Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://www.tvn24.pl/0,1639304,0,1,d...

Pytanie proste:
    Jak uratować TVP i Polskie Radio ? Od razu zaznaczam że jestem przeciwko abonamentowi. Za co? Za to że posiadam dwa telewizory, z których jeden w 90% służy do gry na konsoli ? Za programy TVP 1 i TVP 2 których możliwość oglądania opłacam płacąc Telewizji cyfrowej ? Więc proszę o jakieś pomysły.
  • rez

Osobiście opowiadam się za dotowaniem kultury i mediów ze środków publicznych.
    Oczywiście uważam że obecna ramówka w całości jest do likwidacji.
    Podobnie jak należałoby pensje takich "asów" jak Lis czy Orłoś znieść do opcji średnich obowiązujących na rynku.
    To ze Ty nie możesz oglądać TVP w inny sposób wynika z braku infrastruktury, ale zapewne nie z braku dyrektorów.
    Reforma wewnętrzna by była niezbędna. Może wypadałoby podpatrzeć jak to za granicą wygląda.

"Dlatego radio zapowiada "drastyczne cięcia w wydatkach", w tym zwolnienia pracowników."

Ciekawe czy prace stracą dyrektorzy z zawodu czy też ludzie którzy faktycznie znają się na robocie.
  • :]

Ja popierwam dofinansowania TV i radia jak i innych instytucjach gdy potrzebuja one kasy rozwój znaczy inwestują w budowe jakiegos studia, anteny, unowocześnienia systemy itd...
    Przeciwny jestem finansowaniu bierzacych potrzeb. Nie może być tak ze ludzie wbrew sobie utrzymują na codzień jakąś instytucje, która jest im niepotrzebna
  • Artur

Dotacje powinny dostawać konkretne programy czy filmy a nie cała talewizja, która płaci aktorzynom z tandetnych telenowel i teleturniejów z naszych pieniędzy. Tego gówna jest pełno na komercyjnych stacjach a telewizja publiczna powinna się czymś wyróżniać. Od dawna nie oglądam telewizji bo zwyczajnie nie ma tam nic ciekawego i TVP niech zdycha. Szkoda mi tylko Trójki bo tam czasem coś ciekawego jest...
  • Anonim

Mi szkoda TVP Kultura:( To jedyna sensowna stacja:(
  • Marie

Jeśli telewizja publiczna ma być finansowana to proszę o jakieś konkretne programy, kulturalne, naukowe... Niech będzie ich więcej! a nie idiotyczne seriale typu m jak miłość czy plebania (doskonale wpasowała się w telewizję publiczną, babcie oglądają i się zachwycają). Czemu nie puszczą serialu przedstawiającego losy rodziny żydowskiej czy buddyjskiej. Czasem mam wrażenie, że telewizja publiczna mnie ogranicza. Nawet takie zwykłe informacje, wiadomości... Mozna porównac, programy publicystyczne w stacjach konkurencyjnych typu TVN, Polsat a TVP. Mam wrażenie, że boją się powiedzieć cokolwiek więcej, bo co, bo stracą pracę? Bo Państwo ich finansuje, to nie można powiedzieć czegoś złego o prezydencie czy premierze?
    Jeśli mam oglądać to co jest w tej chwili i uwsteczniać się, to dziękuję, ale płacić nie będę.
  • Ula

Na razie zauważyłam teleportacje Pospieszalskiego z TVP2 na TVP1. W końcu w sld'owskiej dwójce nie warto rozmawiać z tym panem. Naturalne jest to, że TVPis 1 jest dla niego bardziej przyjazne.

>Iselor napisał
    >Mi szkoda TVP Kultura:( To jedyna sensowna stacja:(

Ano słusznie prawisz. Nigdzie takich perełek nie zapuszczają jak archiwalne koncerty Jazz Jamboree sprzed kilku dekad.

A co się stało z telewizją edukacyjną? Uwielbiałam to jako dziecko.

>Marie napisała:
    >Jeśli telewizja publiczna ma być finansowana to proszę o
    >jakieś konkretne programy, kulturalne, naukowe... Niech
    >będzie ich więcej! a nie idiotyczne seriale typu m jak
    >miłość czy plebania (doskonale wpasowała się w
    >telewizję publiczną, babcie oglądają i się
    >zachwycają).

Och Plebania!!! :D Niewątpliwie jest to swoista misyjność w TVP na czarno biało, czarno biało,.. bum! :]

Plebanie, Klany itp. organizatory planu każdego dnia, bo głównie babcie nie mają nic do roboty i głównie one płacą abonament. Moja babcia zamiast Plebanii wybiera TV Biznes i CNBC.

Na temat Polskiego Radia się nie wypowiadam, bo słucham tylko propagandy żydolewackiej TOK FM; ]

>Eshaya napisała:

>Och Plebania!!! :D Niewątpliwie jest to swoista misyjność
    >w TVP na czarno biało, czarno biało,.. bum! :]
    >
    >Plebanie, Klany itp. organizatory planu każdego dnia, bo
    >głównie babcie nie mają nic do roboty i głównie one
    >płacą abonament. Moja babcia zamiast Plebanii wybiera TV
    >Biznes i CNBC.

kolejny przejaw faszyzmu ze stony pełnej nienawiści dziewczynki która nie potrafi zrozumiec ze to co dla niej nie jest fajne dla innych moze być ciekawe. Oczywiście TV na siłe wbrew woli innych ma puszczac tylko koncerty jazzowe no bo przeciez tylko ta nie nawidzaca homofaszystka płaci podatki a inni maja sie dostosowac do jej tyrani;)

• rez

Przeczytaj chociaż definicje faszyzmu bo póki co to aż smutno czytać niektóre głupoty.
  • Ula

I niech jeszcze raz przeczyta moją wypowiedź. Nie skrytykowałam istnienia telenowel, a jedynie zakpiłam z wyjątkowo kretyńskiego i ogłupiającego serialu pt. Plebania.
    Świetnie tego potworka telewizyjnego podsumował Ludwik Stomma http://archiwum.polityka.pl/art/ple...

Skoro TVP działa m.in. za moje pieniądze, mam prawo wypowiedzieć się co mnie tam irytuje a co jest w porządku, w końcu to dla nas obywateli RP ma być, a przynajmniej z założenia.

>Eshaya napisała:
    >I niech jeszcze raz przeczyta moją wypowiedź. Nie
    >skrytykowałam istnienia telenowel, a jedynie zakpiłam z
    >wyjątkowo kretyńskiego i ogłupiającego serialu pt.
    >Plebania.

szczególnie tobie przyda sie analiza własnych postów bo praktycznie w kazdym ziejesz jak smok wawelski ogniem; ) dzika nienawiścią do tego co jest związane z pewna grupa ludzi, którzy praktykują pewien sposób życia i światopoglądu.
    Powiedz mi dlaczego zaatakowałaś plebanie a nie ''m jak miłość''? dlaczego krytukujesz religie i budowe kosciołów a nie piłke nozna i budowe stadionów?
    Mi np. wisi czy ktoś jest homosiem czy wierzy w mity o niebie i piekle wazne by nie narzucał mi swojego światopogladu i nie dązył ja ty chce do przesladowania dyskryminacj którejś z grup społeczeństwa
  • Anonim

Skończcie tą beznadziejną pyskówkę.

Zamiast seriali dla babć (Moda na sukces, odcinek 5378) chciałbym obejrzeć jakiś serial anime. Zamiast gównianych filmów niech puszczą takie filmy jak "Nietykalni" albo "Dobry, zły i brzydki". Niech dadzą programy naukowe, program dla młodych ludzi, np. o muzyce czy grach, nie wiem, cokolwiek, coś dla studentów może, może jakiś naukowy, obiektywny o religiach....:(
  • Anonim

telewizja tak na prawdę nie ma na celu, abyśmy obejrzeli jakiś ciekawy interesujący program z którego mogli byśmy się czegoś dowiedzieć. jej celem jest żeby każdy z nas stał się zakładnikiem telewizora, nie ma co się oszukiwać bez tego oni nie mają racji bytu

co do abonamentu to sprawa prosta, na chwile obecną która teraz panuje nie ma sensu płacić.
    dyrekcja od lat się szasta pieniędzmi podatnika i nic z tego dobrego nie wynika. a ja nie mam zamiaru pchać im do kieszeni kapuchy za co oni jeszcze będą się śmiać jaką ja to robię głupotę

co do tej miernosci TV to moge sie troche nie zgodzic np. przedchwila obejzałem bardzo ciekawy film dokumentalny na TVPinfo opowiadajacy o tym jak mafiozi krycie przez agentów słuzb bezpieczeństwa powiazanych za politykami SLD dokonali morderstwa na generale policji Papale. Sprawa chyba znana;)

Co do teleturniejów to puszczają je we wszystkich stacjach a to dlatego ze ludzi lubiacych ten shit jest wielu nie widze sensu na siłe zmieniac tegoi i zmuszac ludzi do ogladania teatru czy opery. ''ogladajcie co chceta'' jakby powiedział owsiak;)
  • BARTEZ

>Eshaya napisała:
    >Na razie zauważyłam teleportacje Pospieszalskiego z TVP2
    >na TVP1. W końcu w sld'owskiej dwójce nie warto rozmawiać
    >z tym panem. Naturalne jest to, że TVPis 1 jest dla niego
    >bardziej przyjazne.
    >
    >>Iselor napisał
    >>Mi szkoda TVP Kultura:( To jedyna sensowna stacja:(
    >
    >Ano słusznie prawisz. Nigdzie takich perełek nie
    >zapuszczają jak archiwalne koncerty Jazz Jamboree sprzed
    >kilku dekad.
    >
    >A co się stało z telewizją edukacyjną? Uwielbiałam to
    >jako dziecko.
    >
    >>Marie napisała:
    >>Jeśli telewizja publiczna ma być finansowana to proszę
    >o
    >>jakieś konkretne programy, kulturalne, naukowe... Niech
    >>będzie ich więcej! a nie idiotyczne seriale typu m jak
    >>miłość czy plebania (doskonale wpasowała się w
    >>telewizję publiczną, babcie oglądają i się
    >>zachwycają).
    >
    >Och Plebania!!! :D Niewątpliwie jest to swoista misyjność
    >w TVP na czarno biało, czarno biało,.. bum! :]
    >
    >Plebanie, Klany itp. organizatory planu każdego dnia, bo
    >głównie babcie nie mają nic do roboty i głównie one
    >płacą abonament. Moja babcia zamiast Plebanii wybiera TV
    >Biznes i CNBC.
    >
    >Na temat Polskiego Radia się nie wypowiadam, bo słucham
    >tylko propagandy żydolewackiej TOK FM; ]
    >

heh super że masz taką postępową babcie.
    Pewnie jeszcze jara jointy i jeździ na desce...
  • Ula

nie... motor tankuje... na stacji Statoil :P
  • Dream Factory

>Eshaya napisała:
    >nie... motor tankuje... na stacji Statoil :P

Grunt że nie na łukoil bo niektórzy by uznali to za kolejną lewicową prowokację.

I by nie robić offtopic
    Nie wiem czemu nikt na to nie wpadł, ale: większość ludzi jeśli ma pieniądze i ogląda tv, to zapewne ma też wykupione pakiety w telewizjach kablowych, satelitarnych itp. Wystarczyło by przecież zmusić sieci telewizyjne by wykupywały pakiet telewizji publicznej a obywatel martwił by się tylko rachunkami za kablówkę.
  • Ula

>Dream Factory napisał
    >>Eshaya napisała:
    >>nie... motor tankuje... na stacji Statoil :P
    >
    >Grunt że nie na łukoil bo niektórzy by uznali to za
    >kolejną lewicową prowokację.
    >

Tylko Statoil :P http://www.youtube.com/watch?v=wy2n...

>I by nie robić offtopic
    >Nie wiem czemu nikt na to nie wpadł, ale: większość
    >ludzi jeśli ma pieniądze i ogląda tv, to zapewne ma też
    >wykupione pakiety w telewizjach kablowych, satelitarnych
    >itp. Wystarczyło by przecież zmusić sieci telewizyjne by
    >wykupywały pakiet telewizji publicznej a obywatel martwił
    >by się tylko rachunkami za kablówkę.

Problem sam się rozwiąże za pare lat tutaj piszą że do 2015r. ale nie zdziwię się jak to potrwa dłużej.
    http://europa.eu/rapid/pressRelease...

• Anonim

Ktoś wie coś nowego? Może gdyby panowie prezesi zmniejszyli sobie pensje o połowę (tak jak panowie Orłoś i reszta "gwiazd") to TVP Kultura upaść by nie musiało ? A może nie upadnie? Swoją droga Mann grozi odejściem z Trójki...
  • Anonim

Pisokomuna w TVP i od razu ramówka do bani. Jakiś program lewaka o dostępie do broni, wywiady z Jaruzelskim na TVP INFO, program Żakowskiego w którym Szczuka robi za eksperta, żenujące to wszystko. Sprywatyzować w cholerę. W USA nie ma państwowej TV i żyją.
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)