-
Niewidzialna Ręka Rynku
Polacy są niezadowoleni z pracy rządu
64% Polaków źle ocenia pracę rządu. 49% uważa, że Donald Tusk źle wypełnia obowiązki premiera, a 70% ma negatywne zdanie o sposobie wywiązywania się przez Lecha Kaczyńskiego z obowiązków prezydenta - wynika z lutowego sondażu TNS OBOP.
Pozytywnie o działaniach gabinetu Donalda Tuska wypowiada się 28% badanych. Samego premiera dobrze ocenia 41% ankietowanych.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,ti...
o, czyżby słupki zaczęły spadać? -
Termit
pokaż mi polityka którego ludzie lubią; o
po jaką cholere coś tak prymitywnego jak sondaże wogóle może funkcjonować?! jeszcze lepsi ci co w nie wierzą;p -
Camilo Loco
Tez nie wiem czym sie tutaj zachwycac.
Odnosze wrazenie, ze NNR stal sie bardzo politycznie poprawny.; ))) -
Artur
Jeśli w kółko gada się o kryzysie to ludziska winią za to rząd. To bardzo ciekawe bo nawet opozycja tego nie robi ale taki naród. Co by się nie działo to wina (albo zasługa) władz centralnych jakby sami nie mieli wpływu na własne życie. -
-
Camilo Loco
Ale to rzad wywolal ten "kryzys". Z tymze amerykanski..
A "nasz" takze nie jest niewiniatkiem. -
To jest nieudolny rząd robiący wszystko pod publike. Z dnia na dzień coraz bardziej mnie wpieniają swoim populizmem i bezmyślnością.
-
Anonim
W ogole polska polityka ma sens zerowy. Przyszle wybory, dzieki kryzysowi wygra PiS. W PO nastapi rozłam. PiS skuma sie z SLD, czescia PO i bedzie jak bedzie. A nie bedzie rewelacyjnie.
Polacy byliby zadowoleni, gdyby w Polsce pojawil sie ktos na wzor Putina. Gdyby zaczeto pala tłuc homosiow, gdyby przestepcow wyslano do obozow koncentracyjnych(badz zaglady), gdyby menelom, i innym dziwacznym ludziom zabrano zasiłki. A ostatecznie przeprowadzono kampanie przeciwko Solidarnosic, udowodniono ze to prymitywna organziacja majaca na celu zło Polski, zlikwidowano zwiazki zawodowe - i zaprowadzonoby neopinochetyzm.
Wtedy Polacy mogliby odetchnac z ulga, a my bysmy mogli zamiast na polityce skupic sie na sporcie, kulturze, i tak dalej...Bo polityka byłaby wtedy piekna
tak bedzie
! -
Arktos
W polityce tego rządu chodzi tylko i wyłącznie o to żeby trwać... trwać wysoko w sondażach A cel jest jeden Prezydentura Donalda Tuska To są populiści Kiedy wszyscy mówili że kryzys jest rząd twierdził że że polski to nie dotyczy Nagle z dnia na dzień kryzys dotarł i oto spektakularne 20 mln zł oszczędności (swoją drogą to myślę że fikcyjne 20 mln) Z realną polityką sobie nie radzi ten rząd i wg mnie widać to gołym okiem No a to żeby być w miarę wysoko w sondażach to swego czasu nawet pan Lepper sobie radził więc to nie jest wielka sztuka A PO to specjaliści w tej dziedzinie Ciekawe tylko czy wytrzymają do tych wyborów -
Anonim
>Niewidzalna Ręka Rynku napisał
>Polacy są niezadowoleni z pracy rządu
>
>64% Polaków źle ocenia pracę rządu. 49% uważa, że
>Donald Tusk źle wypełnia obowiązki premiera, a 70% ma
>negatywne zdanie o sposobie wywiązywania się przez Lecha
>Kaczyńskiego z obowiązków prezydenta - wynika z lutowego
>sondażu TNS OBOP.
heh, a ja dziś czytałem wyniki sondażu na to, kogo polacy uważają za męża stanu. zwyciężył....Tusk :D
-
Anonim
>gloomy napisał
>W polityce tego rządu chodzi tylko i wyłącznie o to żeby
>trwać... trwać wysoko w sondażach A cel jest jeden
>Prezydentura Donalda Tuska To są populiści Kiedy wszyscy
>mówili że kryzys jest rząd twierdził że że polski to
>nie dotyczy Nagle z dnia na dzień kryzys dotarł i oto
>spektakularne 20 mln zł oszczędności (swoją drogą to
>myślę że fikcyjne 20 mln) Z realną polityką sobie nie
>radzi ten rząd i wg mnie widać to gołym okiem No a to
>żeby być w miarę wysoko w sondażach to swego czasu nawet
>pan Lepper sobie radził więc to nie jest wielka sztuka A
>PO to specjaliści w tej dziedzinie Ciekawe tylko czy
>wytrzymają do tych wyborów
a o przecinku słyszałeś ? -
Arktos
-
Anonim
"Najlepszym odzwierciedleniem jakości pracy rządu jest giełda"
Donald Tusk -
Camilo Loco
"Ostatnio odkryłem, że istnieje drugi najstarszy zawód świata oprócz prostytucji - jest nim polityka."
Ten, co miał świetnie teksty, ale się do nich nie stosował.
-
Jeśli się przejrzy sondaże to wygląda że cierpimy na narodową schizofrenię. Z jednej strony notowania rządu lecą na pysk, ale premiera już nie. Pogorszenie się wyników gospodarczych, kolejne afery i aferki w rządzie nie wpływają w magiczny sposób na ocenę partii rządzącej? W sondażach dla wp.pl PO zyskało ostatnio 11punktów%.
http://sondaz.wp.pl/?ticaid=17877
Mnie dziwi amplituda wahań, i czekam na wybory do parlamentu UE bo coś tu się nie zgadza. Albo PO wszystko może ujść bezkarnie albo ludzie pod wpływem nachalnej propagandy nie podają w sondażach prawdziwych preferencji. -
Artur
>MPJ 78 napisał
>Jeśli się przejrzy sondaże to wygląda że cierpimy na
>narodową schizofrenię. Z jednej strony notowania rządu
>lecą na pysk, ale premiera już nie. Pogorszenie się
>wyników gospodarczych, kolejne afery i aferki w rządzie
>nie wpływają w magiczny sposób na ocenę partii
>rządzącej? W sondażach dla wp.pl PO zyskało ostatnio
>11punktów%.
>
> http://sondaz.wp.pl/?ticaid=17877
Ja tam widzę 47% dla PO Gdzie ty masz 11? -
11 punktów % zyskało PO od poprzedniego sondażu dla wp.pl zresztą dałem linka, można sobie sprawdzić z 36% skoczyło do 47%. Co dziwne te wahnięcia w notowaniach PO są coraz większe a skoki dość nielogiczne
-
Anonim
poparcie dla PO to fenomen.
Teraz im pewnie jeszcze wzrosnie bo zaczynają starą śpiewkę dla głupiej gawiedzi: to wszystko wina pisu:) Kryzys jest winą pisu bo nie wprowadzili Polski do erm2. itd. -
Artur
>MPJ 78 napisał
>11 punktów % zyskało PO od poprzedniego sondażu dla wp.pl
>zresztą dałem linka, można sobie sprawdzić z 36%
>skoczyło do 47%. Co dziwne te wahnięcia w notowaniach PO
>są coraz większe a skoki dość nielogiczne
ok źle zrozumiałem :) -
Raczej to wygląda tak że co jakiś czas Polacy okazują coraz większe niezadowolenie z wyników rządu, potem następuje akcja propagandowo PRowska pod hasłem PiS = samo zło, mohery ciemnogród. Więc przezornie ankieterom mówią że kochają PO do następnego razu aż się wkurzą. Na miejscu PO bałbym się tych skoków poparcia.
-
Echelon
dużo podróżuje po Polsce , ludzie są wściekli na ten rząd , ale charakterystyczne jest miejsce pracy ankietowanego i jego stosunek do rządu
1. urzędnicy różnych szczebli raczej popierają rząd
2. pracownicy najemni - totalnie krytykują
3 . biznesmeni sa podzielenie , jeszcze 20 % popiera
4. rolnicy są podzieleni jeszcze 25 % popiera
najbardziej podzieleni sa studenci , którzy kase mają w 80 % od swoich starych