Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ula

Ja podpisałam liste obywatelską, mam czyste sumienie i całym sercem kibicuje procesowi legislacyjnemu tego projektu. Wielu panów boi się, że będą musieli zrzec się korytka na rzecz wcale nie głupszych pań i zdecydowanie ambitniejszych w ostatnich latach.
  • :]

tak ciesz sie to w twoim stylu by popierac prawo które ma ograniczac mozliwośc do uczestniczeniu w zyciu publicznym tym którzy sie do tego nadaja a zamiast nich wsadzac byle kogo z łapanki byle by tylko dostosowac sie do głupich przepisów

nie mam nic przeciwko kobieta w polityce ale powinny to osiagac własnymi siłami zdolnością i zaradnoscią w zyciu politycznym nie faszystowsko/feministycznemu prawu
  • jhghjgjhg

zróbmy jeszcze parytety dla wysokich/niskich/kalek/łysych/ długowlosych/psychicznie chorych ect.
    wtedy będzie dopiero ubaw
  • jhghjgjhg

Lis jak na hipokrytę przystało, nie zapodał ankiety na temat parytetów (a tak na nią czekałem), chyba z wiadomych względów, w końcu jest już na froncie ładnych parę lat i wie co robić w danych sytuacjach.
  • Ula

Przewaga mężczyzn w takich zawodach jak parlamentarzysta, też jest sztucznie narzucona np. w myśl kościelnego patriarchalizmu... parę miesięcy temu padły słowa z ust pewnego znanego kościelnego dostojnika ....kobieta nie może być kapłanem, ale może być dobrą matką kapłana. Wpaja się temu narodowi od wieków, że pewne role są zarezerwowane dla mężczyzn.

I tak wyborcy wybiorą, chodzi o umieszczenie kobiet na listach sprawiedliwie obok mężczyzn.
    Argument o łapankach to bzdura, wszystkie obecne parlamentarne kluby mają tak ogromne zaplecze, że w ich szeregach znajdzie się ogromna grupa wykształconych, czytatych i potrafiących się wypowiedzieć kobiet, obecnie większość zepchnięta jest na margines, bo właśnie sporo facetów myśli że większość kobiet nie nadaje się do tej pracy, a to właśnie jest krzywdzące podejście.
  • jhghjgjhg

aha
  • Ula

rozumiem po reakcji, że zatkało kakao; ]
  • jhghjgjhg

sorry że tak to ujmę :) ale większosć kobiet które znam, nie nadaja się do niczego innego, jak do robienia laski.
    Owszem są wykształcone, ale nie potrafią z tego wykształcenia korzystać i zazwyczaj nie lubią nowości intelektualnych. No ale za to laskę robią dobrze!
  • jhghjgjhg

A tak w ogóle zamień teraz słowa w swoim wywodzie
    kobieta = szympans
    i przeczytaj to jeszcze raz :)
    Nie to żebym porównywał kobiety do szympansa (bo uwielbiam kobiety jak nikogo na świecie) tylko chodzi mi o logikę Twojej argumentacji.
  • Ula

Nie ma jak sprowadzić dyskusje, na tak niski poziom dyskusji, ale odniosę się do tego
    To trzeba dobrze dobierać towarzystwo
    Nie wiem czy masz kobietę, a może jeszcze nie dawno ją miałeś ( nie chce drążyć) ale mam nadzieje, że też jej chciałeś zrobić dobrze. Wiem, że niektórzy faceci też tylko do tego się nadają, aby zaspokoić w tej sferze kobietę.
  • jhghjgjhg

A teraz przeczytajmy to jeszcze raz:

Przewaga mężczyzn w takich zawodach jak parlamentarzysta, też jest sztucznie narzucona np. w myśl kościelnego patriarchalizmu... parę miesięcy temu padły słowa z ust pewnego znanego kościelnego dostojnika ....szympans nie może być kapłanem, ale może być dobrą matką kapłana. Wpaja się temu narodowi od wieków, że pewne role są zarezerwowane dla mężczyzn.

I tak wyborcy wybiorą, chodzi o umieszczenie szympansów na listach sprawiedliwie obok mężczyzn.
    Argument o łapankach to bzdura, wszystkie obecne parlamentarne kluby mają tak ogromne zaplecze, że w ich szeregach znajdzie się ogromna grupa wykształconych, czytatych i potrafiących się wypowiedzieć szympansów, obecnie większość zepchnięta jest na margines, bo właśnie sporo facetów myśli że większość szympansów nie nadaje się do tej pracy, a to właśnie jest krzywdzące podejście.
  • Ula

>norap napisał
    >A tak w ogóle zamień teraz słowa w swoim wywodzie
    >kobieta = szympans
    >i przeczytaj to jeszcze raz :)
    >Nie to żebym porównywał kobiety do szympansa (bo
    >uwielbiam kobiety jak nikogo na świecie) tylko chodzi mi o
    >logikę Twojej argumentacji.

Nie chce obrażać mężczyzn, ale to raczej oni noszą owłosienie zbliżone do szympansa. Jak nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia to sobie odpuść, bo to co teraz gadasz, jeż na poziomie 8latka dokuczającemu koleżankom "bo baby są głupie"
  • jhghjgjhg

Ja mam kobiet od chu...a i żana nie zgadza się z feministycznymi poglądami.
  • Ula

>norap napisał
    >A teraz przeczytajmy to jeszcze raz:
    >
    >Przewaga mężczyzn w takich zawodach jak parlamentarzysta,
    >też jest sztucznie narzucona np. w myśl kościelnego
    >patriarchalizmu... parę miesięcy temu padły słowa z ust
    >pewnego znanego kościelnego dostojnika ....szympans nie
    >może być kapłanem, ale może być dobrą matką kapłana.
    >Wpaja się temu narodowi od wieków, że pewne role są
    >zarezerwowane dla mężczyzn.
    >
    >I tak wyborcy wybiorą, chodzi o umieszczenie szympansów na
    >listach sprawiedliwie obok mężczyzn.
    >Argument o łapankach to bzdura, wszystkie obecne
    >parlamentarne kluby mają tak ogromne zaplecze, że w ich
    >szeregach znajdzie się ogromna grupa wykształconych,
    >czytatych i potrafiących się wypowiedzieć szympansów,
    >obecnie większość zepchnięta jest na margines, bo
    >właśnie sporo facetów myśli że większość szympansów
    >nie nadaje się do tej pracy, a to właśnie jest
    >krzywdzące podejście.

Wystawiasz właśnie świetne świadectwo na to, że niektórym facetom powinno się odebrać prawo głosu
  • jhghjgjhg

i tak nie głosuję, ma gdzieś ta szopkę.
  • jhghjgjhg

Po tym co piszesz, to w ogóle widac że nie wiesz na czym polega polityka.

otfuu teraz to jest postpolityka i showmenstwo
  • Ula

>norap napisał
    >i tak nie głosuję, ma gdzieś ta szopkę.

Zawsze nakłaniam ludzi do głosowania, ale w Twoim wypadku ciesze się że nie głosujesz.
  • jhghjgjhg

>Eshaya napisała:
    >>norap napisał
    >>i tak nie głosuję, ma gdzieś ta szopkę.
    >
    >Zawsze nakłaniam ludzi do głosowania, ale w Twoim wypadku
    >ciesze się że nie głosujesz.

cieszę się że się cieszysz, nakłaniaj dalej, zapewne w końcu wybierzecie jakiegoś Hitlera, bo tak ładnie mówił i tak ładnie promował marksa.

PS. wiesz dlaczego "Mein Kampf" jest zakazane? bo wychwala Marksizm pod niebiosa, czytałem i to są właśnie lewackie ideologie!
  • Ula

a ja lubię czytać Zygmunta Freuda i tak sobie teraz myślę, że tan facet rzeczywiście znał się świetnie na psychologii
  • jhghjgjhg

>Eshaya napisała:
    >a ja lubię czytać Zygmunta Freuda i tak sobie teraz
    >myślę, że tan facet rzeczywiście znał się świetnie
    >na psychologii

No szczególnie jak rzekł do Junga po przyjeździe do Ameryki "Nie wiem z czego Oni się tak cieszą ja im przywiozłem zarazę"
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)