Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Przecież nie całość.
  • Perwer

To pisała jakieś wiersze antykomunistyczne?
    Równie dobrze można się zachwycać wybraną twórczością malarską A Hitlera.
  • Anonim

Czyli Nobla dostała za twórczość chwalącą Stalina?
  • Perwer

Tak, za całokształt się dostaje Nobla.
  • Artur

>Iselor napisał
    >>Artur napisał
    >>oprócz Wałęsy, on jest nieskazitelnym i
    >>bezsprzecznym bohaterem, skarbem narodowym a jego
    >>przeciwnicy to miernoty:)
    >
    >Zgadzam się:):):) Wnerwia mnie w tym narodzie że plują na
    >swoich, gdy reszta świata tym opluwanym bije brawo i nic
    >nie rozumie dlaczego my na swoich plujemy.

o rany...
  • Artur

na wyróżnienie o wiele bardziej zasłużył Zbigniew Herbert ale Nobla z literatury dostaje się również za lewicowe poglądy.
  • bartkiller

>Perwer napisał
    >Tak, za całokształt się dostaje Nobla.

A to skąd wiesz? Bo ja słyszałem, że dostaje się za to, co sobie wymyśli komitet.
  • Perwer

"za poezję, która z ironiczną precyzją pozwala historycznemu i biologicznemu kontekstowi ukazać się we fragmentach ludzkiej rzeczywistości"

• bartkiller

To jest opis tego za co "się dostaje", czy za co dostała Szymborska? Tak czy inaczej, nie ma tu nic o całokształcie.
  • Perwer

Tego za co dostała. Masz rację ,opis bardziej pasuje do tej stricte komunistycznej twórczości.
  • madzia

dla Polaczkow nawet po smierci nadal najwazniejsze sie poglady, a nie sam czlowiek. nie ma co sie skupiac na malych ludziach tak myslacych.
  • Perwer

To może nie ma co się skupiać na jakiś bolszewickich wierszokletkach skoro ostatniej doby zamarzło 8 osób?
  • madzia

>Perwer napisał
    >To może nie ma co się skupiać na jakiś bolszewickich
    >wierszokletkach skoro ostatniej doby zamarzło 8 osób?

to Wy zaczeliscie temat. ja sie jedynie odnioslam. was nie obeszla jej smierc, mnie tak jak dawno zadna, o ktorej powiedzialy media.
  • Artur

>madzia napisała:
    >
    >to Wy zaczeliscie temat. ja sie jedynie odnioslam

nazywając mnie i perwera "małymi polaczkami"... może jeszcze zakompleksionymi chamami bez serca i co się na prawdziwej sztuce nie znają. śmierć jest czymś zupełnie naturalnym i mam nadzieję, że i mi będzie dane umrzeć w takim wieku. Oceniamy tutaj jej wybór którego dokonała świadomie i nie była do tego zmuszona a nie jej późniejszą, neutralną politycznie poezję. Jej poglądy akurat mnie nie interesują a konkretne czyny. Natomiast wszystko co dobre o niej można było usłyszeć niemal wszędzie i bez przerwy w ostatnich dniach więc niepotrzebne twe nerwy :)
  • madzia

>Artur napisał
    >nazywając mnie i perwera "małymi polaczkami"... może
    >jeszcze zakompleksionymi chamami bez serca i co się na
    >prawdziwej sztuce nie znają.

Ty to powiedziales...

>śmierć jest czymś zupełnie
    >naturalnym i mam nadzieję, że i mi będzie dane umrzeć w
    >takim wieku.

no, ale to nie ja zaczelam o smierci Wislawy :)

>Oceniamy tutaj jej wybór którego dokonała
    >świadomie i nie była do tego zmuszona a nie jej
    >późniejszą, neutralną politycznie poezję. Jej poglądy
    >akurat mnie nie interesują a konkretne czyny.

to jak nie interesuja to po kiego to jest trzon tutejszej dyskusji? cos malo mowicie o czynach czy owocach jej zawodu.

>Natomiast
    >wszystko co dobre o niej można było usłyszeć niemal
    >wszędzie i bez przerwy w ostatnich dniach więc
    >niepotrzebne twe nerwy :)

Wy oceniliscie jej 'bolszewizm', a ja wasze posty. kazdy ma prawo do odnoszenia sie do tego co napisali inni.
  • Perwer

>madzia napisała:

>Wy oceniliscie jej 'bolszewizm', a ja wasze posty. kazdy ma
    >prawo do odnoszenia sie do tego co napisali inni.

Ale to Iselor zaczął wywód że niby krytyka socjalistycznego elementu jest taka niedobra a myśmy się ustosunkowali więc?
  • Artur

taka ciekawostka;)

http://www.wykop.pl/ramka/1071189/o...
  • Artur

http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/w...

"Większość wegetarian na całym świecie będzie w szoku, ponieważ eksperci ze Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) uznali ich, jako umysłowo chorych." :D

Czy to ci sami "eksperci" co uważajli niedawno że dieta wegetariańska jest superzdrowa?
    Nie jestem wegetarianinem ale nazywać ich wariatami to gruba przesada:)
  • Commodus

WHO widocznie stwierdziło, że trzeba czymś zapchać luke po wykreśleniu homoseksualizmu z listy chorob. Tylko ciekawe dlaczego akurat wegetarianie. Być może jakiś kryzys jest przewidywany w światowym przemyśle miesnym i na gwałt trzeba poszerzyć rynek zbytu o nowych konsumentow.

• Artur

Ruch Plikota jest przeciwko aborcji! Mało tego, przeciwko aborcji homoseksualistów (a heteroseksualistów już tak) więc podwójna nietolerancja :D

http://www.wykop.pl/link/1102583/ru...
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)