakty na pewna smierc lub powrot do IV RP. zdrada. cos takiego to ewenement na skale swiatowa, zeby rzad ujawnil taka liste... i do tego znikajace nazwiska i pojawiajace sie akapity :d smiechu warte :D a podobno gorzej juz byc nie moglo
  • 1
  • 2
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)