-
Tiwanick
>5000$.... cash napisał
>Świstaku widzę że na bieżąco śledzisz każdą gafę
>każde potknięcie Prezydenta i kancelarii.
Za takie gafy czy potknięcia u mnie na uczelni ma się delikatny opierdol od prowadzącego. Mam nadzieję, że w Wielkim Pałacu opierdol będzie znaczniejszy, bo i sprawa ważniejsza. Ale może niech nikt za to z pracy zwalniany nie będzie. Inne urzędasy się tylko zestresują i więcej błędów popełniać zaczną :-) -
Anonim
>Świstak napisał
>Nie znać oficjalnej nazwy kraju, do którego wysyła się
>oficjalne pismo... to jest pewna niezręczność.
owszem jest, nie mówię, że nie
ale nie wyolbrzymiałabym sprawy
(może to kwestia pewnego przyzwyczajenia, jak słyszy się np dżugaszwili zamiast saakaszwili, to takie małe wpadki jak powyższa wrażenia nie robią)
-
Anonim
>Świstak napisał
>Nie znać oficjalnej nazwy kraju, do którego wysyła się
>oficjalne pismo... to jest pewna niezręczność.
>W sumie Obama mógłby dowcipnie podziękować za owe
>życzenia tytułując Kaczyńskiego np. Prezydentem I
>Rzeczpospolitej:P
>
>Bardziej smakowita jest jednak wiadomość, o tym, jak
>ludzie Prezydenta "poprawiają" pisma Rządu - z poprawnych
>robią błędne:P
ty myslisz, ze Obama to w ogole przeczytal?
Co nie zmienia faktu, ze takich bledow sie nie powinno robic bo to obciach.
A Tusk tez sie wyglupil zapraszajac go na wizyte:D
smieszne. -
Łukasz K-12
Proponuje zamknięcie tematu ponieważ:
1. Anna fotyga od ponad dwóch miesięcy nie jest szefem kancelarii Prezydenta RP,
2. schodzi się na boczne tory pisząc o gafach i pomyłkach innych pracowników kancelarii a za moment znów zaczną wypływać "Włoszczowy", "małpy w czerwonym" i inne tego typu rzeczy. -
-
Tiwanick
>Gordon napisał
>ty myslisz, ze Obama to w ogole przeczytal?
>Co nie zmienia faktu, ze takich bledow sie nie powinno robic
>bo to obciach.
Chodzi o kwestię profesjonalizmu. Skoro studentów I roku Nauk Politycznych uczy się, że nie ma czegoś takiego jak "Stany Zjednoczone Ameryki Północnej" to pracownicy kancelarii prezydenta, ludzie zazwyczaj z wykształceniem akademickim nie powinni takich gaf strzelać.
>A Tusk tez sie wyglupil zapraszajac go na wizyte:D
>smieszne.
A czemu akurat śmieszne? Prezydenci i premierzy generalnie zapraszają się na wizyty. Tak to funkcjonuje w obiegu międzynarodowym. Nie mówię, by Obama pierwszą swą wizytę poświęcił Polsce, ale w pierwszym roku prezydentury mógłby nas odwiedzić. W końcu rzekomo jesteśmy 'najlepszym przyjacielem USA w Europie'.
-
Anonim
Nie jestem specem od stosunków międzynarodowych ale wydaje mi się USA obierze swoją tradycyjną politykę w srosunku do Europy czyli Francja, Niemcy i GB -
Anonim
Heh "politycy prezydenta"... do tego dochodzą kłamstwa w celu supremacji prezydenta Kownckiego, ktory pewnie nie pomyslal, ze jego slowa dotra do sztabu Obamy, no kilkadziesiat godzin temu plomienne wystapienie posla PiS o wyzszosci rasy białej nad czarną... matko... pytanie juz tylko brzmi: czy mu juz jestesmy skonczeni czy jeszcze nie za oceanem? (dzis MSZ probuje ratowac sytuacje wydajac dementi i sprostowania).
Kownacki za oklamanie opinii publicznej do dymisji. Przede wszystkim kompromituje prezydenta... a posel powinien miec z takiej sytuacji odbirany ten pieprzony immunitet...
ale faktem jest... tego co ostatnio zrobil Kurski, tego nie przebije nikt... :) a raczej :( -
Artur
-
Tiwanick
Podczepił się pod policyjny konwój, by szybciej jechać, a potem zatrzymał się dopiero na przygotowanej specjalnie dla niego blokadzie policyjnej. -
mat
powinien zaplacic za to, ze musieli ustawic blokade. a nie mowic, ze milo sie jechalo. -
Sebek
-
mat
-
Anonim
>mat napisał
>no chociaz tyle.
Przepraszam, ale to jest jedno wielkie (za kolokwializm) gówno. Za coś takiego ja poszedłbym siedzieć momentalnie, co najmniej takie same konsekwencje powinny spotkac Kurskiego. Ja w głębokim poważaniu, że gość spóźnił się na samolot. Jego problem, odebrac diete, pozbawić pensji, a po 3 nieobecnościach wypieprzyc na zbity .... i koniec. To sa konsekwencje. Pozostale to absurdalna groteska i smiesznosc. !!!
PS. Mat nie odnoś mojej wypowiedzi do siebie w żadnym wypadku. Chodzi mi tylko o same 500 zl "konsekwencji" jako takich. Pozdrawiam.
Sam immunitet powinien dotyczyc i owszem, ale tylko i wylacznie wolnosci wypowiedzi posla/sentara. nic wiecej. Nie ma zadnego racjonalengo powodu, dla ktorego mialby bronic przed odpowiedzialnoscia karna. Ale co za problem. Na drugi raz jak ktos spotka Kurksiego na swej drodze jadac smaochodem niech uwaza, bo wlasnie sie z nim pozegna. Zostanie zarekwirowany na poczet obrad Sejmu :/ -
__Karinka__
>Łukasz napisał
>>mat napisał
>>no chociaz tyle.
>
>Przepraszam, ale to jest jedno wielkie (za kolokwializm)
>gówno. Za coś takiego ja poszedłbym siedzieć
>momentalnie, co najmniej takie same konsekwencje powinny
>spotkac Kurskiego. Ja w głębokim poważaniu, że gość
>spóźnił się na samolot. Jego problem, odebrac diete,
>pozbawić pensji, a po 3 nieobecnościach wypieprzyc na
>zbity .... i koniec. To sa konsekwencje. Pozostale to
>absurdalna groteska i smiesznosc. !!!
>
>PS. Mat nie odnoś mojej wypowiedzi do siebie w żadnym
>wypadku. Chodzi mi tylko o same 500 zl "konsekwencji" jako
>takich. Pozdrawiam.
>
>Sam immunitet powinien dotyczyc i owszem, ale tylko i
>wylacznie wolnosci wypowiedzi posla/sentara. nic wiecej. Nie
>ma zadnego racjonalengo powodu, dla ktorego mialby bronic
>przed odpowiedzialnoscia karna. Ale co za problem. Na drugi
>raz jak ktos spotka Kurksiego na swej drodze jadac
>smaochodem niech uwaza, bo wlasnie sie z nim pozegna.
>Zostanie zarekwirowany na poczet obrad Sejmu :/
Nic dodać nic ująć. Bo on ma immunitet... heh. to niech dalej za***a a policja niech go ściga przez pół Polski. A co... komizm w polskiej polityce to chleb powszedni.; ] ech... szkoda słów i nerwów.
-
mat
jest to smieszna kara, ale juz lepsza taka niz zadna. spodziewalem sie, ze nic go po tym nie spotka.; ) -
ah+
"Szanowni goście, szanowni prezydenci, pani kanclerz. Szanowni państwo, zgromadzeni tutaj na tej sali... - tak zaczął przemówienie Lech Kaczyński , stojąc na placu Piłsudskiego w centrum Warszawy."
Czyżby kartki się pomyliły;)