-
MarcinK
Niedługo wybory samorządowe przypomnę tylko:
1. po wyborach do europarlamentu zniknął nagle "katarski inwestor" (PO oczywiście zawczasu wiedziało że zniknie bo spółka Misiaka już miała załatwione szkolenia dla stoczniowców)
2. po wyborach prezydenckich nagle wyskoczył deficyt budżetowy i trzeba było podwyższyć podatek VAT oraz zaplanować "ubezpieczenie na starość"
3. jak myślicie co nam zafunduje PO po wygranych wyborach samorządowych ? -
-
-
Pewnie tak, natomiast mnie to grzeje dopóki nie tkną mojego podatku dot. dzieł sztuki czyli filmu, fotografii itd.
-
-
MarcinK
>Bartek napisał
>Pewnie tak, natomiast mnie to grzeje dopóki nie tkną
>mojego podatku dot. dzieł sztuki czyli filmu, fotografii
>itd.
uważaj żebyś nie wypowiedział w zła godzinę..
mi się wydaje że jeszcze mogą podnieść podatek drogowy w benzynie dlatego że ściąga się równie łatwo i przyjemnie jak VAT a mamy opóźnienia w budowie autostrad. -
Nie słyszałem żeby ktoś się do tego przymierzał,wiec chyba nie wpadna na to.
A co do paliwa to całkiem możliwe... -
Anonim
>Bartek napisał
>Pewnie tak, natomiast mnie to grzeje dopóki nie tkną
>mojego podatku dot. dzieł sztuki czyli filmu, fotografii
>itd.
A książki to co, ziemniaki? -
MarcinK
>Bartek napisał
>Nie słyszałem żeby ktoś się do tego przymierzał,wiec
>chyba nie wpadna na to.
wiesz przed wyborami prezydenckimi o podwyżce VAT tez nikt nic nie słyszał a tu niespodzianka... -
Lord,Ty już zaczynasz:P
Chodzi mi o 50% koszty uzyskania przychodu. Dopóki płace 9,5% zamiast 19 to jestem happy:) -
Anonim
-
MarcinK
ale o tym to coś słyszałem że niby to niesprawiedliwe jest i trzeba podnieść ale znowu odezwały się głosy że takich podatników jest mało i nie warto tego podatku podnosić.. ale ktoś już to niedawno rozważał.. -
Nie dramatyzowałbym. Zreszta na ekonomii znam się słabo. Takie troche wróżenie. Teoria teorią a życie życiem.
Choć oczywiście jeśli chodzi o polityczne posuniecia to wszystko jest mozliwe. -
>Lord Disraeli napisał
>Wyrażaj się jaśniej bartuś.
Istnieje możliwość naliczania 50% kosztów uzyskania przychodu z tytułu korzystania i rozporządzania prawami autorskimi przez twórców i wykonawców -
MarcinK
a i jeszcze był pomysł na wprowadzenie podatku "bykowego" tj dla osób bezdzietnych... też możliwy aczkolwiek PO uderzyła by we własny elektorat tj ludzi młodych.. z miast.. więc chyba mało prawdopodobne.. -
-
>Freki napisał
>Ale co to za problem wprowadzić bykowe np. od 35 lat?
No ale jak można żadać od ludzi płacenia za to,że nie mają dzieci. Potrzebne jest rozwiązanie, które zmobilizuje pozytywnie ludzi do robienia dzieci. Nie mówię o becikowym, bo to moim zdaniem też głupota. -
PO może liczyć na to że wygra w dużych miastach więc na fali tego sukcesu wprowadzenie bykowego jest bardzo prawdopodobne. Śmiem twierdzić że zostanie ono skorygowane i to w dół. Teraz ma być dla osób powyżej 40 roku życia śmiem twierdzić że będzie od 30-35 roku życia. Zwłaszcza że w wyborach prezydenckich grupie wiekowej 35-45 wygrał z tego co pamiętam Kaczyński.
-
>Bartek napisał
>No ale jak można żadać od ludzi płacenia za to,że nie
>mają dzieci.
To jest chore i jeśli to wejdzie to albo to zaskarżę w UE albo spłynę za granicę. -
Nie bój wodza w obecnej sytuacji ekonomicznej jaką ma UE pomysł bykowego może być tam chwycić
;) -