Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Пжeм

Szmajdziński na prezydenta, powrót Milera, powrót Oleksego..

Jak dla mnie to strzał w stopę, tej partii.

• Ula

Co do Szmajdzińskiego... nic do niego nie mam ale odnoszę wrażenie jakby wystartował bo go o to partia ladnie uprosiła, a Napieralski jego darzy pewnym zaufaniem, czego nie można powiedzieć o innych znanych twarzach klubu.
    No cóż, lewica się rozleciała, sporo nawet niegłupich twarzy przeszło do SDPL, za rządów Napieralskiego w SLD raczej nie można liczyć na pojednanie. Manewr odczytuje jako uaktywnienie starego elektoratu, zniechęconego do brania udziału w jakichkolwiek wyborach. Miller ma wielki polityczny talent, ale czy odzyska tak zniszczone zaufanie społeczeństwa? Pamięć elektoratu bywa bardzo wybiórcza i nie raz byłam tym zaskoczona, więc nie mam takiej pewności czy to SLD pogrąży.
  • Gościu

partia trup.
  • ...Adam...

partia trup, właściwie nic nowego, mam nadzieję, że to już pewny gwóźdź do trumny.

>Eshaya napisała:
    Manewr odczytuje
    >jako uaktywnienie starego elektoratu, zniechęconego do
    >brania udziału w jakichkolwiek wyborach. Miller ma wielki
    >polityczny talent, ale czy odzyska tak zniszczone zaufanie
    >społeczeństwa? Pamięć elektoratu bywa bardzo wybiórcza
    >i nie raz byłam tym zaskoczona, więc nie mam takiej
    >pewności czy to SLD pogrąży.

stary elektorat SLD powoli już wymiera więc nie mają zbytnio na co liczyć; )

ekhu... o jakim talencie politycznym Millera mówisz?
  • Ajgor

wraca nowe :>
  • madzia

>Пжeм napisał
    >Szmajdziński na prezydenta, powrót Milera, powrót
    >Oleksego..
    >
    >Jak dla mnie to strzał w stopę, tej partii.

strzałą stopą jest osoba Napieralskiego :P
  • Ula

>...Adam... napisał
    >ekhu... o jakim talencie politycznym Millera mówisz?
    >

Można go lubić bądź nie, dużo nabroił, no ale nie można mu talentu odmówić, swoją charyzmą swego czasu wzniósł te ugrupowanie na wyżyny, potem można mu było rzec "miałeś chamie złoty róg".

• madzia

>Eshaya napisała:
    >Co do Szmajdzińskiego... nic do niego nie mam ale odnoszę
    >wrażenie jakby wystartował bo go o to partia ladnie
    >uprosiła, a Napieralski jego darzy pewnym zaufaniem, czego
    >nie można powiedzieć o innych znanych twarzach klubu.

wystartował, a raczej Napieralski pozwolił mu wystartować, bo go nie przyćmi, a tego nie zniesie :D
  • Ula

To prawda, najważniejsze, "pierwszemu" nie szkodzić :P
  • ...Adam...

>Eshaya napisała:
    >>...Adam... napisał
    >>ekhu... o jakim talencie politycznym Millera mówisz?
    >>
    >
    >Można go lubić bądź nie, dużo nabroił, no ale nie
    >można mu talentu odmówić, swoją charyzmą swego czasu
    >wzniósł te ugrupowanie na wyżyny, potem można mu było
    >rzec "miałeś chamie złoty róg".
    >
    >

zbyt dużo nabroił.
    Jego "charyzma" trwała bardzo krótko, właściwie rzeczywistość rozłożyła go na łopatki. Jego charyzmatyczne łgania dotyczące tego "jak wiele zrobił dla gospodarki" się już nie sprawdzą. I nawet politycznie genialny pomysł startowania z list samoobrony (sarkazm) się nie udał.
  • Ajgor

ciekawe czy znowu będą skamleć w kampanii "to my wprowadzilismy Polske do UE" :>
  • :]

a ja mam dosc tych skorumpowanych dziadow z lat 90 chciabym by nasz kraj reprezentowa troche wiekszy powiom niz poziom bulgarii
  • Michaś

Szmajdziński nie ma charyzmy, medialnie nic sobą nie reprezentuje. Szans na prezydenturę nie ma najmniejszych.
    Co do powrotu Millera, Oleksego etc. cóż, tonący brzytwy się chwyta. SLD jest już partią 2. ligową, teraz grozi jej 3 liga...
  • Ajgor

mieli Polske w dupie, teraz Polska ma w dupie ich,o ironio.
  • KondzioR

BRENDON NA PREZYDENTA! :)
  • Anonim

wielka w SLD tesknota za korytem...
  • Пжeм

Największym gwoździem do trumny to chyba będzie Leszek M.
    Oleksego jeszcze idzie wytrzymać, Szmajdziński jest neutralny, ale powrotu milera w zupełności nie rozumiem.
    Swoją drogą musi mieć mocne plecy w tej partii, ciekawi mnie kto go poparł.
  • Anonim

chodzi o to aby towarzysze mieli na kogo glosowac, nie beda na gowniarzy przeciez tylko na dobrze sobie znany beton
  • Пжeм

Czyżby celowali głównie w głosy, pokrzywdzonych ostatnimi czasy SBków i ich rodziny:]
  • MPJ 78

W SLD nikt nie ma złudzeń że kandydata muszą wystawić. Tyle że poza Cimoszewiczem na 99,99% kandydat ten jest skazany na porażkę już w pierwszej turze. Napieralski ani Olejniczak nie wytarują bo wiedzą, że obóz przeciwny po klęsce zechce wyciągnąć konsekwencję za przegraną więc trzeba pchnąć kogoś kto stoi tak w drugim szeregu a do tego z boku. Prawdopodobnie chętnie by posłano na bój Borowskiego ale to taka pierdoła, że nie dość iż przerżnie, to jeszcze skompromituje formację. Wystawiają więc Szmajdzińskiego bo on co najmniej się nie skompromituje.
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)