Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • vibo

To przejdzie do klasyki. Przemówienie prezydenta Polski. Zapraszam do obejrzenia całości, bądź też przeczytania fragmentu wykładu. [ :) , :( ?]

Tekst: http://wpolityce.pl/view/5132/Kontr...

Film: http://www.gmfus.org/livestream/pol...

Jestem ciekaw Waszych opinii.
  • Ritter von Nałęcz

O Panie. On to naprawdę wyśpiewał?
  • BM

jestem zażenowany..... :/ mamy kolejnego polityka, który postanowił dołączyć do coraz większego grona błaznów. Co to w ogóle miało być? Takie ględzenie w stylu "dawno temu, za górami za lasami" to wnukom opowiadać przy kominku i tyle :/
  • willow nick nack

Wydaje mi się że tutaj lepsze miał przemówienie, jak sądzicie ?

http://www.youtube.com/watch?v=KdN8...
  • Ritter von Nałęcz

Generalnie tylko czekać aż zacznie jeszcze stosować używki, jak Kwaśniewski - wtedy go spokojnie przebije ze swoim zamiłowaniem do gawędy.

Btw, @ pierwszy link - bigos mnie urzekł, szczególnie w zestawieniu z usieczeniem protestującego posła - i tak o to wychodzimy na odwiecznych krzepkich bandytów z zamiłowaniem do niezdrowej żywności.
  • ...

Głupi naród, głupi prezydent.

"NAJWAZNIEJSZE, ZE PIS NIE JEST U WLADZY" hehe...
  • MarcinK

ja się tylko zastanawiam czy on sam to napisał czy pomógł mu któryś z fachowców z PO...

Jak sobie pomyślę ile zarabia prezydent ile kasy dostaje na kancelarię to aż człowieka szlak trafia..
    o wstydzie nawet nie wspomnę..
  • Eli

"Dziękuje za przypomnienie tego, że byliśmy zieloną wyspą" hehe dowcipniś:)
  • Artur

„W naszym miejscu Europy, jak ktoś pamięta mapę Europy, nie wiem czy w Ameryce ktoś pamięta, jak wygląda mapa Europy, czy nie? Nie jestem tego pewien. My jesteśmy w takim miejscu między Rosją a Niemcami"
    no nie mogę :D
  • Eli

„Siedziałem sobie kiedyś w więzieniu, to były lata siedemdziesiąte, jako polityczny więzień, ale siedziałem ze zwykłymi kryminalistami. Siedziałem między innymi z Jankiem Szelągiem - dwumetrowego wzrostu bandytą. Zwykłym bandytą, który siedział za zabójstwo. No i oni do nas tak z ciekawością na nas patrzyli, co my za jedni. Mówili do nas wtedy per student. I on tak w pewnej chwili, a tu aresztują kogos, kogoś wprowadzają, były duże aresztowania w Warszawie wtedy, to był chyba rok siedemdziesiąty siódmy, albo ósmy, już nie pamiętam, mówi "ty student" mówi, a brodę miał dotąd taką, mówi "ty student, sprawa jest poważna bo widzę, że ciągle waszych aresztują".
  • MarcinK

Najlepszy opis jaki widziałem pod tym tekstem:

"Czy to clown ?! Nieeee! Czy to rakieta ?! Nieeee. Czy to Prezydent "elity" III RP?! "

Jak to było w obietnicach PO mamy sprawdzonych fachowców ? kurcze jak oni takiego nieogarniętego człowieka znaleźli w 38 mln kraju..

Kwaśniewski mówił bez sensu jak wypił Kaczyński czasami coś chlapnął ale Komorowski bije wszystkich o głowę..
  • Eli

Trzeba mu to przyznać! Przebił facet Wałęsę! Udało mu się niewykonalne!
  • Bartek

>... napisał

>"NAJWAZNIEJSZE, ZE PIS NIE JEST U WLADZY" hehe...

No pewnie ze tak!!
  • Eli

>Bartek napisał

>No pewnie ze tak!!

No tak, zły Kaczyński miał paskudną manierę w podróżach zagranicznych nie robienie z siebie durnia i nie opowiadanie bzdurnych anegdot.
  • vibo

„Proszę państwa, żeby nie przedłużać, ja tu mam napisany bardzo mądry referat, ale wolę rozmawiać w ten sposób."

Puenta całego przemówienia :)
  • Ritter von Nałęcz

>Profesor X napisał
    >Trzeba mu to przyznać! Przebił facet Wałęsę! Udało mu
    >się niewykonalne!

Cóż, jeśli takimi płomiennymi mowami raczył opozycjonistów, to nie dziwne, że ktoś go zakapował :D
  • Bartek

>Profesor X napisał
    >>Bartek napisał
    >
    >>No pewnie ze tak!!
    >
    >No tak, zły Kaczyński miał paskudną manierę w
    >podróżach zagranicznych nie robienie z siebie durnia i nie
    >opowiadanie bzdurnych anegdot

On nawet nie musiał po to z kraju wyjeżdżać:D
  • Adam

Cicho być wy pisooszołomy ! My, światli i nowoczesni pamiętamy jak kaczor tylko stosunki z zagranicą nam psuł ! Tylko szabelką machał i czcigodnego Putina rozsierdzał, albo Niemców drażnił. Do ameryki też się pchał, a mówiliśmy że nic z tego nie będze bo za mały był. Komorowski przynajmniej nie pogarsza stosunków dyplomatycznych bo po pierwsze od pogarszania jest kaczor, po drugie co można pogorszyć opowieściami o kapuście siekanej i mięsie dłygotrwale gotowanym. Świadczy o tym, że i na kulinariach się zna. Wiedzę historyczną także człek ten ma niebagatelną, na miarę światłych i nowoczesnych:

"To było słynne liberum veto. Myśmy w XVIII wieku to praktykowali co nie zawsze wychodziło na zdrowie. Ale dzisiaj patrzymy na Unię Europejską i patrzymy, Panie Boże, przecież tam jest liberum veto. Obowiązkowa zgoda wszystkich z wszystkimi."
    OMG

A Kaczyński to nie wiedział nawet skąd marihuana się bierze, ale baran!
  • Bartek

>Adam napisał

>
    >A Kaczyński to nie wiedział nawet skąd marihuana się
    >bierze, ale baran!
    >

No cóż, skoro tak mówisz :D
  • Ritter von Nałęcz

>Szwoleżer napisał
    >>Profesor X napisał
    >>Trzeba mu to przyznać! Przebił facet Wałęsę! Udało
    >mu
    >>się niewykonalne!
    >
    >Cóż, jeśli takimi płomiennymi mowami raczył
    >opozycjonistów, to nie dziwne, że ktoś go zakapował :D

+ to dopiero początek pontyfikatu, jedziemy dalej z tym koksem :D
  • 1
  • 2
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)