Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>:] napisał
    >>madzia napisała:
    >>>Giray napisał
    >>>latwo nam przychodzi przylepic latke "radykal" bo to
    >>wymaga
    >>>mniej intelektualnego wysilku niz zrozumienie skad to sie
    >>>bierze. A potem wrzuca sie wszystkich radykalow do
    >jednego
    >>>worka...
    >>
    >>wiesz, ale są osoby, które o swoich doszukują się
    >>usprawiedliwienia i źródeł, a u wrogów nie. ja w
    >>radykalizmie każdym widzę zło i nawet próba szukania
    >>źródeł nie powoduje u mnie żadnego usprawiedliwiania.
    >
    >zło złem ale my pisaliśmy o tym które zlo jest gorsze i
    >tak sie składa ze zadna radykalna sekta chsześcijańska
    >nie dokonuje masowych zbrodni (przykład jednego wariata
    >jest troche nieproporcjonalny w stosunku do........)
    >muzułmanów islamistów u których powszechne jest
    >mordowanie w imie allacha tak samo jak powszechne sa mordy
    >wsród sekt politycznych opierajacych sie na ideologi
    >lewicowej

no wiesz, ale chrzescijanstwo tez ma swoja historia i do tego niezbyt chlubną
  • :]

ale my tez rozmawialiśmy co jest realnym zagrożeniem w obecnych czasach i naszej najblizszej przyszłosci, niestety ale obecna era to nie czasy puzinego sredniowiecza/renesansu/kontre formacji
  • Anonim

jak sie poslucha niektorych naszych politykow to sredniowiecze jest postepem; )
  • Ula

właśnie tutaj spor osób chwali średniowieczny sposób myślenia i nie warto tutaj drążyć tego wątku.
  • R.

>Eshaya napisała:
    >>Rycy napisał
    >>No cóż, mówi się trudno, nie widzę powodu dla
    >którego
    >>polscy podatnicy mieliby ich utrzymywać.
    >
    >Kupę polskiej złodzijskiej hołoty za PRL pouciekało na
    >zachód jakim prawem państwa zachodnie przyjeły tych
    >złodziejskich Polaków, powinni ich odesłać tam skąd
    >przyszli.

Owszem. To co napiszę będzie niepopularne, możliwe nawet, że niektóre rozpalone głowy okrzykną mnie volksdeutschem ale nie dziwię się Niemcom, że zaczęli popierać antyimigracyjną NPD, ja też nie chcę, żeby przybysze z innych państw zabierali mi pracę w moim kraju. Ludzie którzy mieszkają w danym kraju od urodzenia, a ich przodkowie budowali to państwo, mają takie same prawa co imigranci którzy przyjechali sobie na gotowe i nie czują z tym państwem żadnego związku poza emocjonalną więzią z urzędem wypłacającym zasiłki dla bezrobotnych. To nie ma żadnych znamion sprawiedliwości.

>Ale nie martwcie się w nadchodzącej dekadzie będzie
    >więcej przybyszy za chlebem w Polsce i na dobre nam to
    >wyjdzie.

Właśnie widać jak dobrze wyszły na tym inne państwa. Czesi i Słowacy są terroryzowani przez Cyganów (zresztą Polacy również, przykładem ostatnie wydarzenia w Limanowej w Małopolsce), w Szwecji imigranci parę lat temu zamordowali nastolatka dostając zresztą śmiesznego wymiaru kary (ciekawe co, by było gdyby na tle rasowym zabito któregoś z nich...), Włosi mają problem z osiedlami Romów które powstają na obrzeżach miast (obietnice rozwiązania tego problemu wniosły Allemano z Sojuszu Narodowego na stanowisko burmistrza Rzymu), a we Francji wybuchają zamieszki wywołane przez imigrantów. Na pewno tzw. "wielokulturowość" wyjdzie nam na dobre...

>Eshaya napisała:
    >Ciekawa jestem jak będziesz już dziadziusiem kto będzie
    >na Ciebie pracował.
    >Jak będzie się robić jakieś chore strefy to będą
    >problemy jak na przedmieściach Paryża.

To może zamiast leczyć dżumę cholerą, zmienimy nieefektywny system emerytalny?

>Giray napisał
    >no wiesz, ale chrzescijanstwo tez ma swoja historia i do
    >tego niezbyt chlubną

Ateizm, też ma swoją historię i to niezbyt chlubną.
  • Niewidzialna Ręka Rynku

>Łukasz napisał
    >
    >Dokladnie to samo chciałem powiedziec. Poza tym - tu jest
    >jeszcze problem absorpcji tych ludzi w dane strutkury
    >spoleczne. Kto ma dac im mieszkanie? prace? godne warunki
    >startu? i dlaczego akurat Polska?

No właśnie, kto ma im dać darmowe bilety pkp pierwszej klasy, korytarz komunikacyjny i kiedy wreszcie Pan Prezydent RP przeprosi Naród Czeczeński za krzywdy wyrządzone mu w Zgorzelcu?

http://wiadomosci.onet.pl/2097748,4...

kurwa.... wątek drodzy państwo jest o imigrantach a nie o wierze, religii, chrześcijańskich wartościach, ateistycznej pustej ścianie itp. także DO BRZEGU proszę
  • :]

tylko ze sprawa obiła sie o miedzynarodowe newsy to reklamowało nasz kraj jako zacofony i zadopiasty mimo iż w rzeczywistosci to uchodzicą w naszym kraju nie jest tak zile
  • Artur

Polska bezinteresownie przyjmuje uchodźców, daje im dach nad głową, możliwość normalnej pracy i jakieś minimum socjalne. Są szanowani tutaj że nie dają dupy Rosjii...a oni kurna chcą nas skarżyć. To się nazywa niewdzięczność. Niech wracają w takim razie do Gruzji i Czeczenii, jeśli im tu źle.
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)