-
«TOM
Jak dobrze rozumiem miasto podpisało umowę ,która się właśnie skończyła?Wkracza więc komornik.Protest jest zupełnie bezsensowny?
Na TVN Warszawa leci transmisja z tego.Prezes KDT bandę rzucającą kamieniami i po prostu wandali nazwał niewinnymi ludźmi,czuje się zbulwersowany agresja policji.Żałosne -
крудж
Umowa dzierżawy skonczyła sie z dniem 1 stycznia, wiec toczy sie tu walka o swoje prawa, ale w tym przypadku są to o prawa miasta do swojego terenu. Moim zdaniem i tak bylo za duzo pobłażliwości ze strony miasta. -
Red Innocence!
Tak naprawdę za czasów PIS była podpisana umowa tak od niechcenia i jest dosyć nei korzysta dla miasta stołecznego Warszawy.Na szczęście przyszły rządy kobiety,która zrobiła moim zdaniem już porządek nie tylko z KDT. Na tvn 24 jest bardzo interesujący program tez pokazują na żywo lecz jeden z reporterów miał starcie z człowiekiem który się bulwersował że wszyscy kłamią,gdyż pół Warszawy przyszło pomóc handlowcom KDT jak dla mnie absurd z tego co widzę to ttylko po to nie którzy przyszli by się podrażnić z dobrze jak na razie radzącą sobie policją(aczkolwiek zawsze coś do poprawienia się znajdzie) -
Łukasz.G
w pełni się zgadzam. KDT już dawno powinno zniknąć. już Kaczyński przedłużał im umowę tylko dla świętego spokoju (i poparcia). a taka 'hala' to wstyd w środku europejskiej stolicy. a kupcy się tam zasiedzieli i myśleli że zawsze tak będzie, tylko odraczanie i odraczanie. a ci rodzice który zabrali tam swoje dzieci powinni mieć postawione zarzuty. przecież to skrajna nieodpowiedzialność. a kupcom miasto proponowało inne miejscówki, może nie takie dobre, bo w sumie w Warszawie nie ma lepszych niż plac Defilad, ale wg mnie miejsce przy Hali Mirowskiej nie jest dużo gorsze. a teraz ci który do końca się nie dogadali nie dość że nic nie dostaną to jeszcze będą musiały zapłacić. i bardzo dobrze. i tu chcę pogratulować Pani Gronkiewicz-Waltz za odważne działania. nie tylko w sprawie KDT, ale także Bogdan-Car przy węźle Marsa czy domu Gmurków na Bemowie. -
-
Łukasz.G
a na TVN 24 jest już program o rasistach na stadionach. czy to prawda że przy KDT jest jedna ofiara śmiertelna? jeden z reporterów TVN Warszawa tak powiedział ale to wiadomość 'z tłumu'? -
крудж
taka plotka sie rozeszla, jednak moim zdaniem to bzdura, bo juz by o tym wszedzie trabili -
Red Innocence!
Na pewno plotka,albo przekręcenie czegoś.Mnie osobiście jest szkoda ludzi,którzy nie wiedzą co robią bo działają pod wpływem innych. -
cannabinol
a ja wcale się nie dziwię kupcom, którzy wygonienie z centrum stolicy na jakieśbliżej nieokreślone miejsca traktują jako zamach na ich pracę.
nie dziwię się też agresji, bo w naszym kochanym kraju chyba tylko w ten sposób można w ogóle cokolwiek o sobie powiedzieć. gdyby nie ten młyn, 99% z nas nie miałoby pojęcia o problemie KDT.
wszelkie polskie władze wszelkie swoje decyzje podejmują, mając tzw. społeczeństwo w najgłębszym poważaniu. ważne są bilanse, wyniki, no i oczywiście wskaźniki poparcia.
do furii też doprowadza mnie z góry narzucony przez publikatory podział na tych dobrych i tych złych. czy ktokolwiek jest mi w stanie podać jakikolwiek argument kupców przeciwko likwidacji ich hali? pewnie nie. zastanówmy się tylko, czy przyczyną tego jest to, że kupcy nie mają żadnych argumentów? czy też, że wszyscy na ich argumenty zupełnie zlali, nie przedstawiając ich w ogóle?
bo a nuż społeczeństwo, mając starcie argumentów z argumentami, opowie się nie po tej stronie co trzeba... -
Anonim
Relacje kupców są sprzeczne, nie posiadają żadnej spójności. Przedstawiciel kupców tłumaczy przed kamerami, że dzieci obecne w hali były tam z konieczności, ponieważ nie było komu się nimi opiekować. Chwilę wcześniej jedna z pań krzyczy, że jej dziecko protestuje razem z nią. Nikt mi nie powie, że nie można nabrać podejrzeń co do prawdomówności kupców, którzy notabene od dawien dawna świadomie łamią obowiązujące prawo. Dura lex sed lex. Mieli niejedną okazję do zrehabilitowania się i podjęcia polubownej możliwości rozwiązania problemu.
Dlaczego kupcy nie respektują wyroku niezawisłego sądu, a oczekują uszanowania własnych żądań?
-
Łukasz.G
>cannabinol napisał
>a ja wcale się nie dziwię kupcom, którzy wygonienie z
>centrum stolicy na jakieśbliżej nieokreślone miejsca
>traktują jako zamach na ich pracę.
nie jakieś nie określone miejsca a konkretnie przedstawioną listę możliwych miejsc.
a argument mają jeden: bo my tak chcemy. w sumie każdy chciałby mieć taką działkę w takim miejscu.
a tak trochę poza tematem czy ta działka obok kdt w pobliżu skrzyżowania Marszałkowskiej z Świętokrzyską nie jest czyjś prywatny? bo wydawało mi się znalazł się właściciel?
>gdyby nie ten młyn, 99% z nas nie miałoby pojęcia o problemie KDT.
bo dotyczy to GŁÓWNIE warszawiaków. -
Anonim
> крудж napisał
>Umowa dzierżawy skonczyła sie z dniem 1 stycznia, wiec
>toczy sie tu walka o swoje prawa, ale w tym przypadku są to
>o prawa miasta do swojego terenu. Moim zdaniem i tak bylo za
>duzo pobłażliwości ze strony miasta.
Dokladnie, wejsc policja i zrobic porzadek. Jest wyrok, byla mediacja teraz czas pałek!... prawo jest swietne, a juz szczegolnie wlasnosci. Nasza chora polska mentalnosc jest zenujaca. Wszyscy uwazaja, ze wszystko sie im nalezy - nic sie nikomu nie nalezy. -
Termit
Kolejni fani komunizmu o których kolejne ekipy rządzące dbały tylko dla głosów. Gdyby mieli troche oleju w głowie już 10 lat temu znaleźliby sobie dobrą inną lokalizacje zamiast tkwić w tym samym miejscu i tracic coraz więcej pieniędzy na komorne.
Co to za kupcy którzy nie potrafią zadbać o własne interesy? -
Termit
troche sie zagalopowałem z tymi 10 latami bo to tyle istnieją te hale; p ale dla mnie to były tam od zawsze.
anyway
http://www.tvn24.pl/-1,1610786,0,1,...
polecam wszystkei wideo i okrzyki w strone policji tudzież ochrony "GESTAPO!" jeden mądry z poparzonym ryjem powiedział nawet że jest gorzej; /
Widział kurwa jeden z drugim co to gestapo. Jeszcze przyniesli niewinne małe dziecko na rozróbe? kto tak robi? wymarzyło sie że będą posiadać duzy teren w samym centrum miasta za darmo. -
AntyPO
są ponad prawem, sąd swoje oni swoje, Policja już dawno powinna była ich stamtąd usunąć, jak nie da rady po dobroci to siłą. -
:]
a mi przypomina się właśnie treść ksiązki ''czas wrzeszczących staruszków'' gdzie ziemkiewicz twierdzi że podstawowy problem naszych obecnych polityków (po pis) jest brak umiejentnosci negocjacji i dochodzenia do kompromisów przez co wszystko za co łapia sie dzisiejsi politycy kończy sie konfliktem
Głosowałem na PO w poprzednich wyborach ale w nastepnych wyborach juz tego nie zrobie gdyz dla mnie dobry polityk to taki który znajduje rozwiązania na problemy takie by ''wilk był syty i owca cała'' a nie stosował rozwiązania siłowe
-
Łukasz.G
>:| napisał
>Głosowałem na PO w poprzednich wyborach ale w nastepnych
>wyborach juz tego nie zrobie gdyz dla mnie dobry polityk to
>taki który znajduje rozwiązania na problemy takie by
>''wilk był syty i owca cała'' a nie stosował rozwiązania
>siłowe
dobrze. powiedz mi tylko jakie to chociaż w ogólnym zarysie rozwiązanie. hala zostać nie może bo miejsce jest potrzebne na metro, kupcy wynieść się nie chcą, bo nie, a mają różne propozycje, więc co? -
Współczuję tym ludziom, ale dziwię się, że nie zadziałała prokuratora. Z prawnego punktu widzenia protestujacy dopuścili sie kilku przestępstw.
-
>Łukasz.G napisał
>>:| napisał
>
>>Głosowałem na PO w poprzednich wyborach ale w nastepnych
>>wyborach juz tego nie zrobie gdyz dla mnie dobry polityk
>to
>>taki który znajduje rozwiązania na problemy takie by
>>''wilk był syty i owca cała'' a nie stosował
>rozwiązania
>>siłowe
>
>
>dobrze. powiedz mi tylko jakie to chociaż w ogólnym
>zarysie rozwiązanie. hala zostać nie może bo miejsce jest
>potrzebne na metro, kupcy wynieść się nie chcą, bo nie,
>a mają różne propozycje, więc co?
cuz nie uwazam się za wybitnego polityka wiec takiego rozwiązania ja nie znam; )
jednak dobry polityk umiał by to rozwiązanie znaleść, wystarczy spojżec jak np. kwaśniewski rozwiązał problemy na ukrainie w 2003 choć sytułacja była inna to jednak grodziło rozlewem krwi!!! i do tego nie doszło dzieki dyplomacji mediacji!!!!!
skora władza od lat wiedziała o problemie z kupcami to dlaczego nie mogła pomuc, zainwestowac w budowe nowej siedziby dla kupców? dlatego tej zastępczej siedziby nie ma?
-
teraz to padłem. Kwaśniewski rozwiązał problemy na ukrainie xD Normalnie pomniki może powinni mu stawiać? Kuczma nie walczył z rewolucjonistami, bo był mądry, liczył, że kiedys, może w bliskiej przyszłości jego klika wróci do koryta, co w sumie jest bardzo prawdopodobne. Podobnie u nas Jaruzelski uczynił widząc jaka klapa było posyłanie na własnych obywateli żolnierzy i czołgów.
-
>Demiurg napisał
>teraz to padłem. Kwaśniewski rozwiązał problemy na
>ukrainie xD Normalnie pomniki może powinni mu stawiać?
oddanie w ręce donbasu kilku hut w polsce było chyba niewielką ceną za polityczne uregulowanie problemów na ukrainie jak i uzaleznienia i umozliwienia wschodnio ukrajńcom chandlu od europy (marchewka) i zarazem (kija) skazania ich na scisłą zalezność od mafijnego rynku rosji
co najdziwniejsze wszyscy komentatorzy polityczni jak i nasz wielce konfliktowy prezydent kaczor go pochwilił za to!!!!!! jedynie za to!!!!!!!