Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ...

Demokraj to pewna utopia, która gdzie ludzie mają złudzenie wpływu na politykę swojego państwa. Mniej więcej od powstania USA ludzie myślą,że to oni decydują o swoim państwie.
    Ale patrząc na najbliższe wybory w Polsce, wydaje mi się, że nawet tego złudzenia już nie ma.
  • Szymon

Demokracja umarla wtedy gdy powstaly "niezalezne" media...

Jesli ktos jest w stanie narzucic "masie" jakis poglad i pozbawic sluchaczy rozumu to ten ktos ma wladze w tym panstwie...
  • Ashardin - Kazdy nie jest kazdym

Skad takie wzniosle pierdoly? Szczegolnie o tych mediach..
  • Szymon

a to wg ciebie jesli ktos ma wplyw na "szara mase" to nie ma wplywu na to kto i jak rzadzi??

I jak ogladam telewizje to mnie denerwuje ze wzaleznosci do kogo naleza jakie media taka "prawde" mowia...

Jesli tego nie widzisz to przykro mi.
  • Michu

Doskonale panie Szymonie.
    Jednakże media są bardzo podzielone i skrzeczą
    różnymi głosami słowem, są rozdrobnione.
    Jest jednak instytucja która krzyczy jednym głosem
    mając do tego odpowiednie budowle a w nich
    ambony i tłumy. Jest tylko jedna taka instytucja.
    Uważasz, że ona nie ma wpływu na "szarą masę"?
  • Szymon

ma i tego rowniez nie popieram....kosciol(pomimo ze im raczej nie wolno) miesza sie w sprawy polityczne....

nie popieram ogolnie oszukiwania, klamstwa, wykorzystywanie instytucji do tego aby zdobyc wladze...

demokracja wg. mnie nie jest genialnym rozwiazaniem...
  • Michu

Znasz genialne albo chociaż tylko lepsze?
  • Ashardin - Kazdy nie jest kazdym

>Michu napisał
    >Znasz genialne albo chociaż tylko lepsze?

Ktore likwidowaloby klamstwo, manipulacje itp.
  • ...

Tak, media to jeden z elementów powszechnego ogłupienia. A kto kieruje mediami ? Ci sami, którzy kierują polityką.
    Szybko można dojść do wniąsków, że demokrajca to tak na prawdę dyktatura kilku bogaczy.
  • madzia

>++++++++++++ napisał
    >Tak, media to jeden z elementów powszechnego ogłupienia. A
    >kto kieruje mediami ? Ci sami, którzy kierują polityką.

opis wrecz idealnie pasujacy do TVP. tam sie juz nawet nie kryja. w innych mediach chociaz staraja sie byc bardziej subtelni.
  • Anonim

Jest nazywa się UTOPIA czy ARKADIA jakoś tak, tylko kto by chciał żyć w czymś takim.
  • ...

>madzia napisała:
    >>++++++++++++ napisał
    >>Tak, media to jeden z elementów powszechnego ogłupienia.
    >A
    >>kto kieruje mediami ? Ci sami, którzy kierują polityką.
    >
    >
    >opis wrecz idealnie pasujacy do TVP. tam sie juz nawet nie
    >kryja. w innych mediach chociaz staraja sie byc bardziej
    >subtelni.

Mój ojciec zna jakiegoś gościa, który przygotowuje wiadomości w TVN i dostaje polecenia z góry, żeby pisać o wydarzeniach tak, żeby pokazywać Kaczyńskiego jako złego, a Tuska jako dobrego. Ale nie oszukujmy się, w każdych mediach tak jest i każe ciągną za swoim ulubieńcem.
  • Piotr "Abdul"

Demokracja jest przegranym systemem politycznym podobnie jak przegrany jest każdy światowy system polityczny, przeszły i współczesny. Kłopoty się skończą w momencie jak zapanuje prawdziwa teokracja.
  • MPJ 78

Nie ma lepszego systemu od demokracji i prawdopodobnie nigdy nie będzie. Owszem w sytuacjach kryzysowych sprawdzają się rządy autorytarne ale w perspektywie długoterminowej napotykają one przeszkody z którymi sobie nie radzą.
  • ...

>MPJ 78 napisał
    >Nie ma lepszego systemu od demokracji i prawdopodobnie nigdy
    >nie będzie. Owszem w sytuacjach kryzysowych sprawdzają
    >się rządy autorytarne ale w perspektywie długoterminowej
    >napotykają one przeszkody z którymi sobie nie radzą.

dlaczego nie ma ? wybacz,ale takie gadanie bez konkretów mija się z celem.
  • Dream Factory

>++++++++++++ napisał
    >Mój ojciec zna jakiegoś gościa, który przygotowuje
    >wiadomości w TVN i dostaje polecenia z góry, żeby pisać
    >o wydarzeniach tak, żeby pokazywać Kaczyńskiego jako
    >złego, a Tuska jako dobrego. Ale nie oszukujmy się, w
    >każdych mediach tak jest i każe ciągną za swoim
    >ulubieńcem.
    >

Mój ociec zna gościa, który słyszał jak inny gość mówił że kiedyś rozmawiał z gościem który był pewien że w tv trwam sam rydzyk pisze teksty prowadzącym. I jak w tym kraju ma być dobrze, jak media bezustannie szykanują lewicę i pokazują ja w złym świetle?
  • Adam

>Dream Factory napisał
    > I jak w tym kraju ma być dobrze, jak media bezustannie szykanują
    >lewicę i pokazują ja w złym świetle?

O którym kraju mówisz ? Chętnię się tam przeprowadzę !
  • Anonim

W Polsce nie ma demokracji - jest partiokracja.

Co do "szykanowania lewicy" to jak zwykle bełkotl zaserwowany:) Gazeta Wyborcza całkiem przypadkiem wspierana przez pewne kręgi - wzięła lewą nogę odrąbała prawą.
  • madzia

zyjemy w strasznym kraju. kazdy mowi, ze jest szykanowany. kazda partia i poglad. normalnie Bialorus!
  • Anonim

tak, tak, te konstruktywne wrzutki "każdy mówi" "normalnie Białoruś!", pełnisz rolę na tym forum takiej postaci z Mortal Kombat która wpadała w ekran i wrzucała ciekawą kwestię:)

haphiii!

Ktoś pamięta?

| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)