- 1
- 2
-
Leopolis Semper Fidelis
Anna Fotyga jaką opinie ma każdy wie. Jednakowoż wypowiadała się w temacie, którym ja się interesuje - a wyszło skandaliczne - jej wypowiedź na prezydenckiej konferencji, która odnosiła się do przedmówcy dr. Czesława Partacza była poprostu największym fruwaniem w Nibylandii jakie zaprezentowała. Najwyraźniej nie zrozumiała o co chodzi przedmówcy. Szczegóły w tekście "Przeglądowa konferencja cz. 2 - balansowanie na granicy politycznej poprawności" na stronie: http://www.wolgal.pl
Co sądzicie o wypowiedzi jej i jej przedmówcy, a może to ona miała rację:) -
Piotr
Nie zagłosowałem na Kaczyńskiego, ale popieram jego politykę "pamiętajmy ale nie rozpamiętujmy" względem Ukrainy.
Tak więc moim zdaniem mylisz się - Anna Fotyga się tutaj nie skompromitowała, wręcz odwrotnie - wykazała się wysokim poczuciem odpowiedzialności za Polskę. -
Tiwanick
>Piotr napisał
>Nie zagłosowałem na Kaczyńskiego, ale popieram jego
>politykę "pamiętajmy ale nie rozpamiętujmy" względem
>Ukrainy.
To byłaby całkiem dobra polityka, gdyby stosować ją nie tylko w stosunku do Ukraińców, ale także do Niemców i Rosjan...
-
Artur
Żeby w taki sposób Fotyga się "kompromitowała" kiedy była szefem MSZ to nie było by tak źle. Co niby miała powiedzieć żeby Cię zadowolić? Nie zapominaj że jest to wypowiedź przedstawiciela prezydenta a nie wiec partyjny. -
-
Michał
>Tiwanick napisał
>>Piotr napisał
>>Nie zagłosowałem na Kaczyńskiego, ale popieram jego
>>politykę "pamiętajmy ale nie rozpamiętujmy" względem
>>Ukrainy.
>
>To byłaby całkiem dobra polityka, gdyby stosować ją nie
>tylko w stosunku do Ukraińców, ale także do Niemców i
>Rosjan...
>
To samo można powiedzieć o polityce Rosjan i Niemców wobec nas :P -
Tiwanick
>Mundialejro napisał
>To samo można powiedzieć o polityce Rosjan i Niemców
>wobec nas :P
Akurat Niemcy nie wypominają nam zbyt namiętnie grzechów z historii... a przecież mieliby co.
Poza Steinbach, czyli marginesem, nikt z tamtej strony nie podnosi zarzutów. -
Artur
Przypomnij mi jake to grzechy wobec Niemców popełniliśmy bo jakoś nie przypominam sobie. Tylko nie mów o przesiedleniu ludności niemieckiej bo strona polska nie miała tutaj nic do gadania. -
Michał
No własnie o tym pisze. Poza tym więcej grzechów nie pamiętam i za wszystkie żałuje.
Rząd niemiecki nie odcina się jednoznacznie od Ericki, co więcej, nawet ją popiera. -
>Mundialejro napisał
>Rząd niemiecki nie odcina się jednoznacznie od Ericki, co
>więcej, nawet ją popiera.
Bzdura. Odcina sie i za kazdym razem podkresla oficjalnie, ze nie ma nic wspolnego z jej roszczeniami finansowymi wobec Polski. -
Tiwanick
>Artur napisał
>Przypomnij mi jake to grzechy wobec Niemców popełniliśmy
>bo jakoś nie przypominam sobie. Tylko nie mów o
>przesiedleniu ludności niemieckiej bo strona polska nie
>miała tutaj nic do gadania.
Nie chodzi już o sam fakt przesiedleń (o tym faktycznie zdecydowano w Jałcie), ale to, w jaki sposób były one przeprowadzane. A przeprowadzały je polskie władze, jakie by one nie były. I przeprowadzano je w taki sposób, że ileś tysięcy ludzi nie przeżyło wysiedlenia. -
Michał
>madzia napisała:
>>Mundialejro napisał
>>Rząd niemiecki nie odcina się jednoznacznie od Ericki,
>co
>>więcej, nawet ją popiera.
>
>Bzdura. Odcina sie i za kazdym razem podkresla oficjalnie,
>ze nie ma nic wspolnego z jej roszczeniami finansowymi wobec
>Polski.
Nie chodzi tylko i wyłącznie o roszczenia finansowe.
http://www.rp.pl/artykul/28,185854_...
Oto dowód, że BdV ma wpływ na rząd Merkel. -
Sebek
>Poza Steinbach, czyli marginesem,
jak widać propaganda telewizyjna dotarła i do ciebie. mówienie o tym, że pani Steinbach jest marginesem w Niemczech jest zwykłym mitem powtarzanym gdzie popadnie. -
>Sebek napisał
>>Poza Steinbach, czyli marginesem,
>
>jak widać propaganda telewizyjna dotarła i do ciebie.
>mówienie o tym, że pani Steinbach jest marginesem w
>Niemczech jest zwykłym mitem powtarzanym gdzie popadnie.
lol!
a wiesz co, poznalam troche Niemcow i wiesz co? statystycznie wiecej Polakow wie kto to jest Erika Steinbach niz Niemcow... co ktoregos pytalam to pierwsze slyszal o Steinbach;) -
Piotr P.
Witam wszystkich:)
nie wiem czy Pani Erika jest bardzo znana w swoimi kraju czy nie, ale fakt jest taki że dużo polityków z CDU pokazuje się z nią oficjalnie (np. Poettering) i popiera jej inicjatywę budowy centrum wypędzonych... Muszę powiedzieć ze pani Steinbach ma bardzo dobrze rozwiniętą wyobraźnie i "dar przekonywania" co może raczej jest spowodowane niemiecką edukacja...
-
Artur
>Tiwanick napisał
>
>Nie chodzi już o sam fakt przesiedleń (o tym faktycznie
>zdecydowano w Jałcie), ale to, w jaki sposób były one
>przeprowadzane. A przeprowadzały je polskie władze, jakie
>by one nie były. I przeprowadzano je w taki sposób, że
>ileś tysięcy ludzi nie przeżyło wysiedlenia.
Tak się składa że krzywdy na ludności przesiedlanej dokonywała głównie Armia Czerwona. Polacy też mieli swój drobny wkład ale chęć odwetu była czasem silniejsza. -
ah+
-
Zombi
-
Anonim
>Świstak napisał
> http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,ti...
>
>Kancelaria Prezydenta jest niepoprawna...
>Znów błąd.
e, myślałam, że coś gorszego
czekam tylko aż co poniektórzy zaczną wyolbrzymiać :D -
ah+
Nie znać oficjalnej nazwy kraju, do którego wysyła się oficjalne pismo... to jest pewna niezręczność.
W sumie Obama mógłby dowcipnie podziękować za owe życzenia tytułując Kaczyńskiego np. Prezydentem I Rzeczpospolitej:P
Bardziej smakowita jest jednak wiadomość, o tym, jak ludzie Prezydenta "poprawiają" pisma Rządu - z poprawnych robią błędne:P -
Łukasz K-12
>Świstak napisał
> http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,ti...
>
>Kancelaria Prezydenta jest niepoprawna...
>Znów błąd.
Świstaku widzę że na bieżąco śledzisz każdą gafę każde potknięcie Prezydenta i kancelarii.
- 1
- 2