-
Anonim
>:] napisał
>>madzia napisała:
>>>Giray napisał
>>>latwo nam przychodzi przylepic latke "radykal" bo to
>>wymaga
>>>mniej intelektualnego wysilku niz zrozumienie skad to sie
>>>bierze. A potem wrzuca sie wszystkich radykalow do
>jednego
>>>worka...
>>
>>wiesz, ale są osoby, które o swoich doszukują się
>>usprawiedliwienia i źródeł, a u wrogów nie. ja w
>>radykalizmie każdym widzę zło i nawet próba szukania
>>źródeł nie powoduje u mnie żadnego usprawiedliwiania.
>
>zło złem ale my pisaliśmy o tym które zlo jest gorsze i
>tak sie składa ze zadna radykalna sekta chsześcijańska
>nie dokonuje masowych zbrodni (przykład jednego wariata
>jest troche nieproporcjonalny w stosunku do........)
>muzułmanów islamistów u których powszechne jest
>mordowanie w imie allacha tak samo jak powszechne sa mordy
>wsród sekt politycznych opierajacych sie na ideologi
>lewicowej
no wiesz, ale chrzescijanstwo tez ma swoja historia i do tego niezbyt chlubną -
:]
ale my tez rozmawialiśmy co jest realnym zagrożeniem w obecnych czasach i naszej najblizszej przyszłosci, niestety ale obecna era to nie czasy puzinego sredniowiecza/renesansu/kontre formacji -
Anonim
jak sie poslucha niektorych naszych politykow to sredniowiecze jest postepem; ) -
Ula
właśnie tutaj spor osób chwali średniowieczny sposób myślenia i nie warto tutaj drążyć tego wątku. -
-
R.
>Eshaya napisała:
>>Rycy napisał
>>No cóż, mówi się trudno, nie widzę powodu dla
>którego
>>polscy podatnicy mieliby ich utrzymywać.
>
>Kupę polskiej złodzijskiej hołoty za PRL pouciekało na
>zachód jakim prawem państwa zachodnie przyjeły tych
>złodziejskich Polaków, powinni ich odesłać tam skąd
>przyszli.
Owszem. To co napiszę będzie niepopularne, możliwe nawet, że niektóre rozpalone głowy okrzykną mnie volksdeutschem ale nie dziwię się Niemcom, że zaczęli popierać antyimigracyjną NPD, ja też nie chcę, żeby przybysze z innych państw zabierali mi pracę w moim kraju. Ludzie którzy mieszkają w danym kraju od urodzenia, a ich przodkowie budowali to państwo, mają takie same prawa co imigranci którzy przyjechali sobie na gotowe i nie czują z tym państwem żadnego związku poza emocjonalną więzią z urzędem wypłacającym zasiłki dla bezrobotnych. To nie ma żadnych znamion sprawiedliwości.
>Ale nie martwcie się w nadchodzącej dekadzie będzie
>więcej przybyszy za chlebem w Polsce i na dobre nam to
>wyjdzie.
Właśnie widać jak dobrze wyszły na tym inne państwa. Czesi i Słowacy są terroryzowani przez Cyganów (zresztą Polacy również, przykładem ostatnie wydarzenia w Limanowej w Małopolsce), w Szwecji imigranci parę lat temu zamordowali nastolatka dostając zresztą śmiesznego wymiaru kary (ciekawe co, by było gdyby na tle rasowym zabito któregoś z nich...), Włosi mają problem z osiedlami Romów które powstają na obrzeżach miast (obietnice rozwiązania tego problemu wniosły Allemano z Sojuszu Narodowego na stanowisko burmistrza Rzymu), a we Francji wybuchają zamieszki wywołane przez imigrantów. Na pewno tzw. "wielokulturowość" wyjdzie nam na dobre...
>Eshaya napisała:
>Ciekawa jestem jak będziesz już dziadziusiem kto będzie
>na Ciebie pracował.
>Jak będzie się robić jakieś chore strefy to będą
>problemy jak na przedmieściach Paryża.
To może zamiast leczyć dżumę cholerą, zmienimy nieefektywny system emerytalny?
>Giray napisał
>no wiesz, ale chrzescijanstwo tez ma swoja historia i do
>tego niezbyt chlubną
Ateizm, też ma swoją historię i to niezbyt chlubną.
-
Niewidzialna Ręka Rynku
>Łukasz napisał
>
>Dokladnie to samo chciałem powiedziec. Poza tym - tu jest
>jeszcze problem absorpcji tych ludzi w dane strutkury
>spoleczne. Kto ma dac im mieszkanie? prace? godne warunki
>startu? i dlaczego akurat Polska?
No właśnie, kto ma im dać darmowe bilety pkp pierwszej klasy, korytarz komunikacyjny i kiedy wreszcie Pan Prezydent RP przeprosi Naród Czeczeński za krzywdy wyrządzone mu w Zgorzelcu?
http://wiadomosci.onet.pl/2097748,4...
kurwa.... wątek drodzy państwo jest o imigrantach a nie o wierze, religii, chrześcijańskich wartościach, ateistycznej pustej ścianie itp. także DO BRZEGU proszę -
:]
tylko ze sprawa obiła sie o miedzynarodowe newsy to reklamowało nasz kraj jako zacofony i zadopiasty mimo iż w rzeczywistosci to uchodzicą w naszym kraju nie jest tak zile -
Artur
Polska bezinteresownie przyjmuje uchodźców, daje im dach nad głową, możliwość normalnej pracy i jakieś minimum socjalne. Są szanowani tutaj że nie dają dupy Rosjii...a oni kurna chcą nas skarżyć. To się nazywa niewdzięczność. Niech wracają w takim razie do Gruzji i Czeczenii, jeśli im tu źle.