-
...
Demokraj to pewna utopia, która gdzie ludzie mają złudzenie wpływu na politykę swojego państwa. Mniej więcej od powstania USA ludzie myślą,że to oni decydują o swoim państwie.
Ale patrząc na najbliższe wybory w Polsce, wydaje mi się, że nawet tego złudzenia już nie ma. -
Szymon
Demokracja umarla wtedy gdy powstaly "niezalezne" media...
Jesli ktos jest w stanie narzucic "masie" jakis poglad i pozbawic sluchaczy rozumu to ten ktos ma wladze w tym panstwie... -
Ashardin - Kazdy nie jest kazdym
-
Szymon
a to wg ciebie jesli ktos ma wplyw na "szara mase" to nie ma wplywu na to kto i jak rzadzi??
I jak ogladam telewizje to mnie denerwuje ze wzaleznosci do kogo naleza jakie media taka "prawde" mowia...
Jesli tego nie widzisz to przykro mi. -
-
Michu
Doskonale panie Szymonie.
Jednakże media są bardzo podzielone i skrzeczą
różnymi głosami słowem, są rozdrobnione.
Jest jednak instytucja która krzyczy jednym głosem
mając do tego odpowiednie budowle a w nich
ambony i tłumy. Jest tylko jedna taka instytucja.
Uważasz, że ona nie ma wpływu na "szarą masę"? -
Szymon
ma i tego rowniez nie popieram....kosciol(pomimo ze im raczej nie wolno) miesza sie w sprawy polityczne....
nie popieram ogolnie oszukiwania, klamstwa, wykorzystywanie instytucji do tego aby zdobyc wladze...
demokracja wg. mnie nie jest genialnym rozwiazaniem... -
Michu
-
Ashardin - Kazdy nie jest kazdym
>Michu napisał
>Znasz genialne albo chociaż tylko lepsze?
Ktore likwidowaloby klamstwo, manipulacje itp. -
...
Tak, media to jeden z elementów powszechnego ogłupienia. A kto kieruje mediami ? Ci sami, którzy kierują polityką.
Szybko można dojść do wniąsków, że demokrajca to tak na prawdę dyktatura kilku bogaczy. -
>++++++++++++ napisał
>Tak, media to jeden z elementów powszechnego ogłupienia. A
>kto kieruje mediami ? Ci sami, którzy kierują polityką.
opis wrecz idealnie pasujacy do TVP. tam sie juz nawet nie kryja. w innych mediach chociaz staraja sie byc bardziej subtelni. -
Anonim
Jest nazywa się UTOPIA czy ARKADIA jakoś tak, tylko kto by chciał żyć w czymś takim. -
...
>madzia napisała:
>>++++++++++++ napisał
>>Tak, media to jeden z elementów powszechnego ogłupienia.
>A
>>kto kieruje mediami ? Ci sami, którzy kierują polityką.
>
>
>opis wrecz idealnie pasujacy do TVP. tam sie juz nawet nie
>kryja. w innych mediach chociaz staraja sie byc bardziej
>subtelni.
Mój ojciec zna jakiegoś gościa, który przygotowuje wiadomości w TVN i dostaje polecenia z góry, żeby pisać o wydarzeniach tak, żeby pokazywać Kaczyńskiego jako złego, a Tuska jako dobrego. Ale nie oszukujmy się, w każdych mediach tak jest i każe ciągną za swoim ulubieńcem.
-
Piotr "Abdul"
Demokracja jest przegranym systemem politycznym podobnie jak przegrany jest każdy światowy system polityczny, przeszły i współczesny. Kłopoty się skończą w momencie jak zapanuje prawdziwa teokracja. -
Nie ma lepszego systemu od demokracji i prawdopodobnie nigdy nie będzie. Owszem w sytuacjach kryzysowych sprawdzają się rządy autorytarne ale w perspektywie długoterminowej napotykają one przeszkody z którymi sobie nie radzą.
-
...
>MPJ 78 napisał
>Nie ma lepszego systemu od demokracji i prawdopodobnie nigdy
>nie będzie. Owszem w sytuacjach kryzysowych sprawdzają
>się rządy autorytarne ale w perspektywie długoterminowej
>napotykają one przeszkody z którymi sobie nie radzą.
dlaczego nie ma ? wybacz,ale takie gadanie bez konkretów mija się z celem. -
Dream Factory
>++++++++++++ napisał
>Mój ojciec zna jakiegoś gościa, który przygotowuje
>wiadomości w TVN i dostaje polecenia z góry, żeby pisać
>o wydarzeniach tak, żeby pokazywać Kaczyńskiego jako
>złego, a Tuska jako dobrego. Ale nie oszukujmy się, w
>każdych mediach tak jest i każe ciągną za swoim
>ulubieńcem.
>
Mój ociec zna gościa, który słyszał jak inny gość mówił że kiedyś rozmawiał z gościem który był pewien że w tv trwam sam rydzyk pisze teksty prowadzącym. I jak w tym kraju ma być dobrze, jak media bezustannie szykanują lewicę i pokazują ja w złym świetle? -
Adam
>Dream Factory napisał
> I jak w tym kraju ma być dobrze, jak media bezustannie szykanują
>lewicę i pokazują ja w złym świetle?
O którym kraju mówisz ? Chętnię się tam przeprowadzę ! -
Anonim
W Polsce nie ma demokracji - jest partiokracja.
Co do "szykanowania lewicy" to jak zwykle bełkotl zaserwowany:) Gazeta Wyborcza całkiem przypadkiem wspierana przez pewne kręgi - wzięła lewą nogę odrąbała prawą. -
zyjemy w strasznym kraju. kazdy mowi, ze jest szykanowany. kazda partia i poglad. normalnie Bialorus!
-
Anonim
tak, tak, te konstruktywne wrzutki "każdy mówi" "normalnie Białoruś!", pełnisz rolę na tym forum takiej postaci z Mortal Kombat która wpadała w ekran i wrzucała ciekawą kwestię:)
haphiii!
Ktoś pamięta?