-
Anonim
unik? to ty caly czas unikasz odpowiedzi a doczytac sie najwyrazniej nie potrafisz tego co napisze
nie mam zamiaru pisac jakiemus debilowi w kolko to samo z nadzieja ze moze kiedys cos piate przez dziesiate z tego zrozumie
napisalem ze Łosie to latające zapalniczki byly - cisza
uczynilem sugestię abys sprawdzil zapasy mobilizacyjne bomb wszystkich wagomiarow i jaki z nich byl uzywany do bombardowan w 39 - cisza
idz sie facet lecz , moze jeszcze nie jest za pozno, w co watpie -
Opracowania z jakimi miałem do czynienia nie potwierdzają tezy o tym że Łosie zapalały się łatwiej od jakiegokolwiek innego naszego samolotu z 1939 sam sobie to wymyśliłeś i jesteś pewnie bardzo dumny ze swojego wkładu w naukę. Pewnie piszesz do braku samouszczelniających się zbiorników paliwa tyle że w 1939 to był raczej standard niż wyjątek.
No tak znów czepiasz się szczegółów bo na wyposażeniu Łosi były bomby nie 100 kg tylko 110,86 kg.
Radził bym tez unikać sadzenia debilami bo chamstwa dalej tolerować nie będę.
-
Anonim
>MPJ 78 napisał
>Opracowania z jakimi miałem do czynienia nie potwierdzają
>tezy o tym że Łosie zapalały się łatwiej od
>jakiegokolwiek innego naszego samolotu z 1939 sam sobie to
>wymyśliłeś i jesteś pewnie bardzo dumny ze swojego
>wkładu w naukę. Pewnie piszesz do braku
>samouszczelniających się zbiorników paliwa tyle że w
>1939 to był raczej standard niż wyjątek.
>
>No tak znów czepiasz się szczegółów bo na wyposażeniu
>Łosi były bomby nie 100 kg tylko 110,86 kg.
>
>Radził bym tez unikać sadzenia debilami bo chamstwa dalej
>tolerować nie będę.
>
z calym szacunkiem ale niestety sam z siebie debila robisz i nie jest to odosobniona opinia
radze wiec zaczac czytac cos innego niz tygryski, w innych opracowaniach bez trudnu mozna znalezc informacje o wyjatkowej wrecz podatnosci Łosi na zapalenie. Karasie juz sie tak latwo nie palily
co do bomb to uzywano 50 kg i "myszki" -
Ta co ty mi nie powiesz o tych 50 kilówkach
"Ogółem w trakcie kampanii wrześniowej dywizjony bojowe wykonały 135 samolotozadań, z czego 25 czysto rozpoznawczych[15]. Zrzucono 119 ton bomb, prawdopodobnie były to bomby Ż-31 o wagomiarze 110 kg"
http://pl.wikipedia.org/wiki/PZL.37...
Oraz
"Widziałem zdenerwowanego do przesady obs. Który mówiąc nawiasem trząsł się, a głos miał płaczący. Czyżby przeczuwał jaką tragedię ? Wreszcie zapuścili maszynę, omawia ze mną poraz drugi sposób wykonania zadania prosząc b. niski lot. Mamy 4 x 100 (zobacz przypis 3)."
http://www.samoloty.ow.pl/str406.ht...
itd -