Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Halka

politycy myślą tylko o sobie a nie o ludziach mieszkających w Polsce...
  • Anonim

Wskaż mi w historii Polski (wolnej) gdzie polityk kierował się dobrem obywateli?
  • :]

>Halka napisała:
    >co myślicie o naszych politykach...

lepiej nie myśleć o nich.........
  • EBRU

tak tak
    wszyscy kurwy i złodzieje
    LOL

odpowiem Ci, jeśli Ty wcześniej odpowiesz mi na pytanie:
    co sądzisz o wszystkich noszących spódniczki w naszym kraju?

słowem - parlamentarzystu jest 460 + 100
    a Ty wrzucilas wszystkim do jednego worka, 560 identycznych ludzi: z podobnymi motywacjami, doświadczeniem, celami, etc.
    <ściana>

jak narazie niczego takeigo nienapisałem to twoja własna nad interpretacja mojego zdania...........
    a jeżeli miałbym dookreślić moje zdanie na ten temat powiedział bym że zastanawianie sie nad obecnymi politykami ich osobami i działalnością to strata czasu, ponieważ wiekszość ich osobistej działalności jest poświęcona walce o władze, co sie przejawia z rzucaniu inwektyw i ciągłym krytykowaniu przeciwników politycznych, to żenada.......
    o wiele ciekawsze są kierunki w polityce i próby rozwiązania określonych problemów, to jest o wiele bardzie konstruktywne rozwijające dla człowieka interesującego sie polityką, światem

• Anonim

>EBRU napisała:
    >tak tak
    >wszyscy kurwy i złodzieje
    >LOL
    >
    >odpowiem Ci, jeśli Ty wcześniej odpowiesz mi na pytanie:
    >co sądzisz o wszystkich noszących spódniczki w naszym
    >kraju?
    >
    >słowem - parlamentarzystu jest 460 + 100
    >a Ty wrzucilas wszystkim do jednego worka, 560 identycznych
    >ludzi: z podobnymi motywacjami, doświadczeniem, celami,
    >etc.
    ><ściana>

Zastanawia mnie bo co ktoś używa interpunkcji, jak i tak nie zachowuje poprawnej budowy zdania.
    Plus stosuje skróty z komunikatorów w dyskusji na forum.

Internet szkodzi.
  • MPJ 78

Tylko z tym rozwiązywaniem problemów jest właśnie kłopot
    - jedni biorą się za to z zakasanymi rękawami i delikatnością słonia w składzie porcelany

- inni uważają że wszystko się samo zrobi, i najlepiej nie robić nic a będzie super

- są i tacy którzy reprezentują pogląd iż wystarczy wbić się w dobry gajer i mieć dobry bajer by przekonać ludzi że problemu nie ma

Do tego kociokwik w szyldach np
    - partia ponoć liberalna - ustami swoich ministrów gani poprzedników za obniżki podatków i kosztów pracy. I szykuje się do ich podnoszenia.

- partia solidarna i sprawiedliwa - ma sporo wspólnego z socjalizmem, a w koalicjantów brała nawet tych którzy mieli silny sentyment do PRL oraz będących z prawem na bakier. Inna sprawa że kiedy próbował jednak trzymać standardy to posadziła koalicjantów

- partia lewicowa/socjalistyczną - totalnie olewa robotników, za to umizguje się salonowym kanapom

- partia niezadowolonych z trybunem ludowym - w zasadzie zrzeszała szemrany biznes a trybun jeździ Porsche

- partia ludowa - tak nie bardzo dba o lud za to świetnie o krewnych i znajomych

- partia konserwatywno-liberalna - zagoniła się tak daleko w prawo że niektóre pomysły głoszone przez jej zwolenników nawet na tych forach przypominają rozwiązania stricto komunistyczne (via prawo patentowe patentowe)

- są jeszcze jacyś "ekolodzy" wyszukujący zagrożone gatunki w tych punktach dużych miast gdzie mają powstać np supermarkety, i błyskawicznie zmieniający zdanie o szkodliwości inwestycji jeśli dostaną w łapę, partia kobiet ignorowana przez kobiety, itd
  • Anonim

>MPJ 78 napisał
    >- partia lewicowa/socjalistyczną - totalnie olewa
    >robotników, za to umizguje się salonowym kanapom

Ciekawy tok rozumowania. Idąc nim to można zapodać teorię, że prawica to zakłamane bydło, które nigdy nie posiadało własnej inicjatywy i kłaniali się innym mocarstwom albo tym co więcej dawali im.
  • Newcio

>OH napisał
    >>MPJ 78 napisał
    >>- partia lewicowa/socjalistyczną - totalnie olewa
    >>robotników, za to umizguje się salonowym kanapom
    >
    >Ciekawy tok rozumowania. Idąc nim to można zapodać
    >teorię, że prawica to zakłamane bydło, które nigdy nie
    >posiadało własnej inicjatywy i kłaniali się innym
    >mocarstwom albo tym co więcej dawali im.

Przecież przy "prawicy" zostało też wskazane jej zaprzeczenie. Chyba nie zrozumiałeś.

Btw prawica to chyba nie jest to co myślisz, jeżeli już to źle pojęta.
  • Anonim

Jeśli dla Ciebie przykład np Dmowski jest źle pojęty to nie ciągnę dyskusji. Bo to smutne.
  • Anonim

Ja tylko gwoli ścisłości. Głównym celem partii politycznej jest przejęcie władzy i jej utrzymanie. Dlatego wszelkiego rodzaju argumenty w stylu: "myślą tylko o rządzeniu", są dla mnie całkowicie zabawne.
  • MPJ 78

OH co do lewicy to co takiego lewicowego czy socjalistycznego zaproponowało na kryzys robotnikom którzy powinni być jej naturalnym elektoratem przedstawiciele SLD? Bo ja nie słyszałem o niczym takim: ani słowa o tworzeniu spółdzielni pracowniczych, ani słowa o samopomocy, ani słowa o zasiłkach. Za to emerytury pomostowe aut. Stawiam browara że żaden z obecnych liderów SLD i SDPL nigdy w życiu nie przeczytał "Kapitału" Marksa.

Co do nadskakiwania kanapie salonu:
    - antyklerykalność
    - walka o przywileje mniejszości które z elektoratem robotniczym specjalnie dużo wspólnego nie mają
    - próbowanie pogrywania aborcją który to temat ludzi nudzi, a nakręca może trochę lewicujących feministek i trochę mocno wierzących sympatyków RM, a resztę ludzisków to wali.

Nie twierdze że polska prawica czy liberałowie bardziej trzymają się haseł ze sztandarów i o tym wspomniałem.
  • Anonim

Wiesz tak wytykasz, a może porozmawiamy o PiS. Np o Kaczyńskich, czyli wazelina do Amerykanów? Patrz, tak o tarcze walczyli a Tu ich ukochany kraj dogadał się z Rosją i znowu nas olali.
    Nie ma co wytykać SLD, skoro PiS zachowuje się jak PZPR.

>BRT napisał
    >Ja tylko gwoli ścisłości. Głównym celem partii
    >politycznej jest przejęcie władzy i jej utrzymanie.
    >Dlatego wszelkiego rodzaju argumenty w stylu: "myślą tylko
    >o rządzeniu", są dla mnie całkowicie zabawne.

ta władze mozna w rózny sposób przejmowac i utrzymywac niekoniecznie rzucajac mięchem na przeciwników politycznych a wykazując sie rzetelnościa i madroscia, sam bym na taka partie głosował jak by była jak niem to co poradzić
  • Newcio

>OH napisał
    >Wiesz tak wytykasz, a może porozmawiamy o PiS. Np o
    >Kaczyńskich, czyli wazelina do Amerykanów? Patrz, tak o
    >tarcze walczyli a Tu ich ukochany kraj dogadał się z
    >Rosją i znowu nas olali.
    >Nie ma co wytykać SLD, skoro PiS zachowuje się jak PZPR.

Heh czyli zakładasz, że kolega jest z PiS. Może i nawet, ale jaki cel mają takie gadki , albo mówienie o prawicy w odniesieniu do Dmowskiego. Trochę się zmieniło w Polsce od wojny...
  • MPJ 78

Owszem była wazelina w temacie tarczy, bo liczono że odpalą po preferencyjnych cenach nam Patrioty (nasze obecne rakiety plot są tak stare że nawet Rosjanie wycofali je u siebie). Niestety amerykanie są niepoważni i i bredzą coś o jednej baterii patriotów za resztę zaś chcą 3 razy więcej niż płaci np Korea Południowa.

Warto więc było by teraz olać amerykanów pogadać sobie o strategicznym partnerstwie i kupić francuski system MBDA z rakietami Aster. Jak jankesi dostana po kieszeni to na przyszłość będą bardziej skłonni do współpracy.
  • Echelon

są politycy , co myślą tylko o korycie : Kwaśniewski, Miller , Belka, Schetyna, Palikot, Szejnfeld , Mordasewicz, Hausner, Steinhoff , Pater, Handke, Kleiber , Cytrycki, Eysmont

są też prawdziwi zapracowani polskoentuzjaści : bracia Kaczyńscy , Tusk , Olejniczak, Pawlak, Jurek, Janowski, Pałubicki

jest lekko zachwiana równowaga
  • .

Kazdy nowo wybrany rzad przynosi, a raczej zapowiada entuzjastyczna wizje przyszlosci i dzielnych i madrych politykow. Jednak... jakos nie trzyma sie to 'kupy' -.-

Czy zauwazyliscie, ze partia, ktora wygrywa wybory na koniec okazuje sie klapa ?
  • Ag:* !

>Against 1984 Orwell's World napisał
    >są politycy , co myślą tylko o korycie : Kwaśniewski,
    >Miller , Belka, Schetyna, Palikot, Szejnfeld , Mordasewicz,
    >Hausner, Steinhoff , Pater, Handke, Kleiber , Cytrycki,
    >Eysmont
    >
    >
    >są też prawdziwi zapracowani polskoentuzjaści : bracia
    >Kaczyńscy , Tusk , Olejniczak, Pawlak, Jurek, Janowski,
    >Pałubicki
    >
    >jest lekko zachwiana równowaga

tylko szkoda ze Ci entuzjasci zwalczaja i sa przeciw sobie -np Kaczyńscy i Tusk . Takie wewnetrzne spory nie wplywaja dobrze na kraj , polityke i postrzeganie PL przez inne kraje .
  • Bartosz

Moim idolem jest Chlebowski "tak tak , prace trwają mamy projekty"-(odpowiedz na każde pytanie)

Skąd oni go wytrzasneli?
  • 1
  • 2
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)