-
Anonim
nie wiem czy tylko mi sie wydaje..ale mam wrazenie iz nasz szanowny premier dązy do ograniczenia kompetencji Trybunalu Konstytucyjnego. jego ostatnie komentarze sa dla mnie po prostu nie na miejscu. przeciez to jakas paranoja. jedna z niezaleznych instytucji w Polsce. co bedzie nastepne..?co o tym sądzicie? -
Pan Roszko
toretycznie nie powiedzial nic wprost, aczkolwiek powialo groza... kazdy moze miec swoje poglady, ale gdy chodzi o szefa rzadu, to juz troche nie na miejscu. ale nie ma obaw. polska jest jednak panstwem prawa, wiec "naszemu trybunalowi" nie grozi los, ktory spotkal "trybunal bialoruski"... -
danny
Premierowi (i nie tylko) wydaje się że jest Alfą i omegą, pępkiem świata i najmądzrzejszą osobą na tym świecie więc będzie gadał takie głupoty jeszcze baaaardzo długo -
Anonim
Prywatnie niech sobie mowi co chce, jak kazdy inny obywatel, ale nie JAKO PREMIER czyli konstytucyjnie umocowana wladza wykonawcza. NIE MA PRAWA publicznie podwazac zadnego wyroku TK, dlatego ze podkopuje autorytet sadu, co oczywiscie przenosi sie proporcjonalnie w dol...
PS. Prezydent do dzis nie przeprosil Wachowskiego za slowo "przestepca" mimo, ze wyrok zapadl po kilku apelacjach. Mi sameu sie wydaje (choc nie chce osadzac czlowieka), ze cos z Wachowskim jest nie tak (za duzo smetnych spraw wokol niego) ale nigdy nie byc skazany, wiec nikt go ie oze nazywac "przestepca". Prezydent powiedzial tylko "i tak go nie przeprosze". To ja tez moge miec w d... potencjalne wyroki sadowe?? -
-
#Mr.mgr Kris#
Zobaczycie TK obroni się sam.
Próba ograniczenia kompetencji tej bardzo ważnej demokratycznej intytucji skończy się fiaskiem.Jeśli chodzi o zachowanie premiera i prezydenta-w obydwu przypadkach widać jasno , że władza za mocno uderzyła im do głowy. -
Anonim
-
#Mr.mgr Kris#
>Łukasz napisał
>Krzysztofie nic nie zrobi, musialby zmienic Konstytucje III
>RP :/
Łukasz.
Pisząc , że TK obroni się sam miałem na myśli to , że ta konkretna instytucja jako taka cieszy się byt dużym zaufaniem społecznym , żeby jakakolwiek ekipa rządząca w jakikolwiek sposób ograniczyła jej kompetencje. -
Anonim
nie szkoda wam slow?? przeciez rzad III RP (sorry oni nazywaja sie IV RP... tacy sa sprytni!) ciagle wymysla cos idiotycznego gada jakies bzdury ktorych nie powinno sie sluchac... a juz napewno nie komentowac... ludzi skrajnych nie powinno dopuszczac sie do wladzy bo z tego nic dobrego nie wychodzi (przyklad komunizm.nacjonalizm)... -
Anonim
Hm hm! Ja to ujme tak. Taki Zoll to komuch i jest upolityczniony, ale krzywdy już nie zrobi :D W TK zawsze będą jakieś poglądy bo człowiek obiektywny nie istnieje, chyba że jest warzywem. Zachowanie Premiera jest dość zabawne, to fakt, ale trochę się z nim zgadzam - tylko w tej kwestii, że TK nie jest apolityczny. Tak czy siak TK niech wydaje orzeczenia na podstawie prawa i sumienia, bo dla prawnika to największy zaszczyt i niektórzy naprawdę to doceniają. Taki ktoś odrzucić swoje poglądy na rzecz konstytucyjnej uczciwości. -
Anonim
>Mariann napisała:
>przeciez rzad III RP (sorry oni
>nazywaja sie IV RP... tacy sa sprytni!)
my to nazywamy w pół do czwartej RP :D