-
Anonim
-
Anonim
jako pisowczyk :P nie wypada żebym źle mówił o p. fotydze dlatego powiem źle o czymś innym:)
byłem wczoraj na pl. piłsudskiego i się nie ucieszyłem była transmisja gorzkich żalów po czym o 21:37 zaczęły bić dzwony wszyscy uklęknęli po minucie gdy dzwony przestały bić wstali i .... i koniec. nawet barki w takim momencie nie puścili:/ ludzie rozglądali się i nie bardzo mogli uwierzyć że mają sobie już iść do domów:/
-
Hubercie jak to nie wypada? głosowałeś na nich,więc masz pełne prawo mówić co chcesz o Fotydze:) hmmm widzę po Twojej lakonicznej wypowiedzi,że chyba jednak nie jest ona najlepszym ministrem??
-
Mater
:) cięzko oceniać kogoś, kto nic nie mówi :) cos tam ostatnio bąkała, ale niewyraźnie...
poza tym nasz polityka zagraniczna pozostawia baaardzo wiele do życzenia - jakby rządzący chcieli pokazać, że w każdym aspekscie życia międzynarodowego będziemy szli pod prąd i że o każdej sprawie społeczności międzynarodowa będzie musiała głaskać po jajkach Polskę, bo wiadomo,że i tak będziemy na "nie".
Poza tym - nie jeżdzą na żadnę oficjalne, a co gorsze - nieoficjalne spotkania. Tam się rozmawia, podejmuje strategiczne decyzje, a Fotyga idzie w tym czasie na urlop... Żal. -
-
Anonim
>μαδζια napisała:
>Hubercie jak to nie wypada? głosowałeś na nich,więc masz
>pełne prawo mówić co chcesz o Fotydze:)
należę do forum młodych pis to coś więcej niż tylko głosować na pis -
>hubert sikorski napisał
>należę do forum młodych pis to coś więcej niż tylko
>głosować na pis
to tym bardziej masz pełne prawo oceniać ministrów "swojego" rządu:) -
Anonim
-
satan claus
Hubert konformista, albo raczej lojalista :P
To jest problem partyjniactwa w ogole, gra sie w druzynie, a nawet jak ktos gra nieczysto, albo nieudolnie, to lojalnosc nie pozwala na odwazniejsze ruchy... tia. Tylko na tym traci Polska.
Pod tym wzgledem akurat PO jest nieco inna, choc to sie tlumi, bo nie jest korzystne dla wynikow wyborczych, a temu wszystko jest w demokracji podporzadkowane.
Fotyga jest osoba, ktora ma odpowiedzie doswiadczenie, wiedze itd. tego nikt nie podwazy. Bylaby dobrym min. gdyby to wystarczalo, ale dyplomata musi miec jeszcze pewne cechy charakteru.
Najgorzej w poltyce sie dzieje i dzialo, kiedy sentymenty i emocje zastepowaly chlodne kalkulacje, wtedy traci kraj.
Szafowanie oportunizmem i wyzywanie poprzednikow od "czolgania sie" niajk ma sie do polityki wobec Stanow, ktora jest zwyczajnie nieskuteczna i wlasnie wasalna.
Ilekroc na EuroNews widze jakies spotkania MSZ`ow, czy inne uroczystosci, nawet kurtuazyjne, widze, jak rozni ministrowie szczerza sie do siebie, sciskaja, rozmawiaja, smieja itd. tylko jedna, jedyna Fotyga stoi z boku z zalozonymi rekami i mina obrazonej ksiazniczki... To niby o niczym konkretnym nie swiadczy, ale kurtuazja w dyplomacji jest tez istotnym czynnikiem.
Fotydze brakuje zwyczajnie wyczucia, kultury i nie buduje wokol siebie (i Polski, jaka reprezentuje) pozytywnego klimatu. Taka postawa rodzi nieufnosc i zwyczajnie kpiny...
Wstyd mi, ze taki czlowiek reprezentuje moj kraj i wystawia mu takie swiadectwo.
To nie jest jednak jedyna instytucja dbajaca o kontakty m-zy narodowe. Duza role spelnia tu prezydent i choc Lecha uwazam za duzo bardziej wywazonego i symaptycznego czlowieka, niz Jaroslawa, to do tej funkcji sie nie nadaje... Jes cichy, malomowny, niesmialy i nie zna jez. obcych (Tusk akurat tez, wiec zaden pod tym wzgledem nie bylby lepszy od drogiego). Co do wew. roli prezydenta, to juz wygladaloby to lepiej, gdyby nie... rodzina i partia, to kompletnie podwaza jego obiektywizm. -
Anonim
>satan claus napisał
>Hubert konformista, albo raczej lojalista :P
>To jest problem partyjniactwa w ogole, gra sie w druzynie, a
>nawet jak ktos gra nieczysto, albo nieudolnie, to lojalnosc
>nie pozwala na odwazniejsze ruchy... tia. Tylko na tym traci
>Polska.
wiesz jakoś nie bardzo mam możliwość zdymisjonowania fotygi a nie wypada mi organizować protestów anty rządowych;) ale obiecuje że jak zostanę premierem to dokonam przeglądu wszystkich resortów a w szczególności ministerstwo spraw zagranicznych -
satan claus
Hahaha,napewno;)
Tylko wyjasnij, czy FM PIS inwigiluje Twoje wypowiedzi, ze tak nie chcesz sie zle o Fotydze odzywac?
Chodzi tylko o Twoje zdanie na ten temat. Smialo, mozesz powiedziec co myslisz, moze komus to tez da do myslenia.
Nie doniose konradowi :P -
Anonim
nigdy nic nie wiadomo może ktoś zrobi notatkę z mojej wypowiedzi o fotydze i ta notatka stanie mi na drodze do kariery politycznej:|
nie chce mówić źle nie z tego względu że zostanę dyscyplinarnie wyrzucony ale dlatego że nie chce tworzyć złego wizerunku własnej partii oraz dostarczać argumentów moim przeciwnikom politycznym, na taki temat dyskutuje się raczej wewnątrz partii:P -
Anonim
>.::Konrad::. napisał
>Piszcie co sądzicie o pani Fotydze...
Panią Fotygę pięknie pariodiuje aktorka w "rozmowach w tłoku":P
-
satan claus
Oj Hubert, ten konformizm.... "kolesiostwo" hehehe
Zaczynasz naprawde wczuwac sie w role politykiera, a jak to zwykle bywa glowna troska to... kariera.
Pomyslec, ze kiedys niektorym chodzilo tez o wieksze rzeczy...ech.
Jesli masz argumenty, jakich nie znamy, a mowia o szkodliwosci Fotygi na tym stanowisku, to dla dobra kraju powinienes cos z tym zrobic. -
ORBITAL
hubercie... i to mi sie nie bardzo podoba. wg mnie ludzie dziela sie na madrych i glupich a nie na "z tej partii" albo " z tamtej partii". wiesz o co mi chodzi. dlatego ja krytykuje glupote ludzka niezaleznie od partii. i gdybysmy z tym walczyli, to na pewno bylo by lepsze, niz krytyka glupoty "przeciwnej" partii politycznej a brak krytycyzmu w stosunku do swojej. i takie zle , wg mnie mechanizmy juz wypracowuje sie i utrwala juz wsrod najmlodszych... takich jak ty - u progu kariery np. politycznej. a to jest zle. krytykowac trzeba glupote. bo glupota jest bezpartyjna. a twoja odmowa komentarza i otwarte przedstawienie motywow udzielenia "braku odpowiedzi" sa i tak wystarczajacym sygnalem dla nas wszystkich. i dla tych "od ciebie" i pozostalych. wiec i tak za duzo powiedziales :D ale skoro juz powiedziales, to nie owijaj w bawelne hahhaha. niektorzy sa tak samo cwani jak ty i doskonale sie w tym lapią. :D -
Anonim
>satan claus napisał
>Oj Hubert, ten konformizm.... "kolesiostwo" hehehe
widzisz ja cenie skuteczność i po wszystkich swoich działaniach oczekuje skuteczności, moge sie zbuntować i powiedzieć nie pani fotydze ale jakie to przyniesie efekty poza ożywieniem dyskusji na gronie? nie ma co ukrywać dziś w wyborach najważniejszy jest wizerunek nikt nie walczy o głosy ludzi myślących interesujących się polityką ale o głosy tych pozostałych i tam najważniejszy jest wizerunek, kaczyński to zrozumiał dlatego wygrał wybory cel uświęca środki
>Jesli masz argumenty, jakich nie znamy, a mowia o
>szkodliwosci Fotygi na tym stanowisku, to dla dobra kraju
>powinienes cos z tym zrobic.
tu nie chodzi o nowe argumenty tylko o nazwanie i odpowiednie opisanie tych ogólnie znanych dzisiaj polityka sprowadza się do paru mądrych zdań które wpadają ludziom w ucho
-
Anonim
>ORBITAL napisał
>hubercie... i to mi sie nie bardzo podoba. wg mnie ludzie
>dziela sie na madrych i glupich a nie na "z tej partii" albo
>" z tamtej partii". wiesz o co mi chodzi. dlatego ja
>krytykuje glupote ludzka niezaleznie od partii. i gdybysmy z
>tym walczyli, to na pewno bylo by lepsze, niz krytyka
>glupoty "przeciwnej" partii politycznej a brak krytycyzmu w
>stosunku do swojej.
czy dostał byś się do jakiejś partii gdybyś ją krytykował? co ja jakimś autorytetem jestem że jak powiem "fotyga nie nadaje sie na ministra" że wszyscy mi przyklasną? nie, trzeba umieć współpracować z tymi głupimi bo nie jest tak ze zawsze mądry wygrywa czasem ten głupi ma władze i dlatego przegrasz życie to nie jest 2+2=4 tu potrzeba sprytu:D
>wiec i tak za duzo powiedziales :D ale skoro
>juz powiedziales, to nie owijaj w bawelne hahhaha.
wiesz to ze negatywnie oceniam tą kobitke to nie powinno być wielkim zaskoczeniem dla ciebie bo prawde mówić nie znam za bardzo osoby która by pozytywnie ją oceniała
dlaczego tak mało jest młodych ludzi w polityce (wielkiej polityce) bo nie potrafią być cwani:P chcą zmienić cały świat i dopiero jak dorosną rozumieją że tu trzeba się dostosować
-
Anonim
>hubert sikorski napisał
bo prawde mówić nie
>znam za bardzo osoby która by pozytywnie ją oceniała
a ja znam, nawet dwie:PP
-
Anonim
>Monika napisała:
>>hubert sikorski napisał
>
> bo prawde mówić nie
>>znam za bardzo osoby która by pozytywnie ją oceniała
>
>a ja znam, nawet dwie:PP
oczywiście nie mówie tu o kolegach z FM PiS:P -
Anonim
-
satan claus
No to Hubercik, niezly wizerunek prawej i sprawiedliwej partii nam przedstawiasz.... kariera, skutecznosc, pragmatyzm, cel "uswieca" srodki... blablabla
To jest to, co odstrasza ludzi od wyborow i politykow. Az zaskoczony jestem, ze takie 'uklady' powstaja na tak wczesnym stadium tej choroby.
To ja proponuje wam wywieszac na bilboardach "cukier krzepi", albo "prawo i sprawiedliwosc", ladnie brzmia, mile dla ucha haselka. Tylko nazwanie tego madrymi zdaniami, jakies jest uwlaczajace intreligencji Polakow.
Precz z partyjniactwem !