-
Anonim
-
Perwer
To pisała jakieś wiersze antykomunistyczne?
Równie dobrze można się zachwycać wybraną twórczością malarską A Hitlera.
-
Anonim
-
Perwer
-
-
Artur
>Iselor napisał
>>Artur napisał
>>oprócz Wałęsy, on jest nieskazitelnym i
>>bezsprzecznym bohaterem, skarbem narodowym a jego
>>przeciwnicy to miernoty:)
>
>Zgadzam się:):):) Wnerwia mnie w tym narodzie że plują na
>swoich, gdy reszta świata tym opluwanym bije brawo i nic
>nie rozumie dlaczego my na swoich plujemy.
o rany... -
Artur
na wyróżnienie o wiele bardziej zasłużył Zbigniew Herbert ale Nobla z literatury dostaje się również za lewicowe poglądy. -
bartkiller
>Perwer napisał
>Tak, za całokształt się dostaje Nobla.
A to skąd wiesz? Bo ja słyszałem, że dostaje się za to, co sobie wymyśli komitet. -
Perwer
"za poezję, która z ironiczną precyzją pozwala historycznemu i biologicznemu kontekstowi ukazać się we fragmentach ludzkiej rzeczywistości"
-
bartkiller
To jest opis tego za co "się dostaje", czy za co dostała Szymborska? Tak czy inaczej, nie ma tu nic o całokształcie. -
Perwer
Tego za co dostała. Masz rację ,opis bardziej pasuje do tej stricte komunistycznej twórczości. -
dla Polaczkow nawet po smierci nadal najwazniejsze sie poglady, a nie sam czlowiek. nie ma co sie skupiac na malych ludziach tak myslacych.
-
Perwer
To może nie ma co się skupiać na jakiś bolszewickich wierszokletkach skoro ostatniej doby zamarzło 8 osób? -
>Perwer napisał
>To może nie ma co się skupiać na jakiś bolszewickich
>wierszokletkach skoro ostatniej doby zamarzło 8 osób?
to Wy zaczeliscie temat. ja sie jedynie odnioslam. was nie obeszla jej smierc, mnie tak jak dawno zadna, o ktorej powiedzialy media. -
Artur
>madzia napisała:
>
>to Wy zaczeliscie temat. ja sie jedynie odnioslam
nazywając mnie i perwera "małymi polaczkami"... może jeszcze zakompleksionymi chamami bez serca i co się na prawdziwej sztuce nie znają. śmierć jest czymś zupełnie naturalnym i mam nadzieję, że i mi będzie dane umrzeć w takim wieku. Oceniamy tutaj jej wybór którego dokonała świadomie i nie była do tego zmuszona a nie jej późniejszą, neutralną politycznie poezję. Jej poglądy akurat mnie nie interesują a konkretne czyny. Natomiast wszystko co dobre o niej można było usłyszeć niemal wszędzie i bez przerwy w ostatnich dniach więc niepotrzebne twe nerwy :) -
>Artur napisał
>nazywając mnie i perwera "małymi polaczkami"... może
>jeszcze zakompleksionymi chamami bez serca i co się na
>prawdziwej sztuce nie znają.
Ty to powiedziales...
>śmierć jest czymś zupełnie
>naturalnym i mam nadzieję, że i mi będzie dane umrzeć w
>takim wieku.
no, ale to nie ja zaczelam o smierci Wislawy :)
>Oceniamy tutaj jej wybór którego dokonała
>świadomie i nie była do tego zmuszona a nie jej
>późniejszą, neutralną politycznie poezję. Jej poglądy
>akurat mnie nie interesują a konkretne czyny.
to jak nie interesuja to po kiego to jest trzon tutejszej dyskusji? cos malo mowicie o czynach czy owocach jej zawodu.
>Natomiast
>wszystko co dobre o niej można było usłyszeć niemal
>wszędzie i bez przerwy w ostatnich dniach więc
>niepotrzebne twe nerwy :)
Wy oceniliscie jej 'bolszewizm', a ja wasze posty. kazdy ma prawo do odnoszenia sie do tego co napisali inni. -
Perwer
>madzia napisała:
>Wy oceniliscie jej 'bolszewizm', a ja wasze posty. kazdy ma
>prawo do odnoszenia sie do tego co napisali inni.
Ale to Iselor zaczął wywód że niby krytyka socjalistycznego elementu jest taka niedobra a myśmy się ustosunkowali więc? -
Artur
-
Artur
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/w...
"Większość wegetarian na całym świecie będzie w szoku, ponieważ eksperci ze Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) uznali ich, jako umysłowo chorych." :D
Czy to ci sami "eksperci" co uważajli niedawno że dieta wegetariańska jest superzdrowa?
Nie jestem wegetarianinem ale nazywać ich wariatami to gruba przesada:) -
Commodus
WHO widocznie stwierdziło, że trzeba czymś zapchać luke po wykreśleniu homoseksualizmu z listy chorob. Tylko ciekawe dlaczego akurat wegetarianie. Być może jakiś kryzys jest przewidywany w światowym przemyśle miesnym i na gwałt trzeba poszerzyć rynek zbytu o nowych konsumentow.
-
Artur
Ruch Plikota jest przeciwko aborcji! Mało tego, przeciwko aborcji homoseksualistów (a heteroseksualistów już tak) więc podwójna nietolerancja :D
http://www.wykop.pl/link/1102583/ru...