Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

HMMMM co o tym sądzicie bo na pewno by sie na to stanowisko nadawał lecz ja osobiście chętnie bym go widział jako premiera gdy Tusk zostanie prezydentem bo zapewne nim będzie lecz szef nato też dobrze i tylko by Polacy znowu sie nie zawiedli jak to wiele razy już bywał jak np z generałem Gondorem .
  • MarcinK

Nie wiem wydawało mi się że szefem sojuszu powinien być ktoś bardziej odważny niz Sikorski który w Gruzji pilnował bunkra.. pewnie sprawdzał czy spełnia on wysokie Natowskie standardy...
  • mat

moglby dostac ta pozycje, wtedy napewno NATO bardziej interesowałoby sie Polska i cala Europa wsch.
  • Ebi mnie zdradził

Pewnie będzie się pilnie przysłuchiwał radom przyjaciół z Zachodu...
  • Anonim

>mat napisał
    >moglby dostac ta pozycje, wtedy napewno NATO bardziej
    >interesowałoby sie Polska i cala Europa wsch.

dokładnie :)

Plusy dla kraju , społeczeństwa, a poza tym jest to jeden z najlepszych i najbardziej charyzmatycznych polskicih polityków więc jak najbardziej się nadaje i powinien skorzystać z okazji
  • Łukasz K-12

>PEGAZ napisał
    >HMMMM co o tym sądzicie bo na pewno by sie na to stanowisko
    >nadawał lecz ja osobiście chętnie bym go widział jako
    >premiera gdy Tusk zostanie prezydentem bo zapewne nim
    >będzie

Odpukać i odpluć trzy razy przez lewe ramię aby tak się nie stało! Ale "obiektywne" media będą się dwoiły i troiły by tego dopiąć.

• Anonim

Jeszcze Kwaśniewski był brany pod uwagę lecz ostatnio mało sie o nim mówi
  • Siwy^^

Sikorski pozostanie w Polsce. Otóż opieram to na tezie, którą głoszę w "wybory prezydenckie w 2010".

Jeśli Tusk będzie siego chciał pozbyć nakłoni go do ubiegania się o fotel szefa NATO. Pod warunkiem, że ten będzie miał mocną pozycję w kraju.

Większe szanse ma Kwaśniewski, większy staż i zakres wiadomości. :)
  • Łukasz K-12

"Większe szanse ma Kwaśniewski, większy staż i zakres wiadomości. :)"

Hahahahaha jaki Kwaśniewski? Skąd ty w ogóle wziąłeś te informację? A może Mazowiecki i Wałęsa? To oznaczało by totalny upadek jakichkolwiek obyczajów naszego społeczeństwa i zwycięstwo "starej wiary" aparatczyków i PRL`owskiej nomenklatury. A Sikorski to o szefostwie w NATO może sobie jedynie pomarzyć. Na jego miejsce jest 100 lepszych. Nie wiem skąd w ogóle takie wielkie aj waj tym tematem poszła plota a hałastra podłapała.
  • Siwy^^

Czyż nie masz przypadkiem zbyt wygórowanego mniemania o sobie?
  • MPJ 78

Bądźmy szczerzy Sikorski ma takie same szanse na ta fuchę jak miał Kwaśniewski na sekretarza generalnego ONZ. Media u nas się na ten pomysł napalą, "autorytety" i "eksperci" przyklasną a skończy się to jak zwykle.
  • Siwy^^

Samo życie.; ]
  • m

jak widać nie tylko media 'u nas' ten temat rozdmuchują, bodajże wczoraj "The Economist" typował Sikorskiego jako najlepszego kandydata na szefa NATO; inne gazety i zagraniczne stacje również. poza tym analitycy zgodnie stwierdzili że Sikorski jest odpowiednim pretendentem na to stanowisko. więc coś w tym chyba musi być, nie?
  • Anonim

Chcą wybrać kogoś z tzw. "Europy Wschodniej". A że nikt z prawej strony się nie nadaje, to chcą nam (środkowym) podkraść najlepszego ministra. I będzie bieda, bo kto obejmie schedę po Radku? Są już plany, ale zdradzać nie będę, poszukajcie w internecie.

BTW: Nawet Jarosław K. jest zwolennikiem kandydatury Sikorskiego na stanowisko sekretarza. To już coś. :)
  • m

wydaje mi się, że plany są całkiem dobre, aczkolwiek nie mówi się zbyt głośno o tej osobie. co do pana Kaczyńskiego to chyba nie ma wyjścia, powiedział że poprze zarówno Sikorskiego jak i Kwaśniewskiego. gdyby tego nie zrobił - pogrążyłby się jeszcze bardziej...
  • Anonim

>m napisał
    >wydaje mi się, że plany są całkiem dobre, aczkolwiek nie
    >mówi się zbyt głośno o tej osobie. co do pana
    >Kaczyńskiego to chyba nie ma wyjścia, powiedział że
    >poprze zarówno Sikorskiego jak i Kwaśniewskiego. gdyby
    >tego nie zrobił - pogrążyłby się jeszcze bardziej...

Fakt, działanie na niekorzyść swojego kraju, brak poparcia promocji Polski jest głupotą. I jawnym politycznym samobójstwem.
  • Siwy^^

Cóż... Panu Jarosławowi K. będzie wygodniej, gdy Radko Sikorski będziesz Szefem NATO. Jeden ew. konkurent mniej.
  • Łukasz K-12

>Fakt, działanie na niekorzyść swojego kraju, brak
    >poparcia promocji Polski jest głupotą. I jawnym
    >politycznym samobójstwem.

"Jaka wizyta taki zamach" Czy ta wypowiedź (kierowana do całego społeczeństwa) kwalifikuję się pod działania i wypowiedzi na niekorzyść Polski?
  • Anonim

>5000$.... cash napisał
    >>Fakt, działanie na niekorzyść swojego kraju, brak
    >>poparcia promocji Polski jest głupotą. I jawnym
    >>politycznym samobójstwem.
    >
    >"Jaka wizyta taki zamach" Czy ta wypowiedź (kierowana do
    >całego społeczeństwa) kwalifikuję się pod działania i
    >wypowiedzi na niekorzyść Polski?

Ta wypowiedź kwalifikowała się na celną myśl miesiąca. Mały Piroman- Lech Kaczyński. Tak powinien dodać Komorowski.
  • Maciek.

No ale co prawda to prawda :)
  • 1
  • 2
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)