Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Taki luźny wątek:) Bo rzygać już się chce od gadania o PO-PiSie.

Jak wam się podoba kampania promocyjna Gdańska? Czy wg was goły facet wyskakujący z kombajnu jak snop siana to ciekawa promocja? Z jednej strony to...oryginalne...Ale ja bym się chyba wstydził trochę będąc mieszkańcem Gdańska...

Zapraszam do luźnej dyskusji:)

EDIT: Miało być kampania promocyjna, ale coś nie moge edytować, ech...
  • Anonim

I tak nie umywa się do reklamy promującej Kielce (jakiś hultaj przerobił to na demotywator):

http://statichg.demotywatory.pl/upl...

• Anonim

Dzisiaj 37 rocznica uratowania Chile przed czerwoną rewolucją moskiewskiej agentury. Niech żyje pamięć Ś.P Generała Pinocheta!
  • Ritter von Nałęcz

>Iselor napisał
    >Taki luźny wątek:) Bo rzygać już się chce od gadania o
    >PO-PiSie.
    >
    >Jak wam się podoba kampania promocyjna Gdańska? Czy wg was
    >goły facet wyskakujący z kombajnu jak snop siana to
    >ciekawa promocja? Z jednej strony to...oryginalne...Ale ja
    >bym się chyba wstydził trochę będąc mieszkańcem
    >Gdańska...
    Eee, jako paczka, nie jako snopek. Widać zero pojęcia o rolnictwie :P
    >
    >Zapraszam do luźnej dyskusji:)
    Jak dla mnie ta kampania to beznadzieja.
    >
    >EDIT: Miało być kampania promocyjna, ale coś nie moge
    >edytować, ech...
    Zedytowałem.
  • Wolf

>Christianitas napisał
    >Dzisiaj 37 rocznica uratowania Chile przed czerwoną
    >rewolucją moskiewskiej agentury. Niech żyje pamięć Ś.P
    >Generała Pinocheta!

Niech go szlag trafi. To zbrodniarz.

PS.Bardzo na temat.
  • Anonim

>Freki napisał
    >Niech go szlag trafi.

On już nie żyje.

>To zbrodniarz.

Tiaaa...dla lewactwa zbrodniarz...tylko się nie popłacz misiu.

>PS.Bardzo na temat.

Jakbym założył odrębny wątek to madzia by skasowała. Ten wątek nie ma przyszłości, więc można go rozwinąć o rocznicę uratowania Chile.
  • Wolf

>Christianitas napisał
    >On już nie żyje.
    I tak za długo żył.

>Tiaaa...dla lewactwa zbrodniarz...
    O, może ja jeszcze jestem lewakiem? Chociaż antykomunista i lewak to oryginalne połączenie, ale cóż...

Zbrodniarz - władzę przejął w wyniku zamachu stanu (przy okazji mordując legalnie urzędującego prezydenta), a więc w sposób nielegalny. Dokładnie tak samo, jak Lenin czy Mussolini.

>Jakbym założył odrębny wątek to madzia by skasowała.
    I słusznie.

>Ten wątek nie ma przyszłości, więc można go rozwinąć
    >o rocznicę uratowania Chile.
    Jakby Jaruś zrobił zamach stanu miałbyś kolejną rocznicę do podniecania się.
  • Anonim

>Freki napisał
    >I tak za długo żył.

Wiem, wiem, ten język miłości lewactwa, odmawiający komuś możliwości życia. No tak ale to Pinochet zbrodniarz...

>O, może ja jeszcze jestem lewakiem? Chociaż antykomunista
    >i lewak to oryginalne połączenie, ale cóż...

No jesteś nim, a antykomunistą to był Pinochet a nie Ty...

>Zbrodniarz - władzę przejął w wyniku zamachu stanu (przy
    >okazji mordując legalnie urzędującego prezydenta), a
    >więc w sposób nielegalny. Dokładnie tak samo, jak Lenin
    >czy Mussolini.

Dokładnie tak samo - oznacza, dokładność a Duce nie urządził wojskowego zamachu stanu, baaa, ciężko marsz na Rzym nazwać "zamachem" to raczej rząd oddał się ze strachu. Pinochet przeprowadził zamach zgodnie z obowiązującą ustawę a potem po prostu władzę utrzymał. I bardzo dobrze. Był to ratunek dla Chile przed czerwoną zarazą. Tak więc nie płacz, idź do mamy na skargę, jak już i nie nudź.

>Jakby Jaruś zrobił zamach stanu miałbyś kolejną
    >rocznicę do podniecania się.

Nie ma rocznic "jakby" są rocznice dokonanych wydarzeń, gdybanie jest dla umysłowych impotentów.
  • Wolf

>Christianitas napisał
    >No jesteś nim, a antykomunistą to był Pinochet a nie
    >Ty...
    Tak, posądź mnie jeszcze o bycie czerwonym ścierwem... :D

>Pinochet przeprowadził zamach zgodnie z
    >obowiązującą ustawę a potem po prostu władzę
    >utrzymał.
    Bzdury pleciesz. Powołał się właśnie na nieistniejąca ustawę, a przy tym zbombardował siedzibę legalnie wybranego prezydenta.

>I bardzo dobrze. Był to ratunek dla Chile przed
    >czerwoną zarazą.
    Szkoda tylko, że nielegalny ratunek.

>Tak więc nie płacz, idź do mamy na
    >skargę, jak już i nie nudź.
    Szkoda, że jesteś wirtualnym bytem, bo bym z tobą za takie teorie porozmawiał inaczej.
  • Anonim

>Freki napisał
    >Tak, posądź mnie jeszcze o bycie czerwonym ścierwem...
    >:D

Posądzać? Przecież jesteś lewakiem co jawnie podkreślasz w każdym poście. Bycie antypereleowcem nie oznacza, że jest się automatycznie antykomunistą.

>Bzdury pleciesz. Powołał się właśnie na nieistniejąca
    >ustawę, a przy tym zbombardował siedzibę legalnie
    >wybranego prezydenta.

Nieistniejąca ustawa - hahaha...No tak, bo przecież nie mogła istnieć, prawda. To jak teoria lewactwa, że Armia Czerwona Polskę wyzwoliła.

>Szkoda tylko, że nielegalny ratunek.

W czym szkoda? Ratunek to ratunek. Udało się Chile uchronić przed tym co spotkało większą część Ameryk Płd, w postaci rządów lewactwa. Dlatego Chile na tym tle błyszczy gospodarczo i jest najnormalniejsze. To zasługa tego "zbrodniarza".

>Szkoda, że jesteś wirtualnym bytem, bo bym z tobą za
    >takie teorie porozmawiał inaczej.

Oj tak, gronowy kozak Rambo będzie mnie straszył:) Co byś mi zrobił: kupę na wycieraczkę, czy może napisałbyś na murze szprejem, co nie co? Haha - cóż za odważny gronowy wojownik.
  • Wolf

>Christianitas napisał
    >Nieistniejąca ustawa - hahaha...No tak, bo przecież nie
    >mogła istnieć, prawda.
    Uchwała parlamentu, która nie miała wystarczającej ilości głosów jest nieważna i nieistniejąca.

>W czym szkoda? Ratunek to ratunek.
    Taki sam ratunek, jak "ratunek uciskanych chłopów" bagnetami hord bolszewickich. Bo przecież agresor się nie myli.

>Oj tak, gronowy kozak Rambo będzie mnie straszył:) Co byś
    >mi zrobił: kupę na wycieraczkę, czy może napisałbyś na
    >murze szprejem, co nie co? Haha - cóż za odważny gronowy
    >wojownik.
    Na chwilę obecną zgłosiłem twój profil administracji. Z uciążliwymi botami można sobie poradzić wirtualnie.
  • Anonim

>Freki napisał
    >Uchwała parlamentu, która nie miała wystarczającej
    >ilości głosów jest nieważna i nieistniejąca.

Haha - śmieszne. Oczywiście, że miała wystarczającą ilość głosu i zrobiono to z faktu łamania przez Allende Konstytucji Chile:)

>Taki sam ratunek, jak "ratunek uciskanych chłopów"
    >bagnetami hord bolszewickich. Bo przecież agresor się nie
    >myli.

Tak, ptysiu taki sam tylko, że inny. No ale tego to już Ci nie będę tłumaczył, skoro mamusia nie wytłumaczyła Ci czemu pobić osiedlowego zbira to dobrze, a być osiedlowym zbirem to nie dobrze. No ale dla ignoranta pobić to pobić, więc "takie samo". Właśnie dlatego Pinochet jest wodzem z prawdziwego zdarzenia bo "hord bolszewickich" nie wpuścił ptaszku. Ale tego nie zrozumiesz.

>Na chwilę obecną zgłosiłem twój profil administracji. Z
    >uciążliwymi botami można sobie poradzić wirtualnie.

Ohh dziękuję:) Dzięki tobie tylko jeszcze bardziej się utwierdzam w przekonaniu, iż konfidencjonalne lewactwo zachowuje się w sposób radykalnie śmieszny, oczywiście tylko i wyłącznie przez zaakceptowanie faktu swojej słabości. Dobrze, że się z tym pogodziliście. A teraz pozwolisz, że więcej na spółdzielnię ucho czasu tracić nie będę. Cześć....

P.S A co jak administracja nie dopatrzy się niczego złego w moim profilu (OCH!), przyjdziesz i mnie ładnie przeprosisz czy dalej będziesz hardy i napiszesz na mój profil donos na milicję (ups! ktoś zapomniał, że PRL się skończył - hihihi). Jestem do dyspozycji władz:)
  • Anonim

Ty wszystkich, którzy mają poglądy inne niż twoje nazywasz komunistami, i przejmowanie się twoim pleceniem głupot nie ma sensu. Jesteś zabawny.
  • Anonim

Tych co są komunistami nazywam komunistami, wiem, że to zabawne. W dzisiejszych czasach jedno słowo prawdy budzi tyle kontrowersji, jest tak oryginalne, że wszyscy się zastanawiają "jak on mógł".

Obsequium amicos, veritas odium parit
  • Wolf

Jesteś zwykłym, bandyckim nacjonalistą. Nazywasz wszystkich komunistami, nawet tych, co nimi nie są lub ich rodziny były poszkodowane przez nkwd.

Ale żeby to zrozumieć, trzeba być człowiekiem, a nie trollem wychowanym przez rydzyka.
  • Ritter von Nałęcz

nie jestem trollem wychowanym przez Rydzyka, a też uważam Pinocheta za bohatera.
  • Wolf

A ja go uważam za zbrodniarza na równi z Leninem i innymi towarzyszami od siłowego przejmowania władzy. I też mnie zwyzywasz od komunistów?
  • Anonim

>Freki napisał
    >Jesteś zwykłym, bandyckim nacjonalistą.

Mmmm, lejesz miód na moje serce. Czyżby skarżypycia się uniosła?

>Nazywasz
    >wszystkich komunistami, nawet tych, co nimi nie są lub ich
    >rodziny były poszkodowane przez nkwd.

A to numer:) Przecież towarzysze Trocki i Jeżow również byli poszkodowani przez NKWD:) Ich rodziny również!

>Ale żeby to zrozumieć, trzeba być człowiekiem, a nie
    >trollem wychowanym przez rydzyka.

Tak, jestem trollem wychowanym przez Rydzyka a nie konfidentem, i jestem z tego dumny:)
  • Ritter von Nałęcz

>Freki napisał
    >A ja go uważam za zbrodniarza na równi z Leninem i innymi
    >towarzyszami od siłowego przejmowania władzy. I też mnie
    >zwyzywasz od komunistów?

Nie, ludzką rzeczą błądzić. Gdyby Pinochet nie dokonał zamachu (zresztą, na prośbę parlamentu), to Chile by się stoczyło. Wybrał mniejsze zło. A krajem rządził fantastycznie - gdybym żył wówczas, moim marzeniem byłaby emigracja do Chile.
  • Starosta zygwulski

>Freki napisał
    >Zbrodniarz - władzę przejął w wyniku zamachu stanu (przy
    >okazji mordując legalnie urzędującego prezydenta), a
    >więc w sposób nielegalny. Dokładnie tak samo, jak Lenin
    >czy Mussolini.

Tak, tak Frekuś, zamach stanu to straszna zbrodnia, do tego na wniosek parlamentu, Piłsudski też zbrodniarz co? :) W takim razie powinieneś być dumny z Hitlerka, bo on np. legalnie doszedł do władzy :)

• 1
  • 2
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)