-
Anonim
"Do tej pory telewizja zle lub w ogole nie przedstawiala poczynan premiera i prezydenta" - Urbańska wczoraj dla TVN24.
Z telewizji odszedl Durczok, Zaleska, a w ostatnich dniach Gawryluk, Ziemiec i jeden z najlepszych jej dziennikarzy - Jacek Karnowski.
Od dzis nie place abonamentu, nie widze potrzeby, by utrzymywac tube propagandowa PiSu. w ogole nie widze potrzeby istnienia jakiejkolwiek panstwowej stacji tv czy radiowej. PRLowski przezytek.
A tak na marginesie: dziennikarz, ktory nie ma sprecyzowanych pogladow politycznych jest niewiarygodny. Dziennikarz w reportazu ma prawo mowic co chce!!!. -
Harley Devil'sSon
>Łukasz napisał
>Od dzis nie place abonamentu, nie widze potrzeby, by
>utrzymywac tube propagandowa PiSu. w ogole nie widze
>potrzeby istnienia jakiejkolwiek panstwowej stacji tv czy
>radiowej. PRLowski przezytek.
Szybko się obudziłeś '-_-
-
Anonim
>Łukasz napisał
nstwowej stacji tv czy
>radiowej. PRLowski przezytek.
>
>A tak na marginesie: dziennikarz, ktory nie ma
>sprecyzowanych pogladow politycznych jest niewiarygodny.
>Dziennikarz w reportazu ma prawo mowic co chce!!!.
Dziennikarz musi mieć poglądy, inaczej jest jak masa z plasteliny którą można lepić jak się chce. Ale dziennikarz newsowy nie ma prawa ich ujawniać i przemycać w newsach, a z tym różnie bywa; ). Natomiast publicyści jak najbardziej powinni się do swoich poglądów przyznawać, ale ważne zeby przedstawiali też inne punkty widzenia.
-
Anonim
-
-
Anonim
Obudzilem sie asmodionie szybcie niz myslisz; )... ale to przelalo czare goryczy... to jak mowienie "od dzis beda jedynie sluszne Wiadomosci". -
Anonim
Wracając do tematu to normalne,że rządząca Partia chce przejąć TV.Tak było i będzie.Taka jest D***kracja.Od nas zależy czy będziemy to oglądać... -
Anonim
ale niestety nie od nas zależy, czy mamy płacić; ) tzn. oczywiście nie możemy, ale gorzej gdy będzie się nas za to karać; ) -
Anonim
-
Anonim
I to jest wlasnie w tym najciekawsze: nawet jesli nie zgadzam sie z tuba propagandowa RP, zwana TVP to musze na to jeszcze łożyć... gdzie tu sens?... po co w ogole publiczna tvp?... nie ma zadnych merytorycznych podstaw jej istnienia w obecnym kształcie... -
szymek
1. nowowybrany prezes Wildstein - zły
2. media publiczne - złe
3. Elżbieta Kruk - zła, bo znajoma prezydenta
po odwołaniu prezesa:
1. prezes był niezależny, była nadzieja na niezależne media
2. media były niezależne, stawały się coraz lepsze
3. E.K. skrytykowała decyzję podjętą ws Widlsteina
podsumowując, gdyby ktoś tydzień temu założył wątek o coraz bardziej niezależnych mediach publicznych, to zmieszno by go z błotem, a teraz wszyscy rozpisuja sie o ich rzekomej "cudowności", sytuacja przypomina mi tą po odwołaniu Sikorskiego.
to tyle jeżeli chodzi o hipokryzję. Samo odwołanie BW i odejścia dziennikarzy zdecydowanie mi się nie podobają -
hehe za Wildsteina miało się choć ticiutką nadzieję,że może TVP nie będzie reżimowa,a więc od wczoraj JUŻ oficjalnie jest:) co do Karnowskiego to jakoś go nie uważam za mistrza,bo oglądałam kiedyś jego rozmowę z Szczygło i jak ten nie odpowiadał na pytania bądź mówił coś niejasnego,to Karnowski ani nie naprowadzał ani się nie wgłębiał...cóż żadna z niego Monika Olejnik czy Tomasz Lis bis...jak w Dzienniku pisze i pisał w Newsweeku to też mnie powala ani powalał...choć jak odchodzą kolejni dziennikarze,to ja się zastanawiam nad kontynuacją płacenia abonamentu
-
Anonim
Madziu w Newsweeku pisal i pisze Michal Karnowski, moim zdaniem calkiem niezle... chyba sa po rodzinie... -
Anonim
-
>Łukasz napisał
>Madziu w Newsweeku pisal i pisze Michal Karnowski, moim
>zdaniem calkiem niezle... chyba sa po rodzinie...
ooo to ja nie wiedziałam:) właśnie przeczytałam,że to bracia bliźniacy:P ale czad obrodziło nas bliżniakami:D -
Anonim
A wiesz jak ja sie zlapalem?... powiedzial mi pewien gosc, ktorego kompletnie nie znalem, w pociagu... gdy czytalem Newsweeka :) -
#Mr.mgr Kris#
Wildstein 'odszedł' z tego samego powodu co Sikorski-był zbyt niezależny a niezależność to w IV RP cecha niepopularna.
PiS chce kontrolowac wszystko.To już nawet nie jest jakaś 'układowa histeria' tylko najpełniejsze stadium obsesji.Zaczyna się etap TVPiS który będzie niczym innym jak partyją tubą propagandową , niczym więcej.
-
Anonim
Co proponujesz jako alternatywe?Jakieś Partie?Ludzie?
P.S Też ich nie lubie ale w sejmie nie ma lepszej alternatywy dla nich.Cały sejm jest do d*** -
Cook
Zgadzam sie z wiekszoscia przedmowcow:
Z jednej strony - nagle okazalo sie, ze Wildstein byl 'fachowy, niezalezny' etc, mimo, ze jeszcze przedwczoraj byl 'slugusem kaczorow'! Podobnie jak wczesniej z Dornem, Sikorskim, Marcinkiewiczem.... To jest smieszne i dowodzi, iz ci, ktorzy takie poglady wyglaszaja nie maja zadnego kregoslupa swiatopogladaowego i jedynie powtarzaja zaslyszane/przeczytane gdzies opinie...
Z drugiej strony: odejscie Wildsteina to taki symboliczny koniec tzw.: "IV RP" i powrot do starej, klasycznej III RP. Czas kaczorow juz sie skonczyl w moim mniemaniu. Juz wiecej nie sa w stanie nic zrobic. A ze nie ma dla nich alternatywy sensownej to tez prawda. Choc sa beznadziejni, to i tak lepsi niz jakakolwiek inna sila w parlamencie, choc rzad Kaczorow jest zly, albo nawet bardzo zly, to i tak jest najlepszy jaki mielismy ( od czasow miedzywojnia btw... ). Gowniana sytuacja - dupokracja:) -
Cook
A jezeli chodzi o Wildsteina osobiscie - bardzo dobrze oceniam jego prace. Nie dazyl do jakiegos urojonego obiektywizmu ( co zawsze laczy sie z manipulacja na szeroka skale ) a po prostu do pluralizmu! I to jest najlepsze rozwiazanie - zwlaszcza dla prawicy, ktora, dzieki konfrontacji z lewica w mediach, jest w stanie ukazac wyzsza jakosc swoich tez i propozycji niz tych 'lewackich'. -
Anonim
"Z jednej strony - nagle okazalo sie, ze Wildstein byl 'fachowy, niezalezny' etc, mimo, ze jeszcze przedwczoraj byl 'slugusem kaczorow'! Podobnie jak wczesniej z Dornem, Sikorskim, Marcinkiewiczem.... To jest smieszne i dowodzi, iz ci, ktorzy takie poglady wyglaszaja nie maja zadnego kregoslupa swiatopogladaowego i jedynie powtarzaja zaslyszane/przeczytane gdzies opinie..." - osobiscie nie tesknie za Wildsteinem, ani za pozostalymi... oprocz Sikorkskiego. Szkoda mi ich natomiast jako ludzi, bo wlasni koledzy za niezaleznosc (niewazne, ze taki Marcinkiewicz mial 60% poparcie, nie wiem gdzie, ale podobno mial... i ktos go tam popieral) ich sprzedali ale i to nie jest najgorsze. Najgorsze jest to, ze PiS ma w d... obywateli, bo Kaczynskiemu po prostu cos nie podoba.
"Choc sa beznadziejni, to i tak lepsi niz jakakolwiek inna sila w parlamencie, choc rzad Kaczorow jest zly, albo nawet bardzo zly, to i tak jest najlepszy jaki mielismy ( od czasow miedzywojnia btw... ). Gowniana sytuacja - dupokracja:)" - haha... no co Ty?... patrzac obiektywnie dla mnie liczyl sie:
a) rzad Mazowieckiego - przestawienie gospodarki na nowe tory (dzis brakuje jak ja to nazywam "II terapii wstrzasowej Balcerowicza" wszystko liberalizujacej, ale to inny topic...),
b) rzad Bieleckiego - jeden z najbardziej progospodarczych (chccialbym go widziec dzis jako premiera),
c) rzad Buzka - zaskoczenie?... niekoniecznie, co prawda kontrowersyjny wybor i wiele bledow, ale i jednoczesnie rzad ktory faktycznie COS zrobil, lepiej lub gorzej, ale w generalnie dobrym kierunku, gdy inne (np. Millera) 4 liter w ogole nie ruszaly... - reforma oswiatowa, emerytalna, regionalna, zdrowotna i za to trzeba go pochwalic patrac obiektywnie.
Jesli mam byc obiektywny to musze przyznac, ze rzad Kaczynskiego zrobil dobry krok w kierunku (zreszta zawsze to bede popierac niezaleznie kto by rzadzil) w niszczeniu sieci powiazan starych komuchow, tyle ze KOMPLETNIE nie odpowiada mi i styl rzadzenia, styl traktowana wyborcow, ludzie przy wladzy, ktorzy mi/nam uwlaczaja, brak zajecia sie problemami priorytetowymi (czyt. liberalizacja gospodarki), zajmowanie sie i pieprzenie o socjalizmie spolecznym, etc...