- 1
- 2
-
Echelon
http://niezalezna.pl/article/show/i...
na szczęście TVP sfilmowała to całe zdarzenie w czasie przemówienia Izraelskiego Premiera.
Sądzę , że pokojowa pikieta polskich zwolenników Wolnej Palestyny była niefortunna , nie powinni wchodzić na tego typu uroczystości, ale jak widać było stali z transparentem .
Mnie bulwersuje zachowanie tego Żyda , który podbiegł do pikietujących nie z zamiarem perswazji słownej ( może nie znał polskiego) tylko od razu doszło do rękoczynów.
Potem zbulwersowany byłem reakcją Prezydenta Poznania i wiceprezydenta , którzy mimo że widzieli że bił Żyd , pokrzyczeli na pikietujących a nie na Żyda.
W końcu chyba w Polsce obowiązuje polskie prawo a nie izraelskie i bić nie można , bo ktoś wystawia flage , czy transparent.
Ale jeszcze raz widać że prawo nie dotyczy wszystkich !!!
-
EBRU
no widzisz...
siedzisz gdzies tam i nieprawde rozsiewasz.
poznanska telewizja WTK rowniez nagrywala i pokazywala to wydarzenie.
Pan Prezydent Grobelny nie krzyczał na przedstawicieli Federacji Anarchistycznej, tylko probował rozdzielic szamocące sie strony (nie on jeden zresztą)
http://www.mmpoznan.pl/3016/2009/1/... -
Echelon
zaczynasz mnie wkurzać, widziałem to w TVP info wczoraj a , nie takie tylko zdjęcie w Twoim linku .
Grobelny wstał i udał sie 2 kroki w stronę pikiety w tym samym czasie Żyd odszedł w stronę krzeseł w środku sali.
-
EBRU
bardzo mi przykro, ze zaczynam Cie wkurzac, ale cóż nie mozna być lubianym przez wszystkich.
polecam czytanie ze zrozumieniem - pisalam o telewizji WTK, ktorej z duzym prawdopodobienstwem nie odbierasz, gdzie wyrazniej niz w tvp. info widac bylo niektore wydarzenia z UAM-u
a link dotyczy zupelnie innego portalu, podałam go jako uzupelnienie informacji (tak trudno to było zauważyć..?)
na pocieszenie moge Ci napisać Kociku, ze nie wkurzasz mnie wcale a wcale :) -
-
Echelon
zaczynasz mnie wkurzać, że piszesz że ja nieprawdę rozsiewam , zastanów się co piszesz i po co. w TVP info widziałem dokładnie z kamery ustawionej w środkowym rzędzie audytorium jak pikieta wyciąga transparent i stoi , w tym czasie Ambasador przemawia . Prawdopodobnie ktoś z pikiety coś krzyknął po hebrajsku , coś czego ja nie rozumie, bo to nie mój język....
w tym samym czasie kamera jedzie na wysokiego faceta o semickim wyglądzie z jarmułką na głowie , który z impetem rusza do pikietujących i wyrywa im transparent . potem pikietujący nie chcą oddać transparentu i szarpią go , a facet w jarmułce pierwszy uderza pięścią- to było widać ... -
EBRU
no i co wynika z twojego iscie piłko-nożnej-relacji, poza tym, ze nie widziales ujecia (ani relacji) z kamery innej niz tvp.info..?
(o czym wspominałam wcześniej)
wczoraj wieczorem ogladałam równiez wywiad z prezydentem grobelnym dotyczący tego wydarzenia... wyjasnial pewne rzeczy etc...
ale Ty na pewno znasz jedyną słuszną prawdę.
pe.es.
... a Ty nadal nie wzbudzasz we mnie emocji Kiciuś, negatywne wliczając. ; ) -
Echelon
Grobelnemu to raczej nie uwierzę . Ja rozumiem , że jako przedstawiciel władzy na tak oficjalnym spotkaniu , siedząc na audytorium słuchając Izraelskiego Ambasadora , nie zareagował właściwie do narodowości polskiej , że opieprzał brudasów ( anarchistów) a nie gościa który zaatakował. -
Termit
pojęcie ataku terrorystycznego rozszerza sie na niepokojącą skale po dzisiejszym zajściu; p -
Anonim
Widziałem ten materiał filmowy i byłem w szoku ! Normalni studenci stali grzecznie z boku z napisem coś o wolnej Palestynie a ten cham żydowski cham dosłownie z obłędem w oczach rzucił sie na nich z pięściami a ja tylko o k***a .
No cóż w sumie dobrze sie może i stało bo ten jeden osobnik pokazał tylko jaki cały naród żydowski jest naprawdę lecz nie dobrze że tak cicho o tym było .
I nie bójcie sie mówić źle na żydków bo czasem wręcz trzeba a to że ich dziadowie wycierpieli w czasie wojny nie sprawia że są uprzywilejowani bo Polacy według mnie bardziej wtedy dostali od losu a mimo to mięsza sie ich często z błotem , i krytyka wobec żyda nie znaczy że osoba która to robi jest antysemitą bo głupi jest ten kto tak twierdzi bo do tego trzeba no nieco więcej . -
Anonim
nie generalizujmy. oporów w zatrudnianiu Palestyńczyków nie mają. trzeba tylko im mówić jasno, że nie podoba nam się gdy zachowują się jak naziści... nawet jeśli to porównanie jest trochę nagięte. -
Anonim
I Palestyńczycy i żydzi są siebie warci bo jak by wyście sie czuli gdyby np codzienie z terytorium np litwy dokonywano oszczału Polski już nie wspominając od dzieciach żołnierzach których tam nie mało a z drugiej strony Izrael jest jak Niemcy podczas zaboru Polski ,po prostu bliski wschód to region gdzie są źli ludzie którzy by najchętniej widzieli płonąca europe
-
vuishfqehfeq
Można pokusić się o stwierdzenie, że ze strony demonstrujących to skandal, że w czasie uroczystości, gdzie odznacza się medalami tych, którzy ratowali cudze życie wystąpili z taką manifestacją. Z drugiej strony, zrobili szum - i o to przede wszystkim chodzi w demonstracjach, żeby ich zauważono.
Żydzi są kompletnie bezkarni w Polsce, my ciągle mamy jakieś głupie przeświadczenie, że należy im się rekompensata za to, co stało się podczas II wojny - co jest KOMPLETNĄ bzdurą. W mediach nikt głośno nie powie, że to, co dzieje się w Strefie Gazy, a także działania, a raczej ich brak, dużo znaczących krajów świata, czy instytucji to skandal. Kompletny brak SENSOWNYCH działań ze strony ONZ-u [pomijając bezsensowne, nic nie znaczące rezolucje, które "wszytko mogący" Izrael ma w dupie] to jakaś paranoja, o której też nikt przecież głośno nie powie! Z jakiej racji Izrael może sobie zażądać, aby media nie miały wstępu do Strefy Gazy? Nie, Polacy Żydów krytykować nie mogą. Patologia.
Tak samo Żydek, który pobił anarchistów okaże się niewinnym (pokrzywdzonym!) człowiekiem, pobitym przez złych buntowników. -
Anonim
jest gdzieś materiał video z tej uroczystości ?? chciałbym zobaczyć jak to naprawde wyglądało, bo między wyrwaniem komuś transparentu, a pobiciem jest jednak różnica...
jeśli doszło do pobicia, to ów "chamski żyd" powinien zostać stosownie ukarany, podobnie jak anarchiści, którzy jak zwykle bezmyślnie się wszędzie wpier*** a potem narzekają jacy to oni biedni -
Anonim
Jak patrze na to jak Żydzi sa wyszkoleni, to nie ulega watpliwosci ze Izrael sobie poradzi
http://bartoszweglarczyk.blox.pl/20...
-
Anonim
Basia - strona górujące w konflikcie praktycznie ZAWSZE nie chce wpuszczać mediów. To samo Rosja i Czeczenia, Darfur, Tybet... jakiekolwiek miejsce. Ja osobiście uważam, że Izrael ma prawo reagować, gdy chodzi o przeciwstawienie się siłom Hamasu, ale nie o to chodzi.
Absolutnie niedopuszczalne jest dla mnie protestowanie na tego typu uroczystościach, gdzie odznacza się pośmiertnie wielkich ludzi, pomagających niewinnemu dziecku. Są inne miejsca. Można zorganizować inną demonstrację. Nie tam.
Żałosne było też rzucenie się z pięściami na demonstrantów. -
Anonim
>Tajfun napisał
>jest gdzieś materiał video z tej uroczystości ??
>chciałbym zobaczyć jak to naprawde wyglądało, bo między
>wyrwaniem komuś transparentu, a pobiciem jest jednak
>różnica...
Ja to widziałem we wiadomościach i to było pobicie
-
Anonim
>PEGAZ napisał
>>Tajfun napisał
>>jest gdzieś materiał video z tej uroczystości ??
>>chciałbym zobaczyć jak to naprawde wyglądało, bo
>między
>>wyrwaniem komuś transparentu, a pobiciem jest jednak
>>różnica...
>Ja to widziałem we wiadomościach i to było pobicie
>
zgadza się.
http://www.youtube.com/watch?v=t_GS...
anarchistom pozostaje się cieszyć, że żyd nie znał krav magi :)
-
vuishfqehfeq
A wiecie, że ten Żyd nie został zatrzymany? :) Nie mogą ustalić, kto to był. a) Po bójce usiadł z powrotem na swoje miejsce b) każdy z obecnych, kto zajmował miejsce siedzące, dostał zaproszenie na tę uroczystość [sprawdzenie listy gości wystarczyłoby zatem] c) widać dokładnie jego twarz na filmiku.
Co ciekawe, przewodnicząca gminy żydowskiej powiedziała, że niestety nie ma pojęcia, kto to mógł być. :( Przykre i żałosne. -
Aisha
> A wiecie, że ten Żyd nie został zatrzymany? :) Nie mogą ustalić, kto to był. a) Po bójce usiadł z powrotem na swoje miejsce b) każdy z obecnych, kto zajmował miejsce siedzące, dostał zaproszenie na tę uroczystość [sprawdzenie listy gości wystarczyłoby zatem] c) widać dokładnie jego twarz na filmiku.
Co ciekawe, przewodnicząca gminy żydowskiej powiedziała, że niestety nie ma pojęcia, kto to mógł być. :( Przykre i żałosne.
Eee, z tego co wiem to bardzo dobrze wiadomo kto to był, podawano jego nazwisko nawet. Nie został zatrzymany, ponieważ nikt nie wniósł oskarżenia, więc z punktu widzenia prawa nic się nie wydarzyło. -
Anonim
- 1
- 2